Lagbanner
Marc Overmars lämnar Ajax med omedelbar verkan
Marc Overmars.

Marc Overmars lämnar Ajax med omedelbar verkan

Marc Overmars avgår från sin position som sportchef i Ajax med omedelbar verkan. Detta efter att ha skickat olämpliga meddelanden till flera kvinnliga kollegor. Beslutet har fattats i samråd med styrelsen i Ajax och VD Edwin van der Sar. Detta meddelar Ajax sent på söndagskvällen via sin hemsida.

Overmars: "Jag skäms. Förra veckan konfronterades jag med rapporter om mitt beteende och hur detta har uppfattats av andra. Tyvärr insåg jag inte att jag hade gått över gränsen, men det blev tydligt för mig de senaste dagarna. Jag kände plötsligt en enorm ångest. Jag ber om ursäkt. Speciellt för någon i min position är detta beteende oacceptabelt, jag förstår det nu men för sent. Jag ser inget annat alternativ än att sluta i Ajax. Detta har också stor inverkan på mitt privatliv, jag ber därför alla att lämna mig och min familj ifred."

Marc Overmars var som spelare framgångsrik både för Ajax, Arsenal och Barcelona. Sedan sommaren 2012 har han varit sportchef i Ajax där han har jobbat väldigt nära Edwin van der Sar. Overmars blev nyligen omvald till en ny mandatperiod i Ajax som skulle pågå till den 30 juni 2026.

Styrelseordförande i Ajax Leen Meijaard säger såhär: "Det här är en dramatisk situation för alla som är inblandade. Det är förödande för de kvinnor som varit tvungna att utstå detta beteende. När vi hörde talas om detta agerade vi omedelbart. Försiktigt övervägde vi noggrant vad som var bäst att göra, allt i samråd med Edwin van der Sar och tillsammans med en extern expert. Marc är förmodligen den bästa sportchef Ajax har haft. Det är därför vi valde att uppgradera och förlänga hans kontrakt. Men tyvärr har han verkligen gått över gränsen, så att fortsätta i sin position i Ajax är uteslutet och det inser han själv också. Allting är väldigt smärtsamt. Jag vill uttrycka en önskan nu att alla som är inblandade ges ro och avskildhet att bearbeta detta."

Edwin van der Sar: "Jag tycker att situationen är hemsk för alla och jag håller med i det Leen Meijaards säger. I min roll känner jag mig också ansvarig för att hjälpa mina kollegor. Ett tryggt sport- och arbetsklimat är mycket viktigt. Vi kommer vara ännu mer uppmärksamma på detta framöver. Marc och jag har spelat fotboll tillsammans sedan början av 1990-talet, först i Ajax och sedan i Oranje och vi har varit kollegor i Ajax styrelse i nästan tio år. Det har kommit till ett väldigt abrupt slut. Vi jobbar på något väldigt vackert här i Ajax, så den här nyheten kommer också att vara ett slag för alla som bryr sig om Ajax."

 

Joakim Dahl 2022-02-07 01:04:05
Author

Fler artiklar om Ajax