Alla Eredivisie-matcher skjuts upp på grund av Coronaviruset
Inga fler Ajax-matcher denna månaden.

Alla Eredivisie-matcher skjuts upp på grund av Coronaviruset

Efter ett beslut av regeringen i Nederländerna idag skjuts alla Eredivisie-matcher upp på grund av Coronaviruset.

Redan i tisdags meddelade KNVB att man ställer in alla matcher i Noord-Brabant, Nederländernas sydligaste region, som har varit hårdast drabbat av coronaviruset. Matcherna som då påverkades av det var Willem II – SC Heerenveen, PSV – FC Emmen och RKC Waalwijk – FC Groningen. Men nu på torsdagseftermiddagen beslutade Nederländernas regering att alla större evenemang och sportevenemang för över 100 personer ska ställas in på grund av coronaviruset. Dessa restriktioner gäller för tillfället till den 31 mars. Nederländerna har 614 personer smittade av coronaviruset med fem dödsfall hittills.

KNVB har tidigare meddelat att man föredrar att skjuta upp matcher istället för att spela inför tomma läktare, som man gör i många andra länder. Skulle däremot dessa ristrektioner förlängas ytterligare kommer man ta ett beslut om man ska spela inför tomma läktare då, men endast som en sista utväg. Då inga klubbar i Nederländerna är aktiva i varken Champions League eller Europa League längre finns det fortfarande gått om utrymme att spela två omgångar i veckan framöver.

Därmed blir det inga fler matcher för Ajax denna månad då man endast är aktiva i ligan och nästa match för Ajax blir då, för tillfället, hemmamatchen mot PEC Zwolle söndagen den 5 april. Andra Ajax-nyheter är att Joel Veltman var tillbaka på träningen igen under onsdagen efter att ha varit borta sedan ligamatchen mot PSV då han fick bytas ut på grund av en knäskada och tvingades sedan till en operation. David Neres, som skadade menisken i bortamatchen mot Chelsea i november, rehabtränar fyra gånger i veckan efter sin operation och förväntas inte kunna vara helt återställd för än tidigast april. Neres var med på träningslägret i januari men då han antagligen inte var helt återställd förvärrade han skada vilket nu håller honom borta från spel ytterligare

Joakim Dahl 2020-03-12 18:25:00
Author

Fler artiklar om Ajax