Lagbanner
Mohammed Kudus tvingas operera menisken, blir borta länge
Lagkapten Dusan Tadic tittade till Mohammed Kudus som direkt pekade att han behövde gå av.

Mohammed Kudus tvingas operera menisken, blir borta länge

Ajax succéspelare Mohammed Kudus tvingades utgå tidigt i sin Champions League-debut igår efter att ha vridit knäet i en duell med Liverpools Fabinho. Idag kom den tråkiga nyheten att Kudus skadat menisken och måste opereras och kommer vara borta i flera månader.

Bara några minuter in i matchen mot Liverpool igår var olyckan framme. I en närkamp med Liverpools Fabinho vred Mohammed Kudus till knäet och kände direkt att något var fel. Han tvingades kliva av och ersättas av Quincy Promes och vi kunde bara hoppas att det inte var alltför allvarligt med ghananen som varit briljant för Ajax sen han kom från FC Nordsjælland i somras. Tyvärr är det allvarligt.

Ajax meddelade idag att Kudus skadat menisken och behöver opereras. Operation och rehabilitering innebär flera månaders frånvaro och Ajax räknar med att Kudus kommer bli borta flera månader. Tankarna går ju lätt till David Neres som skadade knäet i november 2019 och missade resten av säsongen och början på försäsongen i augusti innan han äntligen gjorde comeback i september nästan ett år efter att han klev av mot Valencia.

Ett oerhört tungt besked för Kudus och Ajax. Han har varit bäst på plan i alla tre Eredivisie-matcher han hunnit med så långt (och gjort 1 mål och 3 assist på dem) och varit en drivand faktor i Ajax spel när det fungerat. Se exempelvis senaste ligamatchen mot Heerenveen. Otroligt tråkigt för Kudus och hans närstående också. Bilder kom igår ut på Mohammeds bror som satt och tittade på matchen iförd Ajax-tröja och hur han fick tårar i ögonen när hans bror fick avbryta sin Champions League-debut direkt. Det har också läckt ut i pressen att Kudus genast ringde sin mamma för att lugna henne gällande skadan, som tyvärr visade sig vara allvarlig.

Förhoppningsvis går operationen och rehabiliteringen bra och Kudus kan komma tillbaka starkare än någonsin, stöttad av Ajax och supportrarna som redan tagit honom till sina hjärtan.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2020-10-22 20:26:45
Author

Fler artiklar om Ajax