Lagbanner
Inför PSV - Ajax: Tidig seriefinal i De Topper
Kan Ajax besegra PSV trots skadeproblemen i truppen?

Inför PSV - Ajax: Tidig seriefinal i De Topper

En tidig seriefinal i Eredivisie går av stapeln i eftermiddag där PSV tar emot Ajax, två formstarka lag som båda vill slå de andra på fingrarna och sätta sig i respekt i detta prestigemöte.

Idag (söndag) är det en svår bortamatch för Ajax mot PSV på Philips Stadion i Eindhoven. Båda lagen är obesegrade i Eredivisie på fem omgångar där PSV har full pott med 15 poäng medan Ajax ligger precis bakom på 13 poäng.

Ajax går in i matchen efter en skön 3-0 vinst i veckan mot AEK Aten i Champions League, en match Matthijs de Ligt fick stå över efter känningar i knäet, och där Klaas-Jan Huntelaar fick gå av efter skada. Båda två är fortfarande osäkra att kunna starta mot PSV och kommer genomgå sena tester inför dagens match för att se om dom är spelklara. Det har även uppstått ett litet frågetecken runt David Neres, men han kan troligen spela. Det gör att startelvan är svår att förutse. Om de Ligt får stå över kommer förmodligen de Jong flyttas ner i mittlåset precis som i matchen mot AEK Aten. Både Carel Eiting and Donny van de Beek kan gå in på mittfältet istället, där Erik ten Hag tidigare har fördragit att starta med Eiting. Eiting kliver nog in om de Ligt inte kan spela, medan van de Beek snarare ersätter Neres om han inte skulle kunna. Kasper Dolberg spelade 45 minuter för Jong Ajax i fredags och kommer troligtvis att starta om Huntelaar inte skulle bli spelklar. Daley Sinkgraven och Joël Veltman är fortfarande på skadelistan. Annars är den troliga startelvan för Ajax: Onana; Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico; de Jong, Schöne Neres; Ziyech, Huntelaar, Tadic.

Erik ten Hag sa på presskonferensen innan matchen att man ser fram emot matchen men att man tar sig an varje match som viktig, vare sig det är mot PSV eller något annat lag så vill man vinna och bli bättre. Ajax har spelat väldigt bra i de senaste matcherna och har ett intressant lag på gång. Man ska stryka under att Ajax bara har släppt in 1 mål i ligan på de 5 omgångar som spelats. Men nu möter man ett lag som också har gjort flest mål (21) i ligan änsålänge.

PSV spelade också Champions League igen i veckan och det var inte mot vilket lag som helst utan självaste FC Barcelona man mötte borta. En match där man spelade väldigt bra, speciellt defensivt och gjorde det svårt för Barca i första halvlek. Man var även vassa på kontringarna och kom till bra avslut och tog avslut såfort man fick möjlighet. Sen vet vi ju alla om att Barca har Lionel Messi som satte en underbart fin frispark i första halvlek och där det sen rann iväg till 4-0 i andra. Men en 4-0 förlust mot Barca och Messi borta säger absolut ingenting om PSV:s dagsform och man är säkert revansch sugna hemma mot Ajax idag. Ryan Thomas och Dante Rigo är de enda skadorna i PSV som troligtvis kommer att ställa upp med följande elva: Zoet; Dumfries, Schwaab, Viergever, Angeliño; Hendrix, Rosario, Pereiro; Bergwijn, de Jong, Lozano.

Förra säsongen vann Ajax 3-0 hemma på hösten men förlorade borta på våren med 3-0, det var i den matchen man förlorade ligatiteln till PSV och en match man helst vill glömma. Lagen har möts 166 gånger i alla tävlingar, Ajax har vunnit 74 gånger medan PSV har vunnit 62 gånger. Ajax har vunnit på Philip Stadion två gånger de senaste fyra åren. En svår men viktig match för båda lagen där man får testa dagsformen, där PSV har chans att rycka iväg med 5 poängs försprång vid seger men där Ajax  vid seger har chans att ta över förstaplatsen från PSV. Och rätta till tabelläget.

Var: Philips Stadion i Eindhoven
När: Söndag 16:45
Matchen sänds på Viaplay och Viasat Sport.

Av: Joakim Dahl

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2018-09-23 13:33:59
Author

Fler artiklar om Ajax