Lagbanner
De Toekomst: Ajax mest lovande talanger
16-årige mittbacken Aaron Bouwman i aktion för a-laget i en träningsmatch.

De Toekomst: Ajax mest lovande talanger

På Ajax världsberömda ungdomsakademi De Toekomst vimlar det som alltid av lovande talanger för framtiden. Vilka är de största löftena idag, som kan bli morgondagens stjärnor?

Aaron Bouwman, 16 år, mittback

Mittbackstalang som redan fick följa med a-laget på träningsläger och spela i träningsmatcher. Gänglig men ändå snabb och bra med bollen vid fötterna. Holländsk pappa, engelsk mamma. Nyckelspelare i U17-laget förra säsongen nu detsamma i U19.

Jinairo Johnson, 17 år, innermittfältare

Hårt jobbande mittfältare som tog stora kliv sin utveckling förra säsongen. Dess förinnan framför allt en defensiv mittfältare men utvecklat sin offensiv mycket nu så han blivit mer än tvåvägsspelare. Utsågs till bästa spelare i prestigefulla Future Cup i påskas, en U17-turnering Ajax arrangerar, gjorde då flera mål från mittfältet och ledde Ajax till vinst. Jamaicanskt påbrå vilket lär innebära att han lätt kan bli en framtida publikfavorit med Ajax-supportrars fäbless för Bob Marley i åtanke.

Emre Ünüvar, 16 år, anfallare

Lillebror till Naci som för några år sen stod ut som den största talangen i akademin men ännu inte lyckats slå igenom som senior. Emre är en anfallare med verkligt målsinne, öst in mål i alla klubbens ungdomslag och fick i våras debutera i Jong Ajax som reservlagets yngste spelare någonsin. Spelar nu i U19-laget och fortsätter förhoppningsvis utvecklas. Utöver målsinnet är det tekniken som sticker ut.

Levi Acheampong, 16 år, offensiv mittfältare

Mycket lovande offensiv mittfältare som i sommar skrev på sitt första kontrakt med Ajax trots stort intresse från utländska storklubbar. Varit i Ajax sen han var sju år. När han var 9 år kom han själv med idén att Ajax kunde samla in pengar till Amsterdams barnsjukhus genom att donera för varje mål alla ungdomslag gjorde, vilket blev en lyckad kampanj. Kreativ, bra passningsfot, teknisk.

Luca Messori, 16 år, offensiv mittfältare/ytter

Italienskfödd holländare som är en kittlande spelare. Kreativ och fylld med spelglädje på ett härligt vis. Började spela knattefotboll i ett pojklag i Bussum, kom till Ajax akademi som sjuåring men när han var 13 tappade han lusten och återvände till sitt lilla lag i Bussum, där återfick han fotbollslusten och som 15-åring återvände han till Ajax och gått från klarhet till klarhet. Väldigt sevärd i U17-laget och fick i våras debutera i Jong Ajax i samma match som Ünüvar. Nu del av U19-laget men mer spel i Jong Ajax lär inte vara långt borta.

Sean Steur, 16 år, offensiv mittfältare

Duktig spelmotor och playmaker som PSV ryckte i hårt i år och ett tag såg det ut som att han skulle byta klubb, men han har valt att stanna i Ajax istället och skrivit kontrakt nu. Debuterade i Jong Ajax i våras. Storebror Roy, målvakt, spelade tidigare i Ajax akademi men hamnade via Bayer Leverkusen själv i PSV:s organisation för något år sen.

Eternal Barron, 16 år, ytter

Har inte bara det kanske coolaste namnet i akademin. Är också en av de mest lovande yttrarna Ajax haft på flera år. Kom från Sparta Rotterdam som 14-åring. Skrev i sommar på sitt första riktiga kontrakt. Kvick, bra framspelare.

Pharell Nash, 16 år, ytter

Med Barron på ena kanten och Nash på andra går det undan på kanterna för U17-laget. Nash har varit i akademin sen han var sju år gammal och gått från klarhet till klarhet. Inte skrivit på kontrakt än men det lär komma snart.

Lyfe Oldenstam, 17 år, ytterback/ytter

Mångsidig spelare som är en riktig tränarfavorit då han på bästa Ajax-manér behärskar flera positioner. Var tidigare främst ytter men blev förra säsongen ytterback, funkar i princip lika bra på båda kanterna då han är bra med båda fötterna. Kan också spela på mittfältet. Skrev sitt första kontrakt i somras.

Mylo van der Lans, 17 år, mittback

Spelskicklig mittback med ledaregenskaper som efter att ha varit en stöttepelare i U17-lagets mittlås bredvid Aaron Bouwman nu förväntas bli detsamma i U19-laget. Skrev just på sitt första kontrakt.

Luuk Beekman, 16 år, högerback

Duktig högerback som också kan spela mittback. Fin utveckling i U17-laget förra säsongen, har inte skrivit kontrakt ännu men det kan nog komma snart.

Lasse Abildgaard, 17 år, ytter/offensiv mittfältare

Dansk talang som kom till Ajax från Silkeborg förra sommaren. En kreativ playmaker med fin vänsterfot som gärna utgår som högerytter i en “Ziyech-roll” men också kan spela ren tia. Gjorde en stark debutsäsong i U17-laget och kommer nu spela med U19.

Daniel Skaarud, 16 år, ytter/anfallare

Norsk stortalang som varit över på provspel hos Ajax flera gånger och nästan bytte till klubben redan förra året. Valde då att stanna i Lillestrøm lite längre och blev då klubbens yngste spelare i Tippeligan någonsin när han debuterade knappt 16 år gammal. Istället blev en transfer av nu i sommar istället. Tekniske och påhittige Skaarud kan spela över hela anfallskedjan och som tia.

