Lagbanner
Inför Ajax - Rangers: Viktigt att inleda med en vinst
Alfred Schreuder har nästan fullt manskap att välja mellan.

Inför Ajax - Rangers: Viktigt att inleda med en vinst

Ajax hoppas visa att man fortfarande är att räkna med i Champions League även utan Erik ten Hag. Viktigt då är att inleda gruppspelet med en seger mot Rangers, den på pappret lättaste motståndare i den tuffa gruppen.

Förra säsongen gick Ajax rent i gruppspelet, vann 6 av 6 matcher, men gick sedan på pumpen direkt i åttondelsfinalen när Benfica parkerade bssen. Nu har Erik ten Hag, Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui, Sébastien Haller, Lisandro Martínez och Antony lämnat. Och Ajax vill visa att det inte spelar någon roll för klubbens europeiska status och framgångar.

Säsongsinledningen har sett fin ut, efter fem omgångar av Eredivisie toppar Ajax ligan med fem raka segrar. Sen Calvin Bassey och Jurriën Timber utgjort mittlåset har man inte släppt in ett enda mål. Framåt så har Steven Bergwijn gjort mål på löpande band.

Just Bassey får se bekanta namn nu, Ajax värvade nigerianen från Rangers i somras. "De vet allt om mig. Men, jag vet allt om dem," som Bassey sa i dagarna. Ett för Ajax bekant namn finns förstås på Rangers tränarbänk, Giovanni van Bronckhorst, Feyenoord-ikonen som gått många strider med Ajax både som spelare och tränare.

Rangers slog ut PSV i playoffrundan för att kvala in till Champions League. De inledde också ligaspelet fint – fram till i helgen då värsta rivalerna Celtic körde över dem med 4-0, en rejäl prestigeförlust. Är det månne ett skakat lag Ajax får möta, eller ett revanschsuget?

Förra säsongen nådde Rangers Europa League-finalen, deras första europeiska final sen UEFA-cupfinalen 2008 som de förlorade mot Zenit. Förlust blev det nu också, på straffar mot Eintracht Frankfurt.

Schreuder har näst intill fullt manskap att tillgå, meddelade han på tisdagens presskonferens. Endast Owen Wijndal, som har en lättare skada som hållit honom borta de senaste matcherna, kan inte spela.

Remko Pasveer kommer vakta målet, och backlinjen förblir oförändrad med från höger Devyne Rensch, Jurriën Timber, Calvin Bassey och Daley Blind. På mittfältet roterade Schreuder lite i helgens 4-0-seger mot Cambuur, men nu lär Kenneth Taylor starta igen efter att ha börjat på bänken då. Med Edson Álvarez bredvid sig förstås. Som tia lär det bli Steven Berghuis eller Dusan Tadic, eller om de byter position under matchen, med den andre som högerytter. Om nu inte Schreuder överraskar och ger nye Lucas Ocampos, som debuterade med ett kort inhopp mot Cambuur, chansen från start redan nu på Berghuis bekostnad. Brian Brobbey är given som center och Steven Bergwijn är ännu mer given som vänsterytter.

Ajax - Rangers spelas ikväll onsdag kl 18:45 och sänds på CMore.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2022-09-06 20:56:52
Author

Fler artiklar om Ajax