Quincy Promes gripen av polis misstänkt för inblandning i en knivhuggning
Quincy Promes riskerar fyra års fängelse.

Quincy Promes gripen av polis misstänkt för inblandning i en knivhuggning

Ajax-stjärnan Quincy Promes arresterades på söndagen av polis i Amsterdam som misstänkt för en knivhuggning som skedde i juli. Anmälan dröjde då offret var en släkting till Promes som inte velat anmäla honom. Promes förnekar via sin advokat anklagelserna som kan ge upp till fyra års fängelse.

Under söndagen briserade chockuppgifterna i De Telegraaf att Quincy Promes gripits av polis i Amsterdam misstänkt för en knivhuggning. Ajax bekräftade sen att Promes inte var med på träning men avböjde i övrigt att kommentera ärendet med hänvisning till att man samlar information och inte vill uttala sig förhastat.

Enligt De Telegraaf rör det sig om en händelse som inträffade sent i juli på en lagerlokal i Abcoude just sydost om Amsterdam. Lagerlokalen nyttjas av både Quincy Promes egna klädmärke Mask QP och ett annat icke-relaterat företag utan anknytning till Promes. Någon typ av familjesammankomst ska ha ägt rum men under festen uppstod av någon anledning ett bråk. En släkting till Promes ska ha anklagats för stöld och på något sätt ledde det till att Promes knivhugg mannen i knäet.

Polisens talesperson har bekräftat för De Telegraaf att Promes är gripen misstänkt för inblandning i knivdådet men vill i övrigt inte gå in på detaljer. Anledning till att Promes greps först nu ska vara att offret som alltså är släkt med honom först inte ville anmäla Promes för dådet och gjorde det först för en månad sen. Efter en månads utredning har Promes nu gripits. Han hölls kvar i cellen över natten till måndagen och kan hållas kvar i maximalt två dagar till. Information om han har släppts eller inte nu på måndagen har ännu inte kommit.

Via sin advokat Mannon Malmoes uttalade sig Promes under söndagen och förnekade då alla anklagelser och menar att han inte ens var på platsen när den påstådda knivhuggningen ska ha ägt rum.

Rubriceringen för brottet Promes misstänkts för kan närmast liknas med det som enligt svensk lag är grov misshandel. Promes riskerar fängelse i fyra år.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2020-12-14 11:59:30
Author

Fler artiklar om Ajax