Lagbanner
Silly season: Chelsea intresserade av Kudus, Ajax budar på Spertsyan
Chelsea nästa för Mohamed Kudus?

Silly season: Chelsea intresserade av Kudus, Ajax budar på Spertsyan

Chelsea har anslutit till intressenterna runt Mohamed Kudus. Ajax har börjat lägga bud på Krasnodars spelfördelare Eduard Spertsyan. Samtidigt fokuseras det på Josip Sutalo och Martin Vitik i jakten på nya mittbackar. Calvin Bassey närmar sig Fulham.

Nya uppdateringar i rött.

Åter från lån

Anass Salah-Eddine från FC Twente

Vänsterbacken har hämmat av skador de senaste åren men glimtade till i Eredivisie på lån hos Twente. Imponerar han under försäsongen kan han gå mot en genombrottssäsong i Ajax.

Mohamed Daramy från FC Köpenhamn

Yttern har inte fått det att stämma i Ajax men gjorde en fin säsong hemma i FCK på lån. Frågan är om han kan sticka ut i konkurrensen, det är många vänsteryttrar i truppen nu.

Jay Gorter från Aberdeen

Den unge målvakten lånades ut till Aberdeen i januari efter att Gerónimo Rulli värvats. Får antingen nöta bänk bakom Rulli nu eller lämna.

Klara övergångar in:

Branco van den Boomen från Toulouse på fri transfer

Den Ajax-fostrade mittfältaren blev efter säsongen klar för en återkomst på fri transfer efter flera fina år i Frankrike. Blev Sven Mislintats första nyförvärv i klubben och breddar mittfältet.

Benjamin Tahirovic från Roma

Den 20-årige tillbakadragne mittfältaren föddes i Spånga och spelade för FC Djursholm och Vasalund innan han kom till Roma som 18-åring. Har valt det bosniska landslaget över Blågult. Den här säsongen har han gjort 11 matcher i Serie A. Gianluca Di Marzio och Fabrizio Romano rapporterar att Ajax ligger i pole position för att värva Tahirovic och en affär väntas bli klar på onsdag efter landslagsuppehållet.
26/6: Som rapporterat blev han förra veckan klar för Ajax.

Lasse Abildgaard från Silkeborg

16-årig mycket lovande dansk högerytter som var och provspelade hos Ajax förra hösten. En övergång har varit på gång länge och verkar bli av nu i sommar.
24/7: Äntligen officiellt klar för Ajax, har skrivit på för klubben och kommer börja i U17-laget.

Klara övergångar ut:

Maarten Stekelenburg, slutat

Målvaktsveteranen har slutligen lagt handskarna på hyllan efter 311 matcher för Ajax över två sejourer, 41 år gammal.

Florian Grillitsch till Hoffenheim på fri transfer

Sexan värvades på fri transfer och fick ett ettårskontrakt med option på ett år till men den nyttjas inte då österrikaren aldrig riktigt kom in i laget. Vänder förmodligen tillbaka till Bundesliga.
26/6: Grillitsch återvänder till Hoffenheim.

Youri Regeer till FC Twente för 900 000 euro

Den multifunktionelle mittfältaren/backen fick ett par framträdanden i a-laget men lämnar nu för chansen till mer regelbunden speltid i Eredivisie hos Twente. Ajax har en återköpsklasul i avtalet.

Lorenzo Lucca, Pisa, slut på lån

Det lutande tornet återvänder till Pisa efter att inte imponerat tillräckligt för att Ajax skulle vilja aktivera köpoptionen.

Sontje Hansen, NEC, fri transfer

21-årige Hansen var en stor talang i Ajax akademi men skador hämmade honom så det inte blev mer än något enstaka framträdande i a-laget. Hoppas nu på en nytändning i Nijmegen.

Patrickson Delgado, Independiente del Valle, slut på lån

19-årige ecuadoriansk defensiv mittfältare som kom på lån med köpoption för ett år sen men inte imponerat tillräckligt i Jong Ajax och vänder nu hem.

