Lagbanner
Justin Kluivert klar för Roma
Justin Kluivert tar farväl av Ajax.

Justin Kluivert klar för Roma

Ikväll blev det officiellt, det som varit klart ett tag - Justin Kluivert lämnar Ajax för Roma.

Justin Kluivert flög till Rom för läkarundersökning förra veckan och nu på midsommarkvällen blev övergången slutligen officiellt presenterad, Kluivert är en Roma-spelare. Transfersumman ligger på 17.25 miljoner euro, som kan stiga till 22.75 miljoner euro via bonusar, och även en vidareförsäljningsklasul finns inbakad. I slutändan helt okej för en spelare med bara ett år kvar på kontraktet som Mino Raiola gjort till sin nickedocka.

Kluivert är en stor talang och Roma är en klubb som säkert kan passa honom, men om han verkligen är redo för detta steg får vi se. Han har trots allt bara en och en halv säsongs seniorerfarenhet och mycket kvar att lära i en klubb på Ajaxs nivå (jämnhet, framför allt). Han var fantastisk i stunder den gångna säsongen men ojämn. Ajax försökte i över ett halvår att förlänga kontraktet med Kluivert men Raiola hade bestämt sig för att casha in antingen på Ajax eller på en transfer och ställde det helt orimliga kravet att Kluivert skulle göras till klubbens bäst betalde spelare för att han skulle stanna, vilket inte funkar i Ajax. En 19-åring som var lagets sjätte eller sjunde bästa spelare under säsongen (efter Ziyech, de Ligt, Onana, van de Beek, Neres och kanske Tagliafico) kan inte kräva det, vilket Raiola såklart visste och använde som förhandlingsteknik. Marc Overmars må lämna mycket övrigt att önska i sitt sportchefsjobb men han låter sig i alla fall inte bli hunsad av agenter, med det kravet var det bara att säga nej och så får Kluivert dra då om han (eller Raiola) vill.

I övriga nyheter idag så presenterade Ajax sin nya hemmatröja, som kan beskådas här. Den påminner en del om den från 2012-13 med den kragen. Personligen saknar jag redan den gångna säsongens tröja, den var riktigt fin.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2018-06-22 20:47:06
Author

Fler artiklar om Ajax