2021-06-29 21:00

Sverige - Ukraina

Sverige som väntar

Sverige som väntar

YES! Klara för åttondelsfinal som bästa trea, det var nog inte många som trodde det efter förlusten mot Österrike. Det är klart och Ukrainas motstånd blir Sverige. Senast de möttes i ett EM mästerskap var 2012 som spelades i Ukraina och då gick Ukraina segrande ur den kampen med en 2-1 vinst. Vad kan Sverige förvänta sig av Ukraina och vad är Ukrainas "nycklar" för att låsa upp det svenska försvaret?

Det som Sverige kan förvänta sig inför matchen mot Ukraina är att Ukraina är ett tekniskt lag med fina spelare som ofta skapar lite fina individuella prestationer som Yarmolenko gjorde när han slog till med ett drömmål mot Nederländerna. En annan sak som Ukraina kan satsa på är deras kontringsspel, där är Ukraina väldigt vassa det spelas med få tillslag och några sekunder senare skapar de en farlig målchans. Huvudsakligen måste Ukraina hitta tillbaka till spelet de hade mot Nederländerna då de förlorade med 3-2 på Amsterdam Arena och de släppte in sista målet i de sista minuterna och de fick nog folk att tänka Ukraina är ett lag som inte viker ner sig mot större nationer. Även med en farlig Yaremchuk taggad från start kan det se mycket lovande ut. 

Denna matchen kommer bli en stor sammandrabbning mellan två lag ett mer sammanspetsat lag men sen också Ukraina som är oberäkneliga och tekniskt skickliga det kommer bli en fin föreställning på Hampden Park i Glasgow och det kommer vara full fart i matchen från och med domaren blåser igång matchen.

Filip Kozinautbfilkoz1@skola.malmo.se 2021-06-25 14:27:49
Author

Fler artiklar om Ukraina

Fotbollen förmedlar mest