Naci Ünüvar till FC Twente på lån

Supertalangen fick inte chansen av Alfred Schreuder och lånades ut till Trabzonspor, där han inte heller riktigt fick chansen och efter en skada återvände han i förtid under våren. Får han äntligen en riktig chans i a-laget nu?
26/6: Det ser ut att bli en ny utlåning, lokaltidningen Tubantia var först med att rapportera att Ajax lånar ut Ünüvar till FC Twente kommande säsong. Även De Telegraaf har rapporterat det nu. Ingen köpoption var aktuell för Ajax fortfarande tror på Ünüvar, förhoppningsvis lossnar det nu.
4/7: Klar för utlåning till FC Twente, ingen köpoption.

Youri Baas till NEC på lån

Den unge vänsterbacken har gjort en del framträdanden i a-laget men lånas nu ut till NEC för mer kontinuerlig speltid i Eredivisie.

Max de Waal till Willem II

Siem de Jong-lik offensiv mittfältare/anfallare som nog lär lämna permanent nu då han är 21 år och inte a-lagsmaterial i Ajax.
14/7: Klar för Willem II på en permanent övergång.

Kik Pierie till Excelsior

22-årige backen var en gång en stor talang i Heerenveen men inte alls fått det att stämma i Ajax, där han bara fått spela i Jong Ajax och inte imponerat. Lånades ut i januari och är någon man vill bli av med nu i sommar.
14/7: Ansluter till Excelsior permanent nu, officiellt.

Donny Warmerdam till De Graafschap

Defensiv mittfältare/mittback som gick igenom hela ungdomsleden men aldrig nådde a-laget. Efter många matcher för Jong Ajax lämnar han nu permanent för De Graafschap.

Jurriën Timber till Arsenal för 40+5 miljoner euro

Mittbacken är den tredje som det sagts kan vara mest aktuell för en flytt till större liga i sommar, men något konkret intresse finns inte runt Timber i dagsläget sägs det.
26/6: Arsenal har den senaste veckan varit väldigt på Timber. Ett första bud på 35 miljoner euro nobbades av Ajax. Fabrizio Romano och Florian Plettenberg rapporterar båda att Timber och Arsenal är personligen överens om kontraktet. Plettenberg skriver att Arsenal förbereder ett nytt bud på omkring 40-45 miljoner euro plus bonusar. Romano menar att det är cirka 45-48 miljoner.
4/7: Övergången till Arsenal väntas bli klar inom kort, Timber och Arsenal är överens och klubbarna sägs också vara så gott som överens nu.
14/7: Nu blev det äntligen officiellt efter flera dagars väntan efter läkarundersökningen. Timber är officiellt en Arsenal-spelare. Ajax har presenterat transfersumman: 40 miljoner euro plus 5 miljoner euro i bonusar.

Dusan Tadic till Fenerbahce på fri transfer

En chockartad utveckling är att ikonen Dusan Tadic verkar vilja lämna Ajax. När han återvände från semestern dök han upp på De Toekomst med sin agent Milos Malenovic, hade ett möte med sportchef Sven Mislintat i en halvtimme, och åkte sen hem utan att träna. Tadic ska då uttryckt missnöje över kvaliteten på truppen. Något magstarkt med tanke på att hans agent hade stor del i förra sommarens misslyckade truppbygge då han också företräder Alfred Schreuder och Calvin Bassey och sålde in dessa hos Ajax. Idag var Voetbal International först med nyheten att Ajax och Tadic förhandlar om att bryta kontraktet. Enligt De Telegraaf vill Ajax få åtminstone en liten transfersumma för Tadic och Mislintat vill att Tadic ska kunna lämna klubben snyggt och i framtiden kanske kunna återvända i en ledarroll. Skulle Tadic försvinna skulle 6,5 miljoner euro frigöras för Ajax vilket skulle hjälpa truppbygget, både vad gäller nyförvärv och kontraktsförlängingar. Tidigare har Besiktas sagts vara intresserade i turkisk press.
20/7: Som tidigare rapporterat lämnade Tadic Ajax och är klar för Fenerbahce.

