"Appies neurologiska status bättre"
Appie kan kommunicera genom att använda sina ögonbryn och sin mun.

"Appies neurologiska status bättre"

Abdelhak Nouris bror Abderrahim har i en tv-intervju berättat att Appies neurologiska status förbättrats något de senaste månaderna. Man har uppnått viss form av kommunikation med Appie och han kan nu hjälpas upp från sjukhussängen till en rullstol ibland.

Frågorna om hur Abdelhak Nouris tillstånd är efter hjärtattacken som medförde allvarliga permanenta hjärnskador sinar aldrig. Förra veckan spreds rykten när någon skapade ett fejkat Instagtamkonto i hans bror Mohammeds namn, kontot lurade många, både Ajax-fanzines och vänner till Appie (både Donny van de Beek och andra riktiga vänner till Appie trodde först det var äkta) och skrev att Appie just flyttats till en "normal" vårdavdelning. Dagen efter kom det ut att det var fejk och uppgifterna dementerades.

För att motverka ryktesspridning och klargöra läget med Appie gjorde hans andra bror Abderrahim och hans pappa Mohamed en tv-intervju med NOS igår kväll. I den berättar Abderrahim om de senaste månadernas utveckling:

"Om jag ska jämföra det med tidigare, så är det mycket bättre nu. Hans neurologiska status är bättre än den varit månader tidigare. Fysiskt sett är det svårt, det blir en nedgång, eftersom han inte kan röra sig, han är sängliggandes och kan inte röra kroppen själv, bara huvudet."

"Ibland kommer han ur sängen för att sitta i sin rullstol. Förut var det svårt, i början gick det bra sen blev det svårare igen, det är många ups and downs, hans immunsystem är försvagat, det fluktuerar mycket. Jag vill inte gå in på detaljer, men har haft det väldigt jobbigt. Vilket ju är normalt för någon med hjärnskador. Det är riktigt svåra tider."

Tidigare har Appies vän och agent Nathan van Kooperen berättat att man lyckats kommunicera med Appie till viss del genom att han öppnar/stänger munnen eller höjer/sänker ögonbrynen för att svara positivt eller negativt på frågor. Abderrahim bekräftar det och berättar kort om kommunikationen:

"I början var det inte så. Han var i koma, han hade ögonen stängda. Men han har vaknat till mer och mer. Sen december, januari, har hans medvetande förbättrats och efter det har det varit en form av kommunikation. Man frågar honom saker, till exempel 'Öppna munnen' eller 'Bekräfta detta med ögonbrynen', och då gör han det. Så det finns en form av kommunikation nu." 

Familj och vänner fortsätter vaka vid Appies sida och är tacksamma för allt stöd och alla böner.

Appie 4-ever!

#StayStrongAppie

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2018-08-19 18:41:30
Author

Fler artiklar om Ajax