Lagbanner
Motståndarkollen: "Det är väl som de allra flesta sett den senaste tiden lite skakigt just nu."
Senast Ajax mötte Liverpol blev det två raka 0-1-förluster.

Motståndarkollen: "Det är väl som de allra flesta sett den senaste tiden lite skakigt just nu."

Inför kvällens Champions League-möte tar vi ett snack med Liverpool-redaktionens Rasmus Karlsson om storklubbens skakiga form, Jürgen Klopp, drottningens död och saknaden av Sadio Mané, med mera.

Utspelade av Napoli förra veckan och en skakig start i Premier League, hur är läget i Liverpool egentligen?

Det är väl som de allra flesta sett den senaste tiden lite skakigt just nu. Ända sedan premiären mot Fulham har det i nästan varje match sett ut som att laget inte riktigt suttit ihop och det har bjudits på alldeles för många enkla mål och målchanser bakåt. Trent Alexander-Arnold och Virgil van Dijk har inte gått att känna igen och holländaren som varit världens bästa mittback de senaste åren har sett loj och ibland nästan ointresserad ut. Kan det vara så att förra säsongens tunga finalförlust i Champions League, snöpliga andraplats i ligan och oerhört hårt matchande plus kort försäsong och hård träning satt sina spår både fysiskt och mentalt hos spelarna?
 
Storstjärnan Sadio Mané lämnade under sommaren, hur mycket saknas han?

Han saknas med sin oberäknelighet där han kunde gå åt både höger, vänster och rakt fram och att han ofta stod för viktiga mål i stora ögonblick och stora matcher. Jag tror att många försvarare hade enorm respekt för Mané och även om Luis Diaz gör det riktigt bra saknar han lite av den där oberäkneligheten som Mané hade, och han har en bit kvar för att nå upp till senegalesens höjder i den röda tröjan. Förhoppningsvis kan Diaz, som fortfarande bara är 25 år, utvecklas till något liknande för det här laget på sikt.
 
Jürgen Klopp är inne på sin sjunde säsong i Liverpool nu, det var under den sjunde säsongen i Dortmund som det plötsligt gick skarpt utför med det laget. Tror du att historien kan vara på väg att upprepa sig för Klopp?

Förhoppningsvis inte men jag tycker det är jättesvårt att svara på så här tidigt in på säsongen. Laget har dragits med mängder av tunga skador och har i min bok inte varit helt utspelade i någon match sett till 90 min den här säsongen, trots att de föll stort mot Napoli senast. Det klickar helt enkelt inte just nu och det är några tongivande spelare som inte alls är i form.
 
Men är det något en lärt sig från Klopp-eran är det att det här laget har kommit tillbaka från omöjliga lägen och tunga nederlag gång på gång på gång. De förlorade CL-finalen mot Real 18/19 för att sedan komma tillbaka och vinna turneringen säsongen därpå, där de bland annat stod för den där magiska vändningen mot Barcelona i semifinalen. De åkte på storstryk borta mot Tottenham under ligasäsongen 17/18 för att därefter rada upp en imponerade förlustfri svit. Den som lever får se hur säsongen utvecklar sig.
 
Helgens fotboll i England ställdes in på grund av drottning Elizabeths död, tror du det påverkar Liverpool positivt eller negativt att man fick lite oplanerad extra vila inför matchen?

Känslan är att det enbart var positivt att de fick lite vila och möjlighet att samla trupperna lite. Förhoppningsvis har Klopp och staben tittat över hur mittfält och försvar ska kunna jobba bättre ihop och påminner försvaret om hur man inte försvarar sig i fotboll (läs Napoli). Jag hoppas att laget kommer ut superladdade inför hemmafansen i kväll och att vi får uppleva ännu en grym europeisk kväll på Anfield.
 
Andy Robertson missar matchen på grund av skada, några andra nyheter som kan påverka laguttagningen?

Konaté, Henderson, Jones, Keita och Oxlade-Chamberlain är borta sedan tidigare så jag förväntar mig inte allt för många förändringar jämfört med matchen nere i Neapel förra veckan. Jag hoppas att Matip är redo för 90 min och går in och tar Gomez plats samt att Thiago kan starta i stället för Milner.

Hur känner du inför att Liverpool ska möta Ajax just nu?

Jag tror på en underhållande och fartfylld match. Det ska erkännas att jag inte har allt för bra koll på Ajax överlag men Liverpool måste verkligen upp i nivå på alla plan för att kunna ta tre poäng i kväll. Jag hoppas också att publiken är med laget från start och skapar en magisk atmosfär.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2022-09-13 12:07:00
Author

Fler artiklar om Ajax