Neal Viereck till FC Utrecht

Ung mittback som gick igenom ungdomsakademin men inte nådde högre än Jong Ajax och nu är klar för Utrecht i hopp om en chans i Eredivisie.

Rykten övergångar in:

Eduard Spertsyan från Krasnodar

Den 23-årige armeniske playmakern har gjort 14 mål och 14 assist från mittfältet den här säsongen för ryska Krasnodar. Enligt De Telegraaf med flera har Ajax konkret intresse och övergångssumman sägs hamna på omkring 9 miljoner euro.
26/6: Enligt Sportitalia är Ajax favoriter att landa Spertsyan, som även väckt intresse hos Borussia Mönchengladbach, Fiorentina och Inter. Scouter från Ajax fanns på plats under landskampen Armenien - Lettland för att kolla in Spertsyan.
4/7: Enligt Mike Verweij på De Telegraaf är Ajax fortfarande seriöst intresserade av Spertsyan, men att de vill sälja några först.
14/7: Enligt den armeniske journalisten Hrach Khachatryan är flera klubbar intresserade men ingen har varit villig att möta Krasnodars prislapp, än.
20/7: Fd Feyenoord-spelare Igor Korneev har sagt till ryska Metaratings att han försökte länka samman Spertsyan med Feyenoord, som var intresserade, men att Spertsyan inte var intresserad då han vill gå till Ajax. Förhandlingsläget ser dock fortfarande ut att vara lika låst som förra veckan.
24/7: Ajax har fått ett första bud på 8,5 miljoner euro nobbat men kommer snart med ett nytt bud enligt både holländsk och armenisk press. Krasnodar sägs vilja ha 15 miljoner euro för playmakern.

Anton Gaaei från Viborg

Ajax vill förstärka högerbackspositionen och enligt källor i Danmark är man intresserade av Viborgs 20-årige högerback. Prislappen lär ligga på 4 miljoner euro.
26/6: Gaaei har själv bekräftat att han hört om Ajax intresse från sin agent, utan att bekräfta om det är nåt på gång. Danska Bold rapporterade att scouter från Ajax var på plats för att se Danmark i U21-EM, med Gaaei på högerbacken. Det behöver å andra sidan inte betyda mycket, många scouter är på plats och många spelare finns att kolla in. Viborgs sportchef Mads Agesen säger till Tipsbladet att de inte haft någon direktkontakt med Ajax än.

Hakim Ziyech från Chelsea

En annan klubbhjälte många hoppas få återse i Ajax-tröjan. Ziyech vill lämna Chelsea, men enligt Fabrizio Romano finns det intresse från Saudiarabien nu, vilket ju lär göra det svårt för Ajax att kunna värva hem honom, om man vill.
26/6: Mycket nära Al Nassr i Saudiarabien nu, tråkigt nog.
4/7: Övergången till Saudiarabien sprack, lite oklart om det var på läkarundersökningen eller att Ziyech drog sig ur förhandlingarna.

Donny van de Beek från Manchester United

Flytten till Manchester United blev en mardröm för i Amsterdam så älskade Donny. Problem att få speltid och även skadeproblem har hindrat honom. Han väntas lämna Manchester i sommar. Kan en hemkomst vara aktuell?
14/7: Lämnats hemma när Manchester United drog på försäsongsturné för att underlätta en övergång.
20/7: Kom med på försäsongen ändå och gjorde mål i första matchen, efteråt sa Donny att lämna fortfarande är ett alternativ för honom men “vi får se”.

Shurandy Sambo från PSV

Enligt Voetbal International är Ajax intresserade av PSV:s 21-årige högerback Shurandy Sambo, som nye tränaren Maurice Steijn hade på lån i Sparta Rotterdam förra säsongen.
26/6: Sambo har sagt att hans agent pratat med Ajax, men en övergång verkar inte nära förestående just nu i alla fall, det kan bara vara agenten som försöker pressa PSV till en bättre deal.

