Lagbanner
Tusentals samlades utanför Nouris föräldrahem
Hela Amsterdam älskar Appie.

Tusentals samlades utanför Nouris föräldrahem

Tusentals supportrar och hela alla spelare i Ajax samlades igår utanför Abdelhak Nouris föräldrahem för att visa sitt stöd för familjen under denna svåra tid.

På torsdagen kom det förskräckliga beskedet att läkarna diagnosticerat Abdelhak Nouri med en allvarlig och permanent hjärnskada efter hans kollaps på planen förra söndagen. Det blev bara värre när Appies äldsta bror Abdelrrahim senare berättade att läkarna säger att Appie kommer befinna sig i ett vegetativt tillstånd, utan att kunna tänka, äta, tala eller gå själv. Familjen Nouri (Appies föräldrar, hans två äldre bröder och fyra systrar) sade att man inte gav upp hoppet och fortsatte be.

Stödet för Appie har varit enormt i veckan och efter torsdagens hemska besked agerade supporterföreningen F-Side snabbt, man gick ut i alla kanaler och manade till samling kl 19 på fredagen på "Nigel de Jong pleintje" i Geuzenveld, den asfalterade fotbollsplan Nigel de Jong invigde 2005. Planen ligger precis vid familjen Nouris hem och Appie har spelat mycket fotboll där.

Uppslutningen blev fantastisk. Tusentals människor uppskattas ha tagit sig dit, fotbollsplanen var snabbt överfull och hela Geuzenveld-stadsdelen fylldes med människor som sjöng "We love you Appie, we do!" Hela Ajaxs a-lag var där mitt i smeten, inklusive Amin Younes som avbröt sin förlängda semester (pga Confederations Cup-deltagandet) för att vara med sina lagkamrater och flera spelare i Jong Ajax och Ajax U19. Det rapporterades också att Nigel de Jong själv var på plats. Det uppmärksammades också att minst en Feyenoord-supporter kom dit, i matchtröja, för att visa sitt stöd och accepterades direkt. Rivaliteten mellan Ajax och Feyenoord är fylld med våld och hat. Det är i år 20 år sedan De Slag bij Beverwijk där en Ajax-supporter misshandlades till döds under ett huliganbråk. Men i denna svåra tid har man kunnat lägga allt det åt sidan och enas.

Appies ena bror stod i fönstret i föräldrahemmet och tackade för stödet, märkbart rörd. Appies pappa skjutsades in i folksamlingen i en bil och ställde sig upp ur takluckan och talade till massorna. En mäktig syn av enat stöd i denna hemska tid. Som säger mycket om vilken otrolig människa Appie Nouri när man går ur huse för hans skull.

Youtube-video från Ajax TV på samlingen
Bilder från Ajaxs officiella twitterkonto
Samling av diverse bilder och filmklipp från samlingen (från fanzinet Ajax Showtime)

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2017-07-15 13:38:17
Author

Fler artiklar om Ajax