2021-06-17 15:00

Ukraina - Nordmakedonien
2 - 1

Slutspelet är nära

Ukraina var namnet på allas läppar efter matchen mot Nederländerna. Ett lag som visade skicklighet i kontringar samt tekniska förmågor och det som stack ut mest var ändå Yarmolenkos mål som många hittills har varit EM snyggaste. Under torsdagen var det dags för den andra matchen mot Nordmakedonien en match som inte gick att förlora om man ville gå vidare och Ukraina visade återigen klass på planen och vann med 2-1.

Matchen präglades av mycket tekniska nummer, det var egentligen en svår match för Shevchenkos grabbar då man inte helt visste var man hade Nordmakedonien men även de visade skicklighet i matchen.

Första halvlek: Den första halvleken präglades av stort bollinnehav från Ukraine och man vissade ändå att man var en klass skickligare än Nordmakedonien. Återigen visade vår kapten Yarmolenko klass då han gjorde mål återigen och placerar sig bra i skytteligan. Ukrainas utdelning kom i 29 minuten och redan tio minuter senare gjorde den starka och målfarliga anfallaren Yaremchuk mål och vem stod för assisten? Jo såklart Yarmolenko. Många i Ukraina kände sig väldigt säkra när de gick ut i halvtid och det stod 2-0 på resultattavlan.

Andra halvlek: Men i andra halvlek var det ett Nordmakedonien som pressade på mer det var inte så att Ukraina var utspelade men man tappade det momentum man hade haft i första halvlek. Man fick en straff emot sig i 55 minuten som Bushchan faktiskt räddade men Alioski satt returen som studsade rakt till honom. När det stod 2-1 var det verkligen en match som stod och vägde men man lyckades hålla tät där bak och i 81 minuten fick man en frispark som Malinovskyi tog hand om och han sköt frisparken på en makedonsk hand som dömdes till straff av VAR rummet. Tyvärr missade han straffen men efter han inte Nordmakedonien skapa så mycket mer och det var en viktig match som Ukraina kunde plocka 3 poäng i. Men det var inga glada miner på Shevchenko efter matchen.

Nästa match är mot Österrike och den är avgörande för om Shevchenkos grabbar ska få stanna kvar i turneringen!