"Appies hjärta fungerar normalt", fler röster om Nouri
Appie ligger kvar på sjukhuset men läget är stabilt.

"Appies hjärta fungerar normalt", fler röster om Nouri

Abdelhak Nouri ligger fortfarande nedsövd men tester visar att hans hjärta fungerar normalt.

Alldeles nyss gick Ajax ut med den senaste informationen om Abdelhak Nouri, som fortfarande ligger nedsövd på intensiven i Innsbruck. Tester visar att hans hjärta fungerar som det ska och förefaller var oskadat. Man vill också göra neurologiska tester men de kan inte göras när Appie är nedsövd.

Appies familj befinner sig på sjukhuset tillsammans med Ajaxs klubbläkare. Ajax tränade idag men två spelare stod över på grund av situationen med Nouri. Vidare har det berättats att Appie var fläckfri i alla tester spelarna genomgick under läkarundersökningarna som hålls vid försäsongens början.

Stödet för Nouri fortsätter välla in. Rafael van der Vaart uttrycker sitt stöd för familjen och sa också att Nouri är den typen av spelare som man går till arenan för att se.

Sjaak Swart, "Mr. Ajax" (så kallad då han håller rekordet för flest matcher för klubben, 463 stycken) talade idag med NOS på Ajaxs tränings- och ungdomsanläggning De Toekomst, där han kan hittas de flesta dagar trots att han inte har någon officiell post inom klubben. "Sjaakie" känner därav "Appie" och säger: "Han kommer alltid fram och hälsar, ett handslag, en kram. Han är lika trevlig mot alla." Swart har sett Appie på De Toekomst sen Appie var sju år gammal. "Han var lika liten som Johan Cruijff som jag också såg i den åldern." Swart hyllar Nouris färdigheter på planen. "Han ser saker andra inte ser. Rörelsen, han kan göra bort två man, fina passningar som får mig att tänka: hur gör han nu? Jag har alltid tänkt, om han bara blir fysiskt starkare, då kan han verkligen lyckas. Jag har sett honom i alla ungdomslagen och tänkt: snart slår han igenom. Det ögonblicket var nu. Och så händer det förskräckliga..."

Swart syftar på att den kommande säsongen ser/såg ut att bli en möjlig genombrottssäsong för Appie och flera andra i hans generation i och med att Marcel Keizer, som haft Appie, Donny van de Beek, Frenkie de Jong, Carel Eiting med flera i Jong Ajax nu är a-lagstränare och en liten generationsväxling kan vara på gång.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2017-07-10 18:50:05
Author

Fler artiklar om Ajax