Halvtid 1-0
Mål: Aco Stojkov 9’, Filip Ivanovski 85’
Stadion: Filip den II Makedonen
Publik: 7.000

Makedonien: 1. Jane Nikoloski (Målvakt) Ut 72’, 3. Goran Popov, 4. Goce Sedloski (Kapten), 5. Igor Mitreski, 6. Slavco Georgievski, 8. Velice Sumulikoski Ut 77’, 10. Goran Pandev, 11. Ilco Naumoski Gult Kort 55’, 13. Filip Despotovski Gult Kort 89’, 14. Vlade Lazarevski, 17. Aco Stojkov Ut 64’

Avbytare: 2. Boban Grncarov, 7. Vlatko Grozdanoski In 77’, 9. Filip Ivanovski In 64’, 12. Tome Pacovski (Målvakt) In 72’, 15. Daniel Mojsov, 16. Robert Petrov, 18. Stevica Ristic

Tränare: Mirsad Jonuz

Island: 1. Gunnleifur Gunnleifsson (Målvakt), 2. Sölvi Geir Ottesen Jónsson, 3. Bjarni Ólafur Eiríksson, 4. Kristján Örn Sigurdsson, 5. Eggert Gunnfór Jónsson Ut 60’, 6. Grétar Rafn Steinsson (Kapten), 7. Brynjar Björn Gunnarsson, 9. Stefán Gíslason, 10. Emil Hallfredsson, 11. Pálmi Rafn Pálmason Gult Kort 66’ Ut 72’, 18. Arnór Smárason

Avbytare: 8. Helgi Valur Daníelsson, 12. Arni Gautur Arason, 13. Ragnar Sigurdsson, 14. Hjálmar Jónsson, 15. Davíd Fór Vidarsson, 16. Birkir Már Saevarsson In 60’, Jóhann Berg Gudmundsson In 72’

Tränare: Ólafur Jóhannesson

Domare: Saïd Ennjimmi (Frankrike)
Linjedomare: Frederic Cano (Frankrike), Fredji Harchay (Frankrike)
Fjärdedomare: Olivier Thual (Frankrike)

Med målen av Aco Stojkov och Filip Ivanovski, Makedonien slog Island med 2-0 och vann äntligen efter 5 matcher utan vinst. Chanserna för andraplatsen är fortfarande god, men nu måste Makedonien slå Skottland och Norge, Båda borta i September.

Makedonien hade mycket av bollinnehavet i båda första och andra halvleken, skapade många chanser och om spelarna var mer koncentrerade kunde Makedonien ha vunnit med 5 mål.

Aco Stojkov gjorde mål tidigt in i matchen i den 9 minuten efter att Filip Despotovski med en dribbling gick förbi Brynjar Björn Gunnarsson och Pálmi Rafn Pálmason och hittade Stojkov i boxen, med en nick som gick i den vänstra stolpen.

I den 16 minuten jättechans för 2-0 och Stojkov igen, men Gunnleifur Gunnleifsson räddade hans skott. Bollen kom till Goran Pandev som missade målet från kort avstånd. Makedonien kunde ha säkrat poängen i den första halvlek, men gjorde inte.

I den andra halvleken var spelet samma. Makedonien i anfall, Island i försvar. I den 55 minuten spelarna och hela stadion ville ha straff för Makedonien. Ilco Naumoski hittade Velice Sumulikoski i boxen som alldeles skulle skjuta när Emil Hallfredsson tacklade honom, men den Franske domaren Saïd Ennjimmi dömde inte för straff. Naumoski var frustrerande på domaren och fick gult kort för hans beteende.

Målvakten Jane Nikoloski fick byta ut med Tome Pacovski för att han blev skadad när i den 70 minuten Pálmi Rafn Pálmason slog han med hans glidtackling.

Ilco Naumoski hade två jättechanser att göra mål när i den 76 minuten Vlade Lazarevski hittade han i boxen. Naumoskis nick var räddad av Gunnleifsson, bollen kom tillbaka som sköt igen, men Gunnleifsson kom segrande än en gång.

Till slut, andra målet kom i den 85 minuten när Vlatko Grozdanoski gick förbi två spelare i den vänstra sidan av boxen, passade bollen till Filip Ivanovski med en glidtackling gjorde mål från tre meter. Det var hans första mål i hans första match nånsin för landslaget och bevisade att han var ignorerad av förre detta landslags tränaren Srecko Katanec.

Nu är Makedonierna på 3 plats i grupp 9, med samma poäng som Skottland, men sämre målskillnad. Ett mål till mot Island skulle ha tagit upp oss på andra plats. Nu måste Makedonierna vinna borta mot Skottland och Norge i September.

Källa: Macedonianfootball.com