Lagbanner
Officiellt: Benjamin Tahirovic klar för Ajax
Benjamin Tahirovic är klar för Ajax.

Officiellt: Benjamin Tahirovic klar för Ajax

Svensk-bosniern Benjamin Tahirovic är Ajax nästa förstärkning på mittfältet. Roma-spelaren ansluter för en övergångssumma som kan stiga till maximalt 8,5 miljoner euro.

Som rapporterat tidigare idag var Ajax mycket nära att göra klart med 20-årige Benjamin Tahirovic. Så nära att man nu på kvällskvisten gått ut officiellt med att övergången är klar, det som återstår är läkarundersökning och Tahirovic signatur på kontraktet vilket kommer efter landslagsuppehållet. Enligt Fabrizio Romano kommer övergångssumman att hamna på maximalt 8,5 miljoner euro, om alla bonusar faller in.

Tahirovic, som föddes i Spånga 3 mars 2003, spelade för FC Djursholm och Vasalund innan han som 18-åring gick till AS Roma. Efter att ha utvecklats väl i primaveralaget lyftes han upp av José Mourinho och fick göra 11 Serie A-matcher den här säsongen. Han har även fått debutera i a-landslaget, för Bosnien & Herçegovina, som hans föräldrar kom ifrån när de flydde till Sverige under 1990-talet jugoslaviska krig.

Ajax sportchef Sven Mislintat säger: "Benjamin är en stark och bollsäker mittfältare. Han är en stor talang med rätt mentalitet. Om ett par dagar kommer han till Amsterdam för läkarundersökning och kontraktsskrivning.

Ossian Lindström, som skriver om Roma och Mexiko här på SvenskaFans, sa så här om Tahirovic idag: "Jag tycker att han har gjort det bra i de matcher han spelat. Borde fått lite mer speltid än vad han fått. Jag uppfattar honom som mogen."

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2023-06-18 19:07:04
Author

Fler artiklar om Ajax