Lagbanner
Stadium de Toulouse, 2024-09-29 15:00

Toulouse - Lyon

Inför: Toulouse - Lyon
Benrahma har förtjänat en startplats i dagens match?

Inför: Toulouse - Lyon

Dags för bortamatch igen, OL åker till Toulouse för den sjätte omgångens match på Stade de Toulouse. Detta klassas som en "risk-match" men det finns inget reseförbud för OL-fansen. 30.000 åskådare väntas varav 700 kommer från Lyon.


OL har nu spelat sin första match i EL, det blev vinst mot Olympiakos med 2-0 och vi har placerat oss på en åttondeplats i den tabellen. 
Så nu ska vi se om det blir till någon hjälp i ligaspelet? 
OL ligger i skrivande stund på tabellens 15:e plats, Toulouse på 14:e med en poäng mer. En vinst för OL är väldigt välbehövlig och skulle kunna få upp oss en 4-5 placeringar. 

Pierre Sage har redan använt 24 av sina spelare i de sex officiella matcherna. 
Endast Perri, Mata och DCC har startat i samtliga sex matcher och Mata är den enda utespelaren som har spelat dem i sin helhet.
Så tittar man på "dyngan" som somlig media spred så känns det tveksamt att dom har rätt (vilket är en lättnad). 
Det gör denna matchen ännu viktigare? Kan vi komma loss nu?

- Jag är inte rädd för att laget ska slappna av. Spelarna är medvetna om att det här är en väldigt viktig match för oss, eftersom vår situation kräver att vi tar poäng. Förra året, i december, när vi spelade mot dem, var vi sist i mästerskapet på 7 poäng, 6 poäng bakom Toulouse som då låg på en 15:e plats. Om vi hade förlorat då så hade vi legat 9 poäng bakom, men vi vann och sen var vi bara 3 poäng ifrån, det är lite samma historia, om det kan upprepas så skulle det vara vackert, säger Pierre Sage.

Läget i laget
Rayan Cherki svarade på både min, och andras förhoppningar, om att han kan bevisa att han fortfarande är värd att hoppas på. Borta var Youtubern som "trixar med trasan", kvar fanns en spelare som frälste oss med ett kanonmål! 
Möjligtvis var vistelsen på "loftet" i somras en nyttig upplevelse? Jag är hyfsat säker på att Pierre Sage jobbat med honom i sommar och fått honom att förstå hur han ska spela. För det var en helt annan Cherki! Dessutom i en position som 10:a, som han gillar.
- Det är en position där han uttrycker sig. Han har mycket frihet, nära relationer. Han har spelare som täcker honom bakom. Det jag gillade var hans projektioner utan boll i det lilla djupet. Det intressanta är att båda hans mål är situationer med att ta emot bollen i boxen, och inte penetrera boxen med bollen som han brukar göra för att gå till handling. Efter att ha tagit emot bollen på torsdagen, gjorde han tvärtom.

Rayan Cherki var f.ö spelaren som gjorde ett mål och en assist i mars i år, då vi spelade förra säsongens bortamatch mot Toulouse, en match som vi då vann med 2-3 (de två andra målen av Lacazette och O'Brien).

Wilfried Zaha och Saïd Benrahma kom bägge in i Olympiacos-matchen runt minut 67, och 4 minuter senare gjorde Benrahma mål, assisterad av Zaha. 
Ett bra tecken för Pierre Sage. 
Said Benrahma visade därmed att han inte ville sitta på läktaren. 

Vår vänsterback Abner Vinicius har kallats upp till Brasiliens landslag under nästa uppehåll.

Eftersom man inte får ha hur många spelare som helst med i ligatruppen (endast 21, jämfört med EL-truppen) så roterar Pierre Sage igen. 
Gift Orban, Ernest Nuamah, Omari och Diawara lämnas hemma denna resan! 

Moussa Niakhaté är tillbaka. 

Möjlig startelva:
Perri - Abner, Niakhaté, DCC, AMN - Tolisso, Tessmann, Veretout - Benrahma, Lacazette, Zaha

Toulouse
Ligger som sagt på 14:e plats med 5 poäng. Man har vunnit sin match mot Le Havre och spelat oavgjort mot Nice och Nantes. 
Laget som tränas av spanjoren Carles Martinez sedan sommaren 2023 har inte vunnit över OL sedan den 16 augusti 2014. Lyon har vunnit 14 av de matcherna och spelat oavgjort två. 

Det faktum att OL bytte spelsystem i EL-matchen mot Olympiacos, från en 3-backslinje till en 4-backslinje ställer till det för Martinez.
- Vi måste analysera dessa nya förändringar för att vara effektiva på söndagen, förklarade Carles Martinez i sin intervju.

Målvakten i Toulouse, Guillaume Restes, såg vi senast i det franska OS-laget i somras! 

Kallad trupp HÄR!

Möjlig startelva:
Restes - McKenzie, Nicolaisen, Cresswell - Dönnum, Casseres, Sierro, Kamanzi - Gboho, Magri, Aboukhlal

Domaren i denna matchen heter Gaël Angoula. Han dömde vänskapsmatchen mot Torino i somras och tidigare, i januari i år, dömde han Le Havre-OL 3-1, en match där både DCC och O'Brien åkte ut med röda kort. Hans beslut och icke-beslut då, skylldes på att han är född i Le Havre...? Han har samma 4:e domare med sig nu, som då. 

Avspark söndag em kl.15.00
Allez Les Gones, AHOU!

Birgitta Malmborg2024-09-29 04:00:39
Author

Fler artiklar om Lyon

Inför Europa League: Lyon - Olympiakos
Inför L'Olympico: Lyon - Marseille