Inför Allsvenskan: Helsingborgs IF

Inför Allsvenskan: Helsingborgs IF

Och på andra plats i årets allsvenska har vi HIF. Åtminstone är det den samlade åsikten hos Svenska Fans-redaktioner.

Alla redaktioner för de allsvenska lagen här på Svenska Fans har tippat sluttabellen för 2007 års säsong. De sammanlagda poängen därifrån har gett en tabell som ligger till grund för årets presentation av lagen. Nu är det dags för Helsingborgs IF.

Svenska Fans sammanlagda tips inför säsongen 2007:

1.
2. Helsingborgs IF
3. Malmö FF
4. AIK 
--------------------------------------------
5. Kalmar FF
6. Djurgården IF
7. IFK Göteborg
8. Hammarby IF
9. Halmstad BK
10. Gefle IF
11. Örebro
12. Trelleborgs FF
13. GAIS
--------------------------------------------
14. Brommapojkarna 

Vilka spelare har lämnat och vilka har kommit inför året?
Följande spelare har lämnat: Jakob Augustsson, Tony Mahr, Alexander Zaim, Eldin Karisik, Fahrudin Karisik, Luton Shelton, Granqivst (utlånad till sommaren) 

In: Razak Omotoyossi, Olafur Skulason, Samir Beloufa, Fredrik Olsson, Henrik Larsson, Adama Tamboura, Isac Chansa (1Juli), Marcus Danielsson (sommar), Andreas Landgren (uppflyttad), Mike Sserumagga (sommar)

Vilken spelare i ert lag bör man hålla ett extra öga på?
Har flera men framförallt McDoanld Mariga kommer få sitt absoluta genombrott på mittfältet. Supertalang som är för bra för allsvenskan och kommer troligtvis att lämna efter säsongen. Henrik Larsson allsvenskans bästa spelare utan diskussion, ingen förutom Henke skulle kunna gå in i Manchester United och dominera som han gjorde. Pinsamt att säga annat! Erik Wahlstedt allsvenskans kanske bästa högerback? Gör aldrig en dålig match och blev utsedd till årets spelare förra året. Syns aldrig men gör alltid en bra jobb. Oliver Karekezi vann den interna skytteligan förra året utan att vara ordinarie. Har imponerat stort på försäsongen.

Trolig startelva i premiären:
Kan ju komma några nyförvärv innan dess men annars ser nog laget ut så här.
D.Andersson-E.Wahlstedt-S.Beloufa-F.Björk-F.Miranda-B.Stefanidis-M.Mariga-A.Jakobsson-F.Svanbäck-H.Larsson-O.Karekezi

Vilka är de tre viktigaste spelarna i ert lag?
Henrik Larsson han har en fantastisk blick för spelet löper mycket och är nyckeln i anfallsspelet. Andreas Jakobsson defensiv mittfältare styr mittfältet och är balansspelarens som startar anfallen. Fredrik Björck måste hålla ihop backlinjen nu när Granqvist är utlånad.

Vilken spelare i ert lag får sitt stora genombrott i år?
McDonald Mariga som jag skrev ovan. Är redan nu en klasspelare och proffsklubbarna har redan ögonen på honom. Han har allt som en bra fotbollsspelare ska ha. Varit lysande i RL och träningsmatcher.

Vilket är ert lags styrkor respektive svagheter?
Vi har ingen vänsterkant, en riktigt dålig argentinare som inte vet hur man försvarar. En annan som skövlar spelare lika snabbt som man skövlar skogen i Amazonas. Vänstermittfältaren saknar också klass.
Styrkor är att vi har ett bra grundspel med ett bra passningsspel och med ett offensivt tänkande. Många spelare som kan avgöra matcher och så har vi kvalité i spelaren som Henrik Larsson och Mariga som andra lag saknar.

Det här visste ni inte om Helsingborg
Det roligaste jag kan komma på just nu är när vår ass.tränare Hans Eklund då spelare tillsammans med (har för mig) Mikael Hansson under en vistelse i London skickade brev till övriga lagmedlemmars rum med ett vitpulver just när mjältbrandsskandalen uppdagades just i London.

Hur många säsongskort har sålts inför säsongen?
Vet inte exakt siffra men runt 5000 i skrivande stund skulle jag tro.

Träningsmatcher
Amazulu – HIF 1-2, Santos FC – HIF 2-0, HIF – Nordsjälland 0-3, Odense – HIF 3-0 (RL), Vålerengen – HIF 1-2 (RL), FC Köpenhamn – HIF 3-1 (RL), HIF – Lynby 2-2, Silkeborg – HIF 1-0.

Vilka lag tror ni slåss om ligatiteln i år?
Elfsborg, har fått behålla laget, två bra nyförvärv i Keene och Florén. AIK de har också värvat bra och har bra publiktryck på hemmaplan vilket är viktigt. HIF, hela föreningen har fått en nystart med Henke och Baxter. Baxter kan trolla med allt och kommer att göra HIF till ett topplag i år igen. Henke är med från början. Litet frågetecken om man hinner spela ihop laget.
Outsiders tror jag på DIF och MFF. DIF får jobba i det tysta, Malmö har värvat bra men liksom HIF måste de spela ihop många nya spelare och det kan ta tid.

Hur tror ni sluttabellen ser ut i oktober?

1. Helsingborg
2. AIK
3. Elfsborg
4. Djurgården
5. Kalmar FF
6. Malmö FF
7. IFK Göteborg
8. Hammarby
9. Halmstad
10. Örebro 
11. Trelleborg
12. Gefle
13. GAIS
14.Brommapojkarna

Kommentarer till tabellen.
HIF startar lite halvtaskigt men växer ju längre serien går. Kommer att värva spelare under sommaren och blir därmed bättre och bättre. Har klass i Henrik Larsson. Klubben fyller 100 år och det är i år alla verkligen vill vinna. AIK har en mycket bra tränare och många duktiga spelare. Andra året är alltid lite jobbigare men jag tror AIK kommer klara detta mycket bra. 

Elfsborg, risker att tappa spelare i sommar, bl Holmen, A. Svensson kanske fler. Ska kvala till CL och kommer tappa fokus på allsvenskan. Alltid svårt att vinna två år i rad och allsvenskan är för jämn för att man ska ha råd att ha en för lång formsvacka. Djurgården, har många bra spelare och får jobba i lugn och ro. Det som talar emot dem är att de har nya tränare och det kan ta tid att för laget att anpassa sig till deras sätt att vilja spela fotboll. 

Kalmar, mycket svårtslaget lag med en del duktiga spelare. Har fått behålla Ari da Silva och det är en klasspelare. Alla spelare vet sina roller och alla andra lag hatar att möta dem. Malmö FF, tror inte Åkeby är rätt man för att föra Malmö till SM-guld. Spelartruppen håller absolut allsvensk toppklass. Har inte imponerat under försäsongen vilket man inte ska ta allt för allvarligt på men jag tror inte Malmö är mycket bättre än förra året. Backlinjen är fortfarande ett stort frågetecken. Junior och Johansson är väldigt viktiga för laget. Kan bli bättre om Åkeby får kicken under inledningen men det hoppas jag inte att han får. 

IFK Göteborg, nya tränare och inga direkta nyförvärv som man imponeras av. Tror de blir ett mellan år för klubben. Saknas