Lagbanner
Sebastien Haller nära Ajax (UPPDATERAD)
Blir Sebastien Haller nästa Ajax-center?

Sebastien Haller nära Ajax (UPPDATERAD)

En riktig transferbomb slog ner på morgonkvisten: Ajax jagar West Hams Sebastian Haller som ny center och en övergång för en rekordsumma ska vara högaktuell efter att Ajax och Haller redan är överens om de personliga villkoren.

Det var L'Equipe som var först med nyheten som sedan bekräftats av De Telegraaf och Voetbal International, som har källor med god insyn i Ajax. Den 26-årige franske anfallaren Sebastien Haller är högaktuell för klubben. Enligt L'Equipe för en övergångssumma omkring 25 miljoner euro, vilket skulle krossa rekordet för Ajax dyraste värvning någonsin (omkring 16 miljoner euro plus bonusar för Antony).

Haller tillhör för närvarande West Ham, där han haft det lite kämpigt. Den här säsongen har det blivit 3 mål på 16 matcher i Premier League, förra säsongen 7 mål på 32 matcher. West Ham betalade en rekordsumma på 50 miljoner euro för Haller när man köpte honom från Eintracht Frankfurt sommaren 2019. I Frankfurt gjorde han 33 mål på 77 matcher över två säsonger. Dess förinnan var han i FC Utrecht där han under Erik ten Hags ledning växte ut till en målmaskin, 51 mål på 98 matcher över tre säsonger blev det där för den Auxerre-fostrade anfallaren. Haller föddes i Frankrike och gjorde 13 mål på 20 U21-landskamper för dem, men valde 2020 att spela för sin mammas födelseland Elfenbenskusten på a-landslagsnivå.

Senare under morgonen har De Telegraaf och Voetbal International gått ut med att Ajax och Haller är personligen överens om kontraktet, nu återstår det bara för klubbarna att komma överens. Summan som L'Equipe lagt fram, 25 miljoner euro, är minst sagt saftig inte minst i en pandemi. Ajax-insidern Mike Verweij på De Telegraaf spekulerar i att alternativ skulle vara att Ajax tar över Haller på lån först och sen i sommar måste köpa loss honom, eller att man sprider ut övergångssuman över en längre tid.

Sebastian Haller är hela paketet i vad man letar efter i en Ajax-center. Han har ett beprövat målsinne, är teknisk, snabb, lång (190 cm) och stark, både rörlig och stark i duellspelet, har en jättefin vänsterfot men också bra med högern, och han har bevisat att han passar bra i Eredivisie men också kan leverera på högre nivå som han gjort i Bundesliga och bitvis i Premier League.

UPPDATERING 10:05: De Telegraaf skriver nu att Ajax och West Ham är så gott som överens om en övergångssumma på 20 miljoner euro, som ska portioneras ut i flera delbetalningar.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2021-01-07 09:41:00
Author

Fler artiklar om Ajax