Damian van der Vaart från Esbjerg

Klubblegendaren Rafael van der Vaarts 17-årige son Damian har spelat i Esbjergs ungdomslag fram tills nu (då familjen bott där i och med Damians styvmamma Estevana Polmans handbollskarriär). Efter ett lyckat provspel är han nu på väg att byta till Ajax och börja i U18-laget. Likt far sin är han en spelskicklig offensiv mittfältare — dock är han högerfotad.
20/7: Övergången dröjer, enligt Rafael van der Vaart på grund av att Damians kontrakt med Esbjerg löper fram till årsskiftet, men man jobbar på en lösning.

Valentin Barco från Boca Juniors

Enligt El Crack Deportivo i Argentina fruktar Boca att förlora den mycket lovande 18-årige vänsterbacken till Ajax då en utköpsklasul på 10 miljoner euro finns i kontraktet som går ut 2024. Barco ses som en mycket stor talang.

Baris Yilmaz från Galatasaray

Enligt turkiska Skorer är Ajax en av flera klubbar som är intresserade av den 23-årige vänsteryttern som den gångna säsongen gjorde 4 mål och 2 assist i Süper Lig. Han har även spelat 5 landskamper. Även PSV och Lazio nämns. Men turkiska press brukar inte vara den mest tillförlitliga.

Abdelkahar Kadri från KV Kortrijk

Enligt RMC Sport-journalisten Sacha Tavolieri är Ajax intresserade av den 23-årige algeriske playmakern. Förra säsongen gjorde han 4 mål och 1 assist i belgiska ligan. Han skulle kosta 3 miljoner euro och även Club Brügge är intresserade.

Liel Abada från Celtic

Enligt Sky Sports är Ajax intresserade av Celtics 21-årige israeliske högerytter Liel Abada. Abada gjorde 10 mål och 5 assist i ligan den gångna säsongen trots att han mest var inhoppare. Även Sporting Lissabon ska vara väldigt på.
24/7: Enligt Daily Record ser Abada ut att stanna i Celtic efter samtal med tränaren Brendan Rodgers.

Martin Vitik från Sparta Prag

Enligt Rudy Galetti är Ajax intresserade av den 20-årige tjeckiske mittbacken Martin Vitik. Ajax väntas vilja värva minst en, kanske två, högerfotade mittbackar nu när Timber lämnat. 193 cm långe Vitik har en fin passningsfot och ses som en av Europas mest lovande mittbackar.
24/7: Ajax förhandlar fortfarande med Sparta Prag om Vitik, enligt Rudy Galetti.

Jeremiah St. Juste från Sporting Lissabon

Enligt 1908.nl är Ajax intresserade av den holländske mittbacken Jeremiah “Jerry” St. Juste som gjort avtryck i Sporting Lissabon och dess förinnan Mainz. Han slog igenom i Heerenveen och spelade sedan för Feyenoord innan han gick utomlands. Han är en väldigt snabb och spelskicklig mittback som dock hämmats av skador genom åren.

Altay Bayindir från Fenerbahce

Enligt turkisk press, inte den mest pålitliga, är Ajax intresserade av Fenerbahces unge målvakt. Det ryktades om det förra sommaren med. Intresse skulle väl bara vara troligt bara om det ligger nåt i ryktena om att Gerónimo Rulli inte trivs i Amsterdam.
20/7: Enligt turkiska TGRT Haber har Bayindir en utköpsklasul på 6 miljoner euro som Ajax ska vara villiga att aktivera. Högst oklar sanningshalt i detta rykte.

Amane Romeo från BK Häcken

Enligt Daniel Kristofersson på Aftonbladet slutscoutar Ajax den 20-årige ivorianske mittfältaren från Häcken.

Juan från São Paulo

Enligt brasiliansk press är Ajax intresserade av Juan Santos, en 21-årig anfallare från klubben både David Neres och Antony kom till Ajax ifrån.

