Inför grannmötet Ukraina-Polen
Ska Ukraina avsluta med hedern i behåll?

Inför grannmötet Ukraina-Polen

MARSEILLE. Ukraina är ute och Fomenko har gjort sitt i landslaget. Ändå står hedern och en vinst för fansen på spel mot ett Polen som behöver poäng för att gå vidare.

På plats i Marseille och ikväll ställs Polen mot Ukraina i en match som har två helt olika motivationsfaktorer.
 

  • Förbundskaptenen Mikhail Fomenko avgår efter matchen.
  • Ukraina har inte gjort mål på de fyra senaste matcherna i EM-sammanhang, vilket är ett rekord i mästerskapets historia.
  • Ukraina har inte förlorat mot Polen i de senaste fem matcherna. Sist Polen vann var 2000 i Kiev i VM-kvalet.
  • Ukraina spelar om heder och för att avsluta mästerskapet på ett hederligt sätt. Polen har en plats i slutspelet att spela om.

2-0 förlust gånger två har det blivit för Ukraina i mästerskapet. Hemma i landet brottas nationen med nationalism, revolutionärer och en välfärd som är på dekis. Därför trodde nog många att det ukrainska laget skulle stå som pionjärer i det den här turneringen.

Men några hjältar har de dock inte varit. I alla fall inte levt upp till. De potentiella spelarna som Konoplyanka och Yarmolenko har inte burit sitt landslag som många nog hade förväntat. Målvakten Pyatov har ofta fått agera som ”hjälte” under de två spelade matcherna.

Mot Tyskland såg det relativt bra ut och det kunde likaväl ha blivit en pinne mot tyskarna. Det var i nästa tur som Nordirland lyckades vinna och då kändes det som platt fall för ukrainarna.

Fortsättningsvis har de ukrainska spelarna inte mycket att spela för när det kommer till positionen i mästerskapet. Två förluster talar sitt tydliga språk och Fomenko pratar om att ”rätta till misstagen”.
– Mina spelare förstår att de har en match kvar i en sådan här stor turnering, och de kommer göra allt för att åtgärda misstagen de gjorde i förra matcherna. De kommer att försöka att spela som de skulle ha spelat.

Inga spelare saknas inför matchen för Ukrainas del. Fomenko har tidigare uttalat att han inte gillar att göra för många byten, men nu mot Polen väntas det blir några förändringar.
– Det är inte bra att göra för många förändringar i ett lag, men några kommer det att bli.

För Polen verkar Arsenal-målvakten Szczesny missa matchen på grund av en skada.


Troliga elvor:

Ukraina: Pyatov - Fedetskiy, Khacheridi, Rakytskiy, Shevchuk - Sydorchuk, Stepanenko - Yarmolenko, Kovalenko, Konoplyanka - Selezynov.

Polen: Fabianski - Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk - Blaszczykowski, Krychowiak, Maczynski, Grosicki - Lewandowski, Milik.



Matchstart 18.00 på Stade Vélodrome.

Elvedin Basic elvedin.basic@svenskafans.com@Ghananen2016-06-21 10:49:00
Author

Fler artiklar om Ukraina

Fotbollen förmedlar mest