Lagbanner
Appie Nouri har permanenta hjärnskador
Appie kommer inte kunna spela mer.

Appie Nouri har permanenta hjärnskador

Hemska nyheter idag, Abdelhak Nouri har permanenta hjärnskador efter sin kollaps mot Werder Bremen och chansen att återhämta sig från dem är lika med noll.

Alldeles nyss gick Ajax ut med den hemska nyheten. Abdelhak Nouri har permanenta hjärnskador till följd av kollapsen mot Werder Bremen då han fick hjärtflimmer. En stor del av Appies hjärna fungerar inte längre och chanserna för återhämtning beskrivs som lika med noll.

Nouri väntas flyttas till ett sjukhus i Amsterdam inom den närmaste tiden.

Ajaxs vd Edwin van der Sar uttalar sig: "De värsta tänkbara nyheterna. Det är förskräckligt. Vi lider enormt med hans föräldra, bröder och systrar och övriga närstående. För dem är detta lidande obeskrivligt. Det är också ett enormt hårt slag för Ajax, även om vi visste att vi var tvungna att räkna med detta scenario. Det var osäkra dagar, under vilka otroligt många mängder människor på olika sätt levt med i hans situation. Det värderas enormt. Abdelhak är en så stor talang, men vi kommer aldrig få veta vilken stor stjärna han hade kunnat bli."

Det är ett hemskt abrupt slut på karriären för en av Ajaxs största talanger någonsin. Ajax förlorar en stor spelare, men vi får i alla fall uppskatta att Appie överlevde, den fantastiska människan Appie Nouri finns fortfarande med oss.

Mer senare.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2017-07-13 13:34:17
Author

Fler artiklar om Ajax