Lagbanner
Antony klar för Ajax
Marc Overmars har slutfört affären med Antonys agent Junior Pedrosa.

Antony klar för Ajax

Under lördagskvällen bekräftade Ajax att man, tillsammans med São Paulo FC, Antony Matheus dos Santos och dennes agent Junior Pedrosa är alla överens angående överföringen av den internationella brasilianska talangen som kommer ansluta till Ajax först till sommaren.

Ajax betalar en övergångssumma på 15,75 miljoner euro till São Paulo FC, som sedan kan komma att stiga till 21,75 miljoner euro via olika bonusar. Antony, som fyller 20 år på måndag, kommer att ha kontrakt med Amsterdam-laget under de kommande fem säsongerna. "Jag sa alltid att jag bara skulle lämna om det fanns ett bud som var bra för São Paulo, klubben som öppnade dörrar i min ungdom," säger Antony.
 
Antony föddes den 24:e februari 2000 i den brasilianska staden São Paulo och har skrivit på ett femårskontrakt som sträcker sig från den 1 juli 2020 till den 30 juni 2025.

Marc Overmars, sportchef i Ajax: ”Vi kommer att behöva vara tålmodiga några fler månader innan Antony kommer börja spela för Ajax, men med honom får vi en kreativ spelare som kan spela på alla av de främre positionerna på planen. Det är redan bekräftat att vissa av våra spelare kommer lämna till sommaren. Vi måste planera inför det, därför är det skönt att vi framgångsrikt kan avsluta denna affären.”

Joakim Dahl 2020-02-22 21:02:00
Author

Fler artiklar om Ajax