Rayane Bounida, 18 år, offensiv mittfältare/ytter

Belgisk talang som mycket hajpad kom till Ajax från Anderlecht som 16-åring. Hade redan då i flera år haft hundratusentals följare på Instagram då han tidigt pekats ut som en supertalang. Liten till växten har utvecklingen fått ta sin tid i Ajax, att tekniken och spelsinnet finns där råder det inga tvivel om men måste fysiskt växa till sig och mogna spelmässigt. Blandade U17 och U19-fotboll förra säsongen, nu bara U19-laget. Kan han ta kliv i år så är Jong Ajax nästa steg.

Martin Henrion, 16 år, målvakt

Nyförvärv från Standard Lièges akademi. Belgisk U16-landslagsman och kommer vakta målet i U17-laget efter att ha imponerat mycket på Ajax ungdomsscouter.

Hasan Ayyildiz, 16 år, offensiv mittfältare

Kreativt spelgeni på mittfältet som är en av akademins mest sevärda spelare. Fyllde 16 i år och nu permanent uppflyttad till U17-laget efter att imponerat som underårig under våren. Dominant i U16 tidigare. Väntas skriva på kontrakt snart. Mycket spännande talang.

Thijmen Romers, 16 år, offensiv mittfältare

Spelat ihop med Ayyildiz och Acheampong på U16-lagets mittfält tidigare, nu likt dem (eller om det blir mer U19 för åtminstone Acheampong) uppflyttad till U17-laget. Skrev sitt första kontrakt i somras. Likt Ayildiz och Acheampong duktig passningsspelare med bra spelsinne.

Avery Appiah, 18 år, defensiv mittfältare

Defensiv mittfältare som bytte från Feyenoord till Ajax som 14-åring. Bra blick för spelet och duktig närkampsspelare, skador höll honom tillbaka lite ifjol men hoppas nu på en fin säsong med U19-laget. Har chansen att nå Jong Ajax denna säsong om han utvecklas och får vara hel.

Mark Verkuijl, 18 år, defensiv mittfältare

Mittfältsankare med ledaregenskaper. Tidigare kapten i U17-laget men fick stora delar av förra säsongen spolierad av skador. Nu i U19-laget och likt Appiah en som kan ta stora kliv i år om han får vara hel.

Don O’Niel, 18 år, offensiv mittfältare

Avig och teknisk lirare som fick sitt första kontrakt nu, något år senare än en del av hans årskamrater. Behöver bli jämnare men har visat flera gånger att det finns mycket fotboll i honom. En teknisk mittfältare med bra skott. Då det råder brist på mittfältare i Jong Ajax kan han absolut ta klivet dit under säsongen om han visar framfötterna.

Zakaria Ouazane, 17 år, ytter

Riktigt vass dribbler, en av de absolut bästa i klubben på rena dribblingar. Uppflyttad till U19-laget nu. Måste bli jämnare i sitt spel men verkligen en som kan göra det oväntade. Född i Amsterdam men ungdomslandskamper för Marocko. Lillebror Abdellah, 15, är mittfältare i U16-laget.

Haniel Pereira da Gama, 16 år, ytter/ytterback

Fyller 17 i oktober och spelade mycket för U17-laget förra säsongen. Tidigare främst ytter men blev under förra säsongen mer och mer använd som offensiv vänsterback. Lite Urby Emanuelson-lik på så vis. Uppflyttad till U19-laget nu. Duktig på att fylla på längs kanten och få in bollar i straffområdet.

Elias Mechrouh, 16 år, ytter

Härlig dribbler som kom från Volendam förra sommaren. Fyller 17 i höst och efter en fin debutsäsong i U17-laget uppflyttad till U19 nu. Precis som Ouazane en som kan göra det oväntade men måste bli jämnare.

Nnamdi Koka, 16 år, defensiv mittfältare

Bytte från Feyenoord till Ajax förra sommaren som 15-åring. Lovande spelskicklig sexa som efter en stark förstasäsong i U16-laget nu väntas bli en stöttepelare i U17-laget.

Kennynho Kasanwirjo, 16 år, mittback

Lillebror till Neraysho Kasanwirjo som för några år sen var en lovande mittback i Ajax akademi men som på seniornivå inte riktigt slagit igenom stort (just nu bänkad i Feyenoord). Lillebror kanske är mer lovande. U17-laget nu efter att ha lett U16-lagets backlinje förra säsongen.

Miguel João da Silva, 16 år, anfallare

Portugisisk talang som flyttade till Holland för några år sen och började i Ajax akademi som 14-åring. Hade ett riktigt kanonår sin första säsong då han fullkomligt vräkte in mål för U15- och U16-lagen. Men hade det tungt i U17-laget förra säsongen och flyttades ner i U16 igen. Tillbaka i U17-laget nu och hoppas ta nästa kliv i utvecklingen nu.

Sam Cuntapay, 15 år, defensiv mittfältare

Nyförvärv från Almere Citys akademi. En lovande defensiv mittfältare med intressant historia. Han säger själv att han bara började ta fotbollen seriöst från 12 års ålder, för samtidigt spelade han badminton — som han var minst lika bra på. Till slut valde han fotbollen men han säger själv att han föredrog badminton länge, och när han nyligen slutade med badminton för att prioritera fotboll gjorde han det som holländsk mästare i en ålderskategori över sin egen.

Jeshurun Simeon, 14 år, ytter

Fyller 15 på julafton. Trots det redan med i U17-laget. Talangfull ytter som Feyenoord ryckt i men Ajax verkar få behålla honom.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2024-08-23 09:40:00
Author

Fler artiklar om Ajax