Janne Andersson: ”Vi uttrycker oss väldigt tydligt”

Janne Andersson: ”Vi uttrycker oss väldigt tydligt”

Sveriges förbundskapten om januariturnén och VM i Qatar.

Sverige laddar för VM-kval mot Grekland, men under tisdagen fick man även svara på frågor om valet att åka till Qatar på januariturnén. Detta mindre än ett år innan VM ska spelas i samma land.

Frågan blev inte mindre aktuell när danska Ekstrablet publicerade kröniken  ”Svenskt hyckleri – vill träna på de dödas gravar”. Där anklagade skribenten Jan Jensen det svenska fotbollförbundet för att svika den nordiska alliansen i frågan för att bli en del av Qatars PR-maskin.

Förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand menar dock att resan till Qatar inte är helt bestämd, ännu.
Det finns inget beslut… Det är ett alternativ vi tittar på av flera anledningar, bland annat ekonomiska.”, berättade Sjöstrand.

Både förbundskapten Janne Andersson och mittbacken Victor Lindelöf utfrågades också om landslagets val.
Jag tycker att vi uttrycker oss väldigt tydligt både spelare och ledare, varje gång vi får frågorna. Vi har pratat om det många gånger och jag har uttryckt ord som förkastligt. Det här är ju inte bra. Men beslutet är ju taget. VM ska gå där.”, sa Janne Andersson.

Förbundskaptenen menar att det finns fördelar med att åka till Qatar - även om det i vinter bara handlar om träningslandskamper.
Det är tredje gången..Det är sportsligt bra att vara där... Det finns många skäl att lägga den här januariturnén här”, menade Janne Andersson.

Landslagets nye lagkapten Victor Lindelöf räds inte att diskutera frågan:
Det är bra att lyfta frågan för att få folk att lyssna. Det är inga problem för mig att svara på frågor. Det är bra att skapa debatt.”, menade mittbacken på dagens presskonferens.

* * * * *
Läs även:

SvenskaFans samarbetar med Amnesty
Amnesty svarar: Därför är VM i Qatar kontroversiellt
Så fick Qatar fotbolls-VM 2022

 

John Cederblad2021-09-07 14:25:00

Fler artiklar om Fair Play Qatar