Spelarbussen stoppad av missnöjda supportrar - van der Sar avkrävs svar, Ziyech attackerad
Hakim Ziyech attackerades av en supporter.

Spelarbussen stoppad av missnöjda supportrar - van der Sar avkrävs svar, Ziyech attackerad

När Ajaxs spelarbuss återvände till Amsterdam igår kväll efter den förnedrande förlusten mot PSV stoppades den av en grupp missnöjda supportrar som avkrävde Edwin van der Sar på svar om skötseln av klubben. Hakim Ziyech ska ha blivit slagen av en supporter. Aktionen fördöms idag av andra supportrar.

När Ajaxs spelarbuss återvände till Amsterdam igår kväll stoppades den utanför Johan Cruijff Arena av en grupp missnöjda supportrar. Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Lasse Schöne, Hakim Ziyech, Donny van de Beek, David Neres och Justin Kluivert klev av bussen för att tala med upprörda supportrar som vädrade sitt missnöje mot insatsen i matchen och i ett större perspektiv hur hela säsongen gått. Ordförande Edwin van der Sar och tränare Erik ten Hag klev också av bussen. Det ryktas att några supportrar även tog sig in i bussen. Ajax bekräftar idag att Hakim Ziyech tog emot ett slag från en upprörd supporter, var efter spelarna gick tillbaka in i bussen. van der Sar stod kvar utanför länge och pratade med supportrar som avkrävde honom svar på hur klubben sköts. Rop om att "Ajax är inte Ajax längre" hördes och krav på van der Sars avgång.

Att Ziyech blev slagen av en supporter är mycket allvarligt och fördöms nu på bred front av andra supportrar och Ajaxs supporterföreningar. Ziyech har idag raderat alla Ajax-bilder från sitt Instagramkonto. Att han kommer lämna klubben för en större liga i sommar har varit känt länge, frågan är om han ens vill spela de kvarvarande matcherna efter det här? Varför Ziyech, som är lagets och ligans bästa spelare, är i sig obegripligt. Det har tidigare varit osämja mellan Ziyech och supportrar då han fått mottaga busvisslingar när han gjort mindre lyckade insatser och slagit bort för många passningar. Eftersom Ziyech har mycket boll och styr hela offensiven blir det väldigt märkbart när han har en dålig dag, och då finns det negativa supportrar som hugger på det istället för att uppmärksamma hur Ziyech majoriteten av tiden i Ajax radat upp glimrande insatser där han levererat assister och fantastiska passningar, mål och dribblingar på löpande band.

Supportrar var stökiga redan på Philips Stadion under matchen då man brände bengaler efter 3-0-målet och kastade knallskott mot PSV-sektioner, något som också fördöms av andra supportrar idag. Joël Veltman och Matthijs de Ligt gick ut för att lugna. Efter slutsginal tackade man ändå det flera tusen personer starka bortastödet - de Ligt gjorde till och med en tjurrusning tvärs över planen för att hämta David Neres som börjat gå direkt mot omklädningsrummet, och drog med sig brassen bort för att tacka.

Idag har André Onana, en annan som väntas gå till en större liga i sommar, och som tackade nej till erbjudanden redan i vintras för att stanna hos Ajax, uttalat sig och han skräder inte på orden: "If something better than Ajax comes up, I am gone, for sure. The fact this is happening is not only the coach's fault. Overmars, van der Sar... All are responsible for the shitty football we play."

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2018-04-16 16:15:39
Author

Fler artiklar om Ajax