Lagbanner
Tunga avbräck för Ajax i slutspurten av Eredivisie

Tunga avbräck för Ajax i slutspurten av Eredivisie

Säsongen är över för Ryan Gravenberch, Lisandro Martinez, Antony och Perr Schuurs. Skadeproblematiken gör att Erik ten Hag kommer få ändra och pussla i sin startelva i hans tre sista matcher som Ajax-tränare.

Bayern München-aktuelle Ryan Gravenberch skadade fotleden under onsdagens träning och lämnade träningen med gipsad fot. Enligt källor inom Ajax är det ingen allvarlig skada, men den kommer hålla honom bort i sex veckor och därmed missar han slutspurten av Eredivisie-säsongen som avslutas nästa söndag.

Om Bayern München och Ajax kommer överens om en övergångssumma för Gravenberch veckorna framöver betyder det att han redan har gjort sin sista match för klubben som han spenderat de senaste 12 åren i.

Förutom Gravenberch meddelade också Ajax idag att Lisandro Martinez, Perr Schuurs och Antony även de definitivt missar resten av säsongen. Martinez lider av en muskelskada, Schuurs av en knäskada och Antony har sedan senaste landslagsuppehållet besvärats av en fotledsskada som inte hinner läka i tid. Steven Berghuis och Noussair Mazraoui har även de haft känningar de senaste veckorna, men de förväntas vara tillgängliga i de sista matcherna.

I lördags mot PEC Zwolle valde Erik ten Hag att starta med 18-årige Jong Ajax-kaptenen Youri Regeer som högerback då Mazraoui saknades och Devyne Rensch precis kommit tillbaka från en skada och fick börja på bänken. Ett spännande val av ten Hag som normalt sätt är väldigt sparsam med att rotera sin startelva, något som nu tyvärr börjar ge frukt i förslitningsskador i slutet av säsongen. Skadeproblematiken kommer nu dock tvinga ten Hag till rotation i laget, vilket kommer öppna upp för både rutinerade Nico Tagliafico i backlinjen och talangerna Kenneth Taylor och Mohammed Kudus på mittfältet och i kedjan framöver.

Ajax leder Eredivisie med fyra poäng över PSV Eindhoven med tre omgångar kvar. För Ajax del har man, med tanke på skadefrånvaron och dagsformen, ett något svårare spelschema än PSV. På söndag väntar en svår bortamatch mot AZ, följt av en hemmamatch mot Heerenveen den 11 maj och avslutningsvis en lurig bortamatch mot Vitesse den 15 maj i den sista omgången. För PSV väntar en svår bortamatch mot Feyenoord på söndag, en hemmamatch mot NEC Nijmegen och en bortamatch mot PEC Zwolle i den sista omgången. Ajax kan bli mästare redan på söndag, men då krävs en seger borta mot AZ samtidigt som PSV senare på dagen förlorar borta mot Feyenoord.
 

Joakim Dahl 2022-05-04 20:52:06
Author

Fler artiklar om Ajax