Tagliafico och Schreuder klara, Donny har förlängt
Alfred Schreuder blir ny assisterande tränare i Ajax.

Tagliafico och Schreuder klara, Donny har förlängt

Idag har Ajaxs skrivit kontrakt med nye vänsterbacken Nicolás Tagliafico och nye assisterande tränaren Alfred Schreuder och dessutom har Donny van de Beek skrivit på sin kontraktsförlängning.

Idag gick tre saker i lås som det tidigare rapporterats om. I tur och ordning:

På förmiddagen tecknade Alfred Schreuder ett 2,5 år långt kontrakt med Ajax som assisterande tränare till nye huvudtränaren Erik ten Hag. Schreuder, som tidigare varit både assisterande tränare och huvudtränare i Twente kommer närmast från några år som assisterande tränare i tyska Hoffenheim, först till landsmannen Huub Stevens och sedan till succétränaren Julian Nagelsmann. Ajax har jobbat på att lösa Schreuder som assisterande ända sedan den gamla tränartrojkan bestående av Marcel Keizer, Hennie Spijkerman och Dennis Bergkamp fick lämna vid jul. Hoffenheim ville ogärna skiljas från Schreuder men tillslut kom man överens med Ajax.

På eftermiddagen satte Donny van de Beek pennan till pappret på en kontraktsförlängning som varit på gång en tid, som tidigare rapporterat. Det nya avtalet för publikfavoriten sträcker sig till 2022.

Och alldeles nyss blev Nicolás Tagliaficos övergång till Ajax helt klar. Redan häromdagen meddelade hans gamla klubb Independiente att han var på väg till Ajax, som vann dragkampen om 25-åringen framför näsan på Real Betis. Han gav igår intervjuer på flygplatsen på väg till Amsterdam och landade sedan på Schiphol. Idag genomgick han läkarundersökning och efter att ha passerat den skrevs kontraktet på, ett 4,5 år långt avtal. Tagliafico berättade igår att förutom Betis fanns det även intresse från Tyskland "men Ajax är Ajax". Tagliafico debuterade i Argentinas landslag i juni och säger att Ajax kan leda till en fastare landslagsplats. Lite lustigt nog upptäckte Ajax-supportrar idag att Tagliafico kommer passa in bra i Ajax - 2012 twittrade han ut textrader från Bob Marleys "Three Little Birds" - vilket är en evig favorit i Amsterdam.

Med ten Hag sedan tidigare klar som ny huvudtränare och nu Schreuder och Tagliafico in så har Ajax fått klart det viktigaste i tid innan träningslägret i Portugal som börjar på måndag. ten Hag och Schreuder har sedan två veckor på sig att få ihop laget innan ligan drar igång igen - med De Klassieker.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2018-01-05 19:04:33
Author

Fler artiklar om Ajax