Arsen Zakharyan från Dynamo Moskva

Enligt Fabrizio Romano följer Ajax den ryske offensive mittfältare, som även intresserar Feyenoord. Zakharyan var nära Chelsea för ett år sen och har bara ett år kvar på kontraktet.

Kebir Ali Canpolat från Eintracht Frankfurt

Enligt Sky är Ajax en av flera klubbar som är intresserade av Kebir Ali Canpolat, en 16-årig högerytter i Frankfurts akademi. Även Barcelona, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Juventus med flera nämns.

Josip Sutalo från Dinamo Zagreb

Den 23-årige kroatiske landslagsmannen sägs vara Ajax huvudmål som ersättare för Jurriën Timber. Sutalo är 190 cm lång och duellstark men ändå bra med bollen vid fötterna. Enligt De Telegraaf är Ajax konkret intresserade, som kan kosta upp mot 20 miljoner euro. Sven Mislintat sågs för några dagar sen ta ett flyg till Zagreb. Enligt kroatiska Jutarni kan Sutalo tänka sig Ajax men har intresse från fler klubbar. Enligt dem vill Dinamo också behålla honom till 15 augusti för att ta sig igenom CL-kvalet.
24/7: Sutalo fortsätter kopplas samman med Ajax, enligt Rudy Galetti på Sky Sport är han fortsatt på Ajax lista.

Armel Bella-Kotchap från Southampton

Enligt The Athletic överväger Ajax att lägga ett bud på den 21-årige mittbacken. En potentiell ersättare till Timber. Southampton värvade honom förra sommaren men efter klubbens nedflyttning lär Bella-Kotchap vilja lämna. Enligt The Telegraph har han en klasul i kontraktet som göra att han efter nedflyttningen får lämna för 28 miljoner euro. Väl dyrt för Ajax kanske. Bella-Kotchap var en del av den tyska VM-truppen utan att få speltid i mästerskapet, han har dock gjort 2 landskamper.

Gustaf Lagerbielke från Elfsborg

Enligt Expressen har Ajax haft scouter på plats för att studera Lagerbielke. Han blir därmed en i raden av mittbackar Ajax har på sin radar, men huvudspåren just nu verkar vara Sutalo och Bella-Kotchap.

Ernest Nuamah från FC Nordsjælland

19-ärig ghanansk vänsterytter som gjort 8 mål och 4 assist i Superligan kopplas samman med en rad klubbar, en av dem Ajax, enligt Tipsbladet. Även Milan, Marseille, Rennes och flera Premier League-klubbar ska vara intresserade.

Serhou Guirassy från VfB Stuttgart

Tyska Kicker skriver att Ajax är intresserade av Stuttgarts guineiske center Serhou Guirassy. Sportchef Sven Mislintat var den som värvade Guirassy till Stuttgart. 27-åringen gjorde 11 mål på 22 matcher i Bundesliga senaste säsongen. Han har gott om rutin från Ligue 1 (över 100 matcher för Lille, Auxerre, Rennes och Amiens) och Bundesliga (förutom Stuttgart även Köln).


Rykten övergångar ut:

Edson Álvarez

Mexikanen vill lämna och kommer med all sannolikhet säljas i sommar. Borussia Dortmund är intresserade och Álvarez vill gärna dit efter att Sébastien Haller sålt in klubben. Ajax vill dock ha 45 miljoner euro, men Dortmund sägs bara vilja bjuda 35. Även West Ham, som väntas sälja Declan Rice, är intresserade.
26/6: Dortmund är fortsatt huvudspåret för Álvarez. Fabrizio Romano rapporterade innan midsommar att Dortmund och Álvarez närmar sig en överenskommelse och att man kommer förhandla med Ajax i veckan och hoppas få övergången klar på sju dagar, då det internationella fönstret öppnar officiellt 1 juli. Välinformerade tyske bevakaren Florian Plettenberg har samstämmiga uppgifter och la till på midsommar att Dortmunds första bud kommer på runt 40 miljoner euro, men att Ajax inte är i någon brådska att acceptera det.
4/7: Övergången till Dortmund har spruckit då tyskarna tyckte Álvarez blev för dyr! Det är Fabrizio Romano, Mike Verweij med flera överens om. West Ham lär bli nytt huvudspår.
14/7: Enligt David Ornstein har West Ham kontaktat Ajax angående Álvarez och väntas lägga ett officiellt bud snart. Ajax vill ha minst 40 miljoner euro.
24/7: Enligt Football Insider är West Ham villiga att betala mellan 40-45 miljoner euro för Álvarez.

Mohamed Kudus

Ghananen har många blickar på sig efter en fin säsong i Ajax och fint VM. Väntas lämna klubben i sommar, men någon konkret frontrunner för hans signatur har ännu inte framträtt. Intresse lär finnas från Premier League och Serie A åtminstone.
26/6: Enligt engelska ESPN ser Erik ten Hags Manchester United Kudus som ett av flera alternativ om de inte får loss Mason Mount från Chelsea. Fabrizio Romano rapporterar att Brighton är intresserade av Kudus. Mike Verweij på De Telegraaf instämmer i att Kudus står på Manchester Uniteds lista men inte överst på den, och lägger till att Brighton till och med varit i kontakt med Ajax om Kudus, som Ajax vill ha 45 miljoner euro för.
4/7: Det talas allt mer om Brightons intresse, men ett officiellt bud har ännu inte kommit.
20/7: Enligt inte så trovärdiga Daily Mail är Arsenal efter värvningen av Timber även intresserade av Kudus.
24/7: David Ornstein skriver att Chelsea är nu konkret intresserade av Kudus, men de har ännu inte kommit med ett officiellt bud.

Calvin Bassey

Nigerianen har inte fått det att stämma i Ajax, hans bristande teknik och passningsfot har inte gjort någon glad i Amsterdam. Ajax lär vara öppna för att sälja honom nu, man betalade 22 miljoner förra sommaren som man hoppas få igen.
4/7: Fabrizio Romano med flera rapporterar att Brighton inte bara är intresserade av Kudus utan även Bassey. De ska ha varit intresserade redan förra sommaren när Ajax norpade honom.
20/7: David Ornstein skriver att Fulham lagt ett bud på 17 miljoner euro som Ajax inte besvarat än. Han bekräftar även att Brighton sen tidigare är intresserade. Enligt Algemeen Dagblad vill Bassey dock stanna och slåss för sin plats i Ajax och imponera på nye tränaren Maurice Steijn, och bara lämna om han får höra från Steijn att han inte är önskvärd.
24/7: En övergång till Fulham verkar närma sig. Bassey har fått höra från Ajax att han inte ingår i planerna och Fulham är angelägna. Ajax har accepterat ett bud på 21 miljoner euro inklusive bonusar och en vidareförsäljningsklasul, vilket gör att man i princip får tillbaka summan man betalade förra sommaren. Enligt Fabrizio Romano hoppas Fulham läkarundersöka Bassey i veckan.

Jorge Sánchez

Den mexikanske högerbacken hade en tuff debutsäsong och håller rent krasst inte måttet för Ajax. Klubben vill sälja honom i sommar.
14/7: Gör en stark Gold Cup med Mexiko, och ryktas ha dragit till sig intresse från klubbar i hemlandet.

Owen Wijndal

En till floppvärvning från förra sommaren. Finns inga konkreta rykten om hans framtid just nu, han kanske blir kvar och får en ny chans under Maurice Steijn. Men kommer ett bra bud är Ajax säkert öppna för försäljning.
14/7: Enligt CalcioMercato har Wijndals agent Enzo Raiola kastat fram hans namn för Inter.

Davy Klaassen

Rykten i turkisk press gör gällande att Besiktas är intresserade av Ajacieden Klaassen som blivit mer en rollspelare i klubben nu.

Brian Brobbey

Enligt Mike Verweij på De Telegraaf har engelska och italienska toppklubbar hört sig för om Brobbey, trots att han inte direkt gjorde någon fantastisk säsong. Brobbey ska själv dock vilja stanna, inte göra om samma misstag igen när han drog till RB Leipzig.
20/7: Enligt Vinny O’Connor från Sky Sports är Everton intresserade av Brobbey, men Reon Boeringa, Ajax-bevakare på Voetbal International, skriver att varken Brobbey eller Ajax är intresserade av en försäljning.

Gerónimo Rulli

Enligt spanska El Periodico Mediterraneo har Gerónimo Rulli inte anpassat sig väl till livet i Amsterdam sen han kom i januari och vill återvända till Spanien. Det har dock inte plockats upp av holländsk press, än.

Avskrivna rykten:

Arda Güler från Fenerbahce

18-årige Güler är hett villebråd som en av världens största talanger. Han har imponerat stort i Fenerbahce den här säsongen som högerytter som rör sig inåt i planen och med fantastiska passningar och dribblingar briljerat i Süper Lig. Det har ryktats om Ajax för honom en längre tid, Klaas-Jan Huntelaar har varit och sett honom spela live och är en stor beundrare, och det har tidigare sagts att Güler gärna kommer till Ajax. Utköpsklasul finns på 17 miljoner euro, men det sägs att något som sätter käppar i hjulet är familjens och agentens krav på ersättning och lön som gör det hela dyrare.
26/6: Transfersagan fortlöper, storklubbar som Barcelona och Real Madrid bland andra sägs också vara intresserade. Enligt spanska AS ska Güler dock föredra Ajax eller Sevilla i detta skede av sin karriär. Enligt turkisk press har Fenerbahce också försökt övertyga honom att stanna ett år till. Mike Verweij på De Telegraaf säger att Mislintat inte vill ha Güler och att han frågar varje dag men än så länge inget “men man ska aldrig säga aldrig, imorgon kanske det är annorlunda”. Tilläggas bör att Verweij noterbart verkar ha förlorat sina källor inom Ajax, han som normalt breakar många övergångar runt Ajax missade både van den Boomen och Tahirovic helt och har legat efter andra medier rörande Álvarez, Timber och Kudus.
4/7: Barcelona verkar vara det hetaste spåret nu. Rimligt efter att det läckt ut att Arda Gülers pappa sägs vilja ha flera miljoner själv för en övergång! Det lär Ajax inte gå med på.
14/7: Klar för Real Madrid.

Daley Blind på fri transfer

Klubbhjälten lämnade Ajax i januari efter en konflikt med Alfred Schreuder. Våren i Bayern München blev inte lyckad och han är nu tillgänglig på fri transfer. Blind själv har sagt att han aldrig stänger dörren till Ajax. Det verkar dock vara mest aktuellt med Girona nu.
14/7: Klar för Girona.

Noa Lang från Club Brügge

Den kaxige yttern, som växte upp som Ajax-supporter i Rotterdam innan han äntligen fick byta Feyenoords akademi mot Ajax som 13-åring och komma hem, vill lämna Belgien nu. Det har han sagt öppet. Lang, som gjorde hattrick sin a-lagsdebut för Ajax, lämnade klubben efter en konflikt med Erik ten hag. Fina år i Belgien har gjort honom till landslagsman och enligt De Telegraaf är Ajax nu intresserade av att plocka tillbaka honom.
14/7: Klar för PSV.

Zeki Amdouni från Basel

Schweiziska Blick skriver att Ajax är intresserade av den 22-årige anfallaren, som också kan spela offensiv mittfältare. Amdouni, som har rötter i Tunisien och Turkiet, spelar U21-EM med Schweiz. Han gjorde 12 mål och 5 assist på 32 ligamatcher den senaste säsongen. Även Benfica och Eintracht Frankfurt nämns som intressenter.
20/7: Klar för Burnley.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2023-07-24 13:54:09
Author

Fler artiklar om Ajax