Lagbanner
2021-06-13 18:00

Österrike - Nordmakedonien

Spelarna är redan hjältar

Spelarna är redan hjältar

Vi har räknat ner sedan den minnesvärda dagen den 12 november 2020 då Makedonien besegrade Georgien i Play-Off finalen för att boka den sista EM biljetten till EURO 2020.

Man ställs mot ett bekant motstånd i Österrike. Redan 2019 ställdes man mot varann då man var i samma kvalgrupp till just EURO2020. Man förlora båda matcher 2019 där det nästintil var en massaker i Skopje som slutade med en 1-4-förlust efter en absolut genomusel tillställning från Makedonien. En match som kunde slutat med ännu fler bakåt mål om det inte varit för en storspelande Stole Dimitrievski. Den största förlusten sedan förbundskapten Igor Angelovski tog över 2015.

Makedonen äntrar turnering med fullständigt lyriska supporar och där spelarna redan är hjältar.

I skrivandets stund är sista COVID testerna genomförda och samtliga spelare är negativa. Detta är givetvis mycket goda nyheter. Ända spelare som inte är tillgänglig är Ilija Nestorovski pågrund utav skada. Annars är alla andra spelare tillgängliga.

Spelarna som definitivt kommer starta är Dimitrievski, Velkovski, Musliu, Ristovski, Alioski, Bardhi, Ademi, Elmas och Pandev. Sedan kommer två platser bli tillgängliga till antingen Ristevski, Bejtulai, Nikolov eller Trajkovski. Man kommer definitivt ställa upp med 3-5-2 uppställning där man kommer försöka komma runt på kanterna och använda Pandev som spelpunkt.

Möjlig startelva:                                              
Dimitrievski

Ristevski-Velkovski-Musliu

Ristovski-Bardhi-Nikolov-Ademi-Alioski

Pandev-Elmas

Om spelarna ses som hjältar i Makedonien kan man minst sagt säga att tongångarna inte är det samma i Österrike. Där har man splitrade tanker vad gäller förbundskapten Foda. Men man har ett slagkraftigt lag i Arnautovic, Sabitzer, Alaba, Kalajdzic och Baumgartner för att nämna några. Men man har underpresterat i det stora mästerskapen och man har en minst sagt pressad förbundskapten.

Makedonien intar turneringen utan någon som helst press och med ett stort självförtroende efter bra resultat under en längre period och efter 1-2-segern i mars mot Tyskland.

Ska man tro vädergudarna verkar det bli en match i ett regnigt Bukarest imorgon. Vi får se vilket lag som anpassar sig bäst efter dessa förutsättningar.

Väl mött!
 

Dejan Elencevski2021-06-13 10:10:00

Fler artiklar om Nordmakedonien

Gibraltar : Makedonien 0-2
Spanien  5-1  Makedonien