Napoli 4 - 2 Ajax: Chanslösa igen
Napoli var klasser bättre än Ajax ikväll igen.

Det blev inte fullt lika förnedrande siffror som förra veckan men Ajax var precis lika chanslösa mot Napoli ikväll igen. Hur långvarig blir Alfred Schreuder på tränarposten?

Med Dusan Tadic avstängd och Devyne Rensch skadad klev två nya namn in i Alfred Schreuders startelva, Davy Klaassen och Jorge Sánchez. I övrigt körde Schreuder alltså på med samma gäng som blev totalt avklädda förra veckan.

Efter rekordförlusten förra veckan fick vi se Schreuder leda Ajax till ett nytt klubbrekord ikväll: Snabbast 2-0-underläge någonsin för Ajax. Hirving Lozano fick lekande lätt komma igen och göra 1-0 efter fyra minuter, och i 16:e minuten pangade Giacomo Raspadori upp 2-0 med ett kanonskott i krysset.

Så man inledde matchen precis som man genomförde hela mötet i Amsterdam. Siffrorna hölls dock relativt nere då Napoli inte var fullt lika påslagna under 90 minuter som senast. Helt uddlösa framåt fortsatte Ajax dock vara. Mohammed Kudus återigen helt menlös som nia.

2-0 höll sig hela vägen in i halvtid. Och i andra halvlek fick Ajax en drömstart, Klaassen nickade in ett inlägg från Calvin Bassey och plötsligt hade man kontakt.

Men det skärpte Napoli som genast tog över igen och pressade ner Ajax. Comebackande Victor Osimhen var extremt sugen på att göra mål och hade ungefär elva mål bortdömda för offside. 3-1 kom istället på en straff efter att VAR upptäckt en hands på Jurriën Timber.

I slutet fick Ajax oväntat kontakt igen, efter att domare Felix Zwayer dömt straff efter Brian Brobbey rivits ner. Steven Bergwijn dunkade dit den, 3-2.

Skulle det bli en slutforcering och dramatisk kvittering? Nä, det kom av sig ganska snabbt efter ett enormt misstag av tröge Daley Blind som glömde bort att på sån hår nivå pressar motståndarna hårt, Osimhen snodde bollen från honom i straffområdet och utan fara för offside fick han äntligen sitt mål nu, 4-2.

Tredjeplatsen i gruppen är det man får sikta in sig på nu. Gör man det med Alfred Schreuder dock? Eller var detta droppen för att tränaren får sparken?

Matchfakta

Napoli 4 - 2 Ajax
Mål: 1-0 Lozano '4, 2-0 Raspadori '16, 2-1 Klaassen '49, 3-1 Kvaratshkelia (straff) '62), 3-2 Bergwijn (straff) '83, 4-2 Osimhen '89
Gula kort: Taylor, Sánchez, Álvarez, Timber, Bassey, Bergwijn, Jesus, Politano, Osimhen
Napoli: Meret; Di Lorenzo, Kim, Jesus, Olivera; Anguissa (Ndombele '46), Lobotka, Zielinski (Gaetano '89); Lozano (Politano '77), Raspadori (Osimhen '50), Kvaratshkelia (Elmas '77)
Ajax: Pasveer; Sánchez (Baas '65), Timber, Blind, Bassey; Álvarez, Klaassen, Taylor (Grillitsch '65); Berghuis (Conceição '84), Kudus (Brobbey '65), Bergwijn (Ocampos '84)