Lagbanner
Två träningsmatcher, Overmars kommenterar övergångshistorier, Daley Blinds hälsostatus
Daley Blind tränar tills vidare inte i väntan på resultat av undersökningar.

Två träningsmatcher, Overmars kommenterar övergångshistorier, Daley Blinds hälsostatus

Ajax luftade igår två olika elvor i två olika träningsmatcher mot Holstein Kiel och Hertha BSC. Det blev segrar i båda och David Neres gjorde comeback efter nio månaders skadefrånvaro, men det överskuggades av att Daley Blind klev av efter problem med sin pacemaker.

Hemkomna från träningslägret i Österrike i helgen spelade Ajax två träningsmatcher mot tyskt motstånd igår. Den första, mot Zweite Bundesliga-laget Holstein Kiel, slutade med en 5-2-seger efter ett mål av Devyne Rensch och två mål vardera av Lassina Traoré och Jurgen Ekkelenkamp. Startelvan i den matchen var en b-betonad uppställning och bestod av Kjell Scherpen i mål, Noussair Mazraoui, Jurriën Timber, Lisandro Martínez och Rensch i baxcklinjen; Ekkelenkamp, Eiting, Taylor; Q. Timber, Traoré, Lang. Noterbart att Lisandro Magallán fick hoppa in, liksom ungdomarna Brian Brobbey, Youri Regeer, Alex Mendez och Neraysho Kasanwirjo.

Mot Hertha BSC på kvällen var startelvan: Stekelenburg; Dest, Schuurs, Blind, Tagliafico; Álvarez, van de Beek, Kudus; Antony, Labyad, Tadic. Noterbart att André Onana saknads igen då han fortfarande inte är i speldugligt skick efter sin vadskada. Vidare stod Quincy Promes och Ryan Gravenberch över matchen på grund av mindre känningar. Ajax vann matchen med 1-0 efter mål av Zakaria Labyad som sköt en frispark som via touch på Hertha-spelare gick in i mål. Ajax hade en till boll inne — Álvarez nickade in en frispark, men det dömdes bort för en knapp offside. Matchen var inte lika bra som den mot Red Bull Salzburg i helgen, den som utmärkte sig mest var unge mittbacken Perr Schuurs som ser ut att spela med oerhört mycket mer självförtroende nu.

I halvtid av matchen mot Hertha intervjuades sportchef Marc Overmars i tv och kommenterade då flera övergångshistorier. Han sa att "chansen är mycket liten att vi får Suárez, men vi försöker." Han bekräftade också att Razvan Marin är i princip klar för Cagliari. Han sade sig inte känna till att Barcelona är intresserade av Donny van de Beek men sa kryptiskt att det finns "seriöst intresse" i en Ajax-spelare men sa inte vem. Enligt Freek Jansen på Voetbal International rör det sig om Nicolás Tagliafico. Argentinaren lär vara aktuell för att ersätta Ben Chilwell i Leicester, som idag blev klar för Chelsea som Tagliafico också ryktats till. För övrigt blev en mindre övergång officiell häromdagen då norske yttern Dennis Johnsen lämnat Ajax för Venezia i Serie B efter att ha tillbringat fjolåret på lån hos PEC Zwolle.

Men det som överskuggade allt annat igår kväll var att Daley Blind med tio minuter kvar av matchen skrek till och hamnade i backen helt utan kontakt med motståndare. Han kunde gå av själv och byttes ut. Efter att han förra november fick hjärtklappning i Champions League-matchen mot Valencia fick han en pacemaker inopererad och missade flera månader av säsongen. Erik ten Hag sade efter matchen: "Daley mår bra och har inga smärtor. Hans pacemaker slogs på, men efter det är det okej. Han byttes av och mår bra." Pacemakern finns alltså där för att kontrollera Blinds hjärtrytm och om det behövs, korrigera den. Ajax har idag meddelat att Blind mår bra och befunnit sig på träningsanläggningen men tills vidare inte tränar i väntan på resultat av undersökningar han genomgår för att säkerställa att allt är okej. Om det alltså var problem med hjärtat igen, eller "bara" problem med pacemakerns inställningar, återstår att se.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2020-08-26 19:24:56
Author

Fler artiklar om Ajax