Lagbanner
CL-kvallottning och transfernyheter: Ajax överens med Dusan Tadic
Dusan Tadic är på väg tillbaka till Eredivisie.

CL-kvallottning och transfernyheter: Ajax överens med Dusan Tadic

Enligt De Telegraaf är Ajax redo att göra slag i saken med en prestigevärvning i form av Dusan Tadic. Den argentinske mittbacken Lisandro Magállans övergång drar ut på tiden, medan vi bara väntar på officiell bekräftelse innan Justin Kluivert är klar för Roma, som även är på jakt efter Hakim Ziyech.

De Telegraaf har skrivit om det förut och idag har de, via Ajax-insidern Mike Verweij, gått ut med att Ajax ska vara muntligen överens med Dusan Tadic om ett fyraårskontrakt och att sportchef Marc Overmars och ekonomichef Jeroen Slop är på väg till Southampton för att slutförhandla med klubben. Transfersumman det rör sig om ska ligga på omkring 17 miljoner euro, vilket skulle innebära nytt klubbrekord för Ajax - klubbens dyraste nyförvärv nånsin är en annan serb, Miralem Sulejmani, för 16.25 miljoner euro 2008. Övergången väntas ändå dra ut på tiden innan den blir officiellt klar då Tadic för närvarande spelar VM - där han stod för en rätt fin insats i Serbiens öppningsmatch mot Costa Rica. Tadic var en av Eredivisies bästa spelare i först Groningen och sen Twente innan han kom till Southampton. Han är en kreativ spelare som kan dominera både som tia och som ytter i Eredivisie och skulle vara en värvning som gör att Ajax visar musklerna. För övrigt var det Ajaxs nuvarande huvudscout Henk Veldmate som en gång i tiden värvade Tadic till Groningen, från Vojvodina.

Hur Ajax har råd med övergångssumman och Tadics lön? Förutom att man staplat pengar på hög i många år så har Overmars och styrelsen kommit överens om att investera merparten av den förväntade transfersumman för Hakim Ziyech i hans ersättare Tadic. Ajax vill ha minst 30 miljoner euro för Ziyech (det trippla av vad man betalade för honom). Att Ziyech kommer lämna i sommar har varit en öppen hemlighet länge, en transfer lär materialiseras när han åker hem från VM.

Huvudintressent för Ziyech sägs vara Roma. Sportchef Monchi sägs vara förtjust i honom precis som Justin Kluivert. Justin Kluivert flög till Rom förra veckan för läkarundersökning, hann blev mottagen av Roma-supportrar på flygplatsen och har redan hunnit kyssa deras klubbmärke... Officiell bekräftelse av övergången har inte kommit än, men det väntas bli klart när som helst.

En övergång som drar ut på tiden är mittbacken Lisandro Magállan från Boca Juniors som såg ut att vara så gott som klar för Ajax, men så pausade Boca den då de sades ville säkra en ersättare först. Nu har de fått in en (Cristian Zapata) men nu går uppgifterna i sär, De Telegraaf håller fast vid att Magállan kommer gå till Ajax medan argentinsk press uppger att han kommer förlänga kontraktet med Boca.

Mittbacken och Jong Ajax-kaptenen Léon Bergsma ska vara klar för AZ, enligt Voetbal International. Deras tredje värvning från Jong Ajax efter vänsteryttern Vince Gino Dekker och vänsterbacken Mauro Savastano.

Ajax hade sin första träning för den nya säsongen igår, gott om unga spelare var med, bland andra 16-årige mittfältaren Ryan Gravenberch. I övrigt blev Siem de Jong skadad direkt - same procedure as every year James.

Andra kvalomgången till Champions League har lottats och Ajax drogs mot Sturm Graz. Man inleder hemma i Amsterdam den 25 juli, returen spelas en vecka senare.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2018-06-21 16:49:57
Author

Fler artiklar om Ajax