2018-09-09 18:00

Nordmakedonien - Armenien
2 - 0

Makedonien : Armenien 2-0

Makedonska fotbollslandslaget tog 3 viktiga poäng i mötet om 1:a platsen i Nations League.Denna gången stod Armenien med b.l.a Arsenal stjärnan Mkhitaryan för motståndet.En match med stod betydelse då Armenien är största konkurrenten tillsammans med Makedonien om att vinna gruppen. I och med vinsten så tar Makedonien ett stort kliv mot 1:a platsen vilket kan innebära playoff till EM 2020.

Makedonska landslaget visade mogenhet samt styrka i 2-0 vinsten mot Armenien , som på pappret var den svåraste matchen för vårt landslag.Ett hungrigt landslag ville visa hemmapubliken att det är dags att komma tillbaka till arenan och visa support.

Redan efter 2 minuter får vi ett gyllene läge på frispark.Aliski skjuter fast Armeniens målvakt står för en fin räddning.I den 13:e matchminuten blir vår lagkapten Goran Pandev nedragen i strafformådet vilket resulterade i straff till Makedonien.Alioski gör inga problem från straffpunkten utan gör 1-0 till Makedonien.Efter 1-0 målet börjar vi spela lite defensivt och väntar på att Armenien ska göra ett misstag så vi kunde ställa om direkt.Bardi får ett gyllene läge i 42 minuten fast står för en grov miss.

Andra halvlek startar med en riktig miss i backlinjen.Ristevski spelar nonchalant bollen tillbaka till målvakten Dimitrievski, fast Vardar spelaren Hambardzian snappar upp bollen och spelar fram den till den andra Armeniske vardarspelaren Barsegjan som för vår fördel inte hinner fram till bollen, vilket hade resulterat i 1-1 med tanke på att det var öppet mål.Makedonien lät Armenien positionera sig på vår planhalva, vilket ledde till snabb kontring från vår sida och 2-0.Inhopparen Trajkovski dribblar sig förbi på vänsterkanten och spelar fram lagkaptenen Pandev som inte gör några misstag framför mål och rullar in 2-0 till Makedonien.Makedonien hade även läge att göra 3-0 genom Nikolov , som inte avslutade på ett bra sätt.

Arena Filip Vtori  Åskådare: 10.000

Makedonien: Dimitrievski,  Ristovski,  Musliu,  Bejtulai,  Ristevski,  Spirovski,  Bardi,  ( 74 Nikolov ),  Elmas,  Alioski,  Pandev,  ( 69 Nestorovski ),  Trickovski,  ( 57 Trajkovski )