Lagbanner
Helgens De Klassieker inställd
Polisen strejkar från fotbollsmatcherna.

Helgens De Klassieker inställd

Ajax klassiska, heta rivalmöte mot Feyenoord på söndag ställs in. Det på grund av att landets poliskår strejkar för bättre pensionsvillkor, vilket gör att säkerheten inte kan garanteras.

Den holländska poliskåren har på sistone utlyst flera olika strejkaktioner. Detta för att de vill ha högre pensioner. Man har redan strejkat från en fotbollshelg den här säsongen, men det stoppade inte matcherna från att spelas och det utan incidenter. För några dagar sen meddelade polisen dock att de kommer strejka även nu på söndag och därmed inte jobba under Feyenoord - Ajax.

Det medförde att Rotterdams borgmästare Ahmed Aboutaleb igår tog beslutet om att ställa in matchen av säkerhetsskäl. Detta trots att bortasupportrar sedan många år inte tillåts på De Klassieker. Men risken bedöms som för stor även utan Ajax-supportrar i Rotterdam.

Feyenoord - Ajax skjuts därför på framtiden, nytt speldatum är inte klart ännu men det lär bli, för en gångs skull, en kvällsmatch mitt i veckan av det hela. Noterbart är att det innebär att vi nu går tre helger i rad utan Ajax-match, då senaste helgens match mot Fortuna Sittard flyttades för att låta Ajax vila mellan Europa League-playoffmatcherna mot Jagiellonia. Ingen match i helgen heller då, och nästa vecka är det landslagsuppehåll.

Ajax spelar imorgon torsdag kl 20:00 returen mot Jagiellonia hemma, därefter är nästa match på spelschemat nu först söndag 15 september mot Utrecht kl 14:30.

Läs mer:

De Klassieker är inte klassisk längre (2013-08-22)
Det förbjudna steget: Varför Steven Berghuis övergång till Ajax är så kontroversiell (2021-07-20)
De Klassieker spelas inför tomma läktare — tack och lov (2021-12-17)

 

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2024-08-28 17:07:16
Author

Fler artiklar om Ajax