2021-06-29 21:00

Sverige - Ukraina
1 - 2

Historia skriven
Zinchenko efter 0-1 målet

Historia skriven

Det var nu slutspelet skulle börja och Sverige stod för motståndet. Ukraina gick vidare som bästa 3:a och man skulle verkligen ge allt ändå. Matchen spelades på Hampden Park i Glasgow. Man kom till Skottland med en målfarlig Yaremchuk på topp, en skicklig Yarmolenko på kanten och Zinchenko där bak. Det var de tre som skulle föra Ukraina vidare och de gjorde dem också!

Det var en match som böljade fram och tillbaka där ingen visste vad som skulle hända, det var stolpskott hit och dit och det var frisparkar överallt. Ukraina visade klass på deras första mål som vanligt överbelaster de en kant och kommer runt med Yarmolenko som alltid har en baktanke med vad han gör, han slog bollen med yttersidan till Zinchenko som gör ett snyggt tekniskt nummer då han skjuter precis när bollen studsar upp från marken och han gör då 0-1 till Ukraina men precis innan halvtid sätter Forsberg in bollen bakom Bushchan och i halvtid står det 1-1. 

När andra halvlek börjar kanske det är Sverige som kopplar lite mer grepp om matchen dock prickar Ukraina stolpen men även Forsberg prickade en gång och ribban en gång. När det gick mot förlängning såg spelarna mycket trötta ut och det var tveksamt om Ukraina skulle klara detta men då hände det Danielsson kommer med dubbarna rakt in på Besedins knä vilket var väldigt otäcka bilder. Danielsson fick rött kort och nu kunde Ukraina koppla grepp om matchen. Dock vill jag sända mina varmaste hälsningar till Besedin som tyvärr missar resten av mästerskapet pågrund av denna incidenten. Med de sista minuterna kvar var det bara spel mot ett mål och till sist på tilläggstid kom ett inlägg som Artem Dovbyk kunde nicka in och Ukraina vann.

Shevchenkos killar lyckades och skrev historia, nu väntar England på Stadio Olimpico i Rom! 


 

Filip Kozinautbfilkoz1@skola.malmo.se 2021-07-02 14:46:07
Author

Fler artiklar om Ukraina

Fotbollen förmedlar mest