Lagbanner
Feyenoord 1 - 1 Ajax: Det bästa Feyenoord kan inte slå det sämsta Ajax
Alfred Schreuder lyckades undvika förlust i alla fall.

Feyenoord 1 - 1 Ajax: Det bästa Feyenoord kan inte slå det sämsta Ajax

Trots ännu en dålig insats fick Ajax med sig 1 poäng hem från De Klassieker. Det innebär att man nu gått 6 ligamatcher i rad utan att vinna, och att Alfred Schreuder förmodligen sitter säkert ett tag till.

Dagens De Klassieker var den första på De Kuip med publik (dock bara Feyenoord-supportrar, Ajax-supportrar fortfarande inte välkomna i Rotterdam) på länge i och med att förra säsongens spelades utan supportrar. Mycket blev som förväntat. Feyenoord-supportrarna sjöng allsång till sina antisemitiska ramsor inom 90 sekunder av matchstart, Steven Berghuis blev utbuad och Ajax blev tillbakatryckta.

Ajax var erbarmliga i första halvlek. Länge kom man knappt upp på Feyenoords planhalva överhuvudtaget och när man väl gjorde det var det inte direkt konstruktivt.

1-0 kom med tio minuter kvar till halvtid efter att just Berghuis skänkt bort bollen. Jorge Sánchez kastade sig in i en tackling som inte ens var nära att bli rätt och Feyenoords brasseytter Igor Paixão fick en Eriksgata att vandra inpå och panga in bollen i krysset.

Lyckligtvis för Ajax del så var Feyenoord dåliga idag med, det blev räddningen. I den andra halvleken höjde sig Ajax något, eller om det mest var att Feyenoord blev sämre. Matchen fick lite mer känslor, tempo och blev lite mer okontrollerad vilket Feyenoord led mer av än Ajax.

En av få Ajax-spelare som idag verkligen visade att han vet vad som gäller i De Klassieker (ge 120 % och ner med de jävlarna!) var Davy Klaassen. Med tjugo minuter var det han, typ, som kvitterade. Dusan Tadic skickade in ett inlägg som Steven Bergwijn fick en halvträff med en halvbicycleta på vid bortre stolpen. Bollen flög mot den andra stolpen där Klaassen stötte den mot mål, och via Feyenoord-mittfältaren Mats Wieffer gick den in. Det skrivs nog till självmål i slutändan men likväl kunde Klaassen fira med att vråla ut sin glädje och kyssa klubbmärket.

I slutet av matchen öppnade spelet bara upp sig mer och det var chanser åt båda hållen in i det sista, men inget mer mål kom.

I slutändan var oavgjort kanske rättvist. Ett resultat som ger blandade känslor. Om man inte är Feyenoord-supporter, då måste man väl bara vara enormt besviken på att ens lag gjorde en så dålig insats mot ett så dåligt lag som Ajax är just nu. För Ajax del så innebär 1-1 att Ajax nu gått 6 raka ligamatcher utan att vinna, vilket senast hände 1998/99. Då gjorde Ajax sin sämsta säsong sen tidigt 1960-tal, då man slutade sexa, mils efter Feyenoord som vann Eredivisie den säsongen. 1-1-resultatet innebär också att man inte tar in något på serieledande Feyenoord som är fortsatt 5 poäng före. Dessutom lär det köpa Schreudrer mer tid...

Men man kan i alla fall glädjas åt att inte ens det bästa Feyenoord på år och dagar inte kan slå det sämsta Ajax på år och dagar.

Matchfakta

Feyenoord 1 - 1 Ajax
Mål: 1-0 Paixão '34, 1-1 Klaassen '71
Gula kort: Taylor, Jahanbakhsh, J. Timber, Álvarez, Kökcü, Pedersen, Wieffer, Klaassen
Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Szymanski (Q. Timber '81), Kökcü, Wieffer; Jahanbakhsh (Idrissi '81), Danilo (Gimenez '74), Paixão (Dilrosun '74)
Ajax: Rulli; Sánchez, Álvarez, Timber (Wijndal '90+2), Bassey; Klaassen, Taylor, Berghuis (Brobbey '74); Conceição (Bergwijn '46), Kudus, Tadic

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2023-01-22 17:11:35
Author

Fler artiklar om Ajax