Daley Blind återvänder hem till Ajax?
Får vi se Daley Blind i Ajaxs tröja igen (och med titelskölden i händerna)?

Daley Blind återvänder hem till Ajax?

Ajax jobbar på en ny högprofiltransfer, enligt De Telegraaf vill man värva hem Daley Blind som efter fyra år i Manchester United ska vara sugen på att återvända till sin moderklubb.

Efter att ha rott i land Dusan Tadic-värvningen förra veckan jobbar sportchef Marc Overmars nu på en ny stor transfer, rapporterar De Telegraaf. Enligt tidningen, med goda känningar inom Ajax, riktar man nu pilarna mot Daley Blind. Daley, förstås uppvuxen i Amsterdam och inom Ajax som son till gamle kaptenen Danny Blind, spelade 143 matcher och vann fyra ligatitlar med Ajax innan han 2014 lämnade för ett äventyr i Manchester United. 17.5 miljoner euro sålde Ajax honom för.

Blind har ett år kvar på kontraktet med Manchester United och har ryktats vara på väg bort under säsongen då han hamnat utanför José Mourinhos startelva. Enligt De Telegraaf går Ajax hundraprocentigt efter Blind nu och Daley själv ska vara öppen för en återkomst. Utöver att Daley kanske hellre spelar för Ajax igen än går till t.ex. Fenerbahce, som det tidigare ryktats om, kan det även tänkas finnas flera privata anledningar som talar för Ajax. Han är 28 år och förlovade sig i juni med sin flickvän, de har bott tillsammans i Manchester men flickvännen har även behållit ett hus i Amsterdam, de kanske är sugna på att flytta hem, särkilt om de kanske planerar bilda familj. En annan faktor som nämns är att Daleys pappa Danny tidigare år valde in i Ajaxs styrelse.

Daley skulle förstås vara en klassvärvning som skulle stärka Ajax på flera sätt. Rent kvalitativt är han en spelare i landslagsklass som direkt skulle gå in och vara en av Eredivisies absolut bästa spelare. En av hans främsta styrkor är mångsidigheten, han har spelat över hela mittfältet och backlinjen och är en mycket klok spelare med god speluppfattning som klarar av det. Det var främst som defensiv mittfältare han utmärkte sig i Ajax och skulle han komma hem bör han ta platsen som "sexa" i startelvan, men han skulle också vara ett alternativ som vänsterback och mittback - man skulle alltså förstärka flera positioner på en gång. Dessutom är han en ledartyp och skulle bidra med viktig rutin till det unga laget och dessutom fungera som kulturbärare, han är bokstavligt talat uppväxt inom klubben och kan den utan och innan och sett de många sidorna klubben har. Som ung på väg in i a-laget fick han utstå mycket kritik för sin valpighet, elaka tungor talade om att det bara var ren nepotism som gjorde att han var kvar i Ajax och han buades ut av Ajaxs egna supportrar ibland, men med tiden blommade han ut till en nyckelspelare i både Ajax och landslaget och en publikfavorit. Sin sista säsong i klubben utsågs han till ligans bäste spelare när han ledde Ajax till den fjärde raka ligatiteln. 

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2018-07-02 16:08:40
Author

Fler artiklar om Ajax