Lagbanner
Edwin van der Sar drabbad av blödning vid hjärnan
Edwin van der Sar vårdas på sjukhus.

Edwin van der Sar drabbad av blödning vid hjärnan

Ajax-legendaren Edwin van der Sar, som nyligen lämnade rollen som klubbens VD, har på semester i Kroatien drabbats av en blödning vid hjärnan.

Det var igår fredag som nyheten kom ut, först via De Telegraaf och snart även bekräftelse från Ajax. Edwin van der Sar har drabbats av en blödning vid hjärnan (tydligen inte exakt en hjärnblödning) och vårdas på intensiven på ett kroatiskt sjukhus, där han befann sig på semester med sin familj. Ajax har å familjens vägnar låtit meddela att läget är stabilt och van der Sars tillstånd inte är livshotande. Under lördagen kom en ny uppdatering från familjen via Ajax som gjorde gällande att läget är fortsatt allvarligt men stabilt och att van der Sar är kvar på intensiven.

Djupt olustigt för familjen van der Sar att drabbas av detta. 2009 fick Edwins fru Annemarie själv en hjärnblödning och var nära att dö, men har sen dess blivit fullt återställd.

Förhoppningsvis kommer Ajax med positivare besked snart. Edwin van der Sar är inte bara en av de största legendarerna i klubbens historia för allt han gjort både som spelare och ledare. Han har alltid beskrivits som genomsnäll av andra. Häromåret när Marc Overmars sexuella trakasserier avslöjades och ledde till att han lämnade Ajax, vittnesmål läckte då ut där kvinnliga anställda i Ajax beskrev Overmars som "en snuskig farbror" men i kontrast till det sågs Edwin van der Sar som "en snäll fadersfigur".

Ajax spelade under lördagen säsongens första träningsmatch, hemma mot FC Den Bosch. Matchen slutade 2-2 och innan avspark bar samtliga Ajax-spelare målvakrtströjor med van der Sar #1 tryckt.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2023-07-08 16:07:22
Author

Fler artiklar om Ajax