Lagbanner
Ajaxs klubbläkare "får ledigt" efter nyheten om vanvården av Nouri
Don de Winter (röd tröja) gav inte Appie rätt vård på planen den 8 juli 2017.

Ajaxs klubbläkare "får ledigt" efter nyheten om vanvården av Nouri

Ajaxs klubbläkare Don de Winter är inte med laget på träningslägret i Tyskland, enligt Edwin van der Sar har han fått ledigt efter att Ajax igår gick ut med att Abdelhak Nouri inte fick adekvat läkarvård på planen efter sin hjärtattack. Ajax har också förtydligat vad den nya informationen som fick klubben att ändra sin åsikt i ansvarsfrågan faktiskt är.

Som rapporterat igår gick Ajax igår ut med att Abdelhak Nouri inte fick adekvat läkarvård på planen efter sin hjärtattack och att klubben kommer ta fullt ansvar för detta. Diskussioner mellan klubben och familjen Nouri och deras advokater pågår rörande vad som ska ske nu.

På gårdagens presskonferens förklarade VD Edwin van der Sar att ny information gjorde att klubben ändrade sin hållning i ansvarsfrågan. Igår kväll kom Ajax med ett nytt meddelande som klargjorde exakt vad den nya informationen var: 1) Ett fotografi man tidigare inte sett som visade Appies ansiktsuttryck, som tydligen var vitalt i bedömningen (sammntaget med all övrig information) de oberoende läkarna Ajax konsulterat. 2) En ny läsning av datan från hjärtmonitorn Appie bar.

Ajax befinner sig för närvarande i Tyskland på ett kortare träningsläger. Klubbläkaren Don de Winter finns inte där, istället är Jong Ajaxs läkare Maikel van Wijk med laget. Edwin van der Sar har gjort ett uttalande där han tydliggör att de Winter inte tagits ur tjänst utan "fått ledigt". de Winter var huvudansvarig för den läkarvård som gavs på planen och som alltså inte var adekvat. Han assisterades av Ajaxs fysioterapeuter, Werder Bremens klubbläkare och sedermera anslöt ambulanspersonal.

Om de Winters framtid i klubben lär vi få höra mer om senare.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2018-06-26 15:01:37
Author

Fler artiklar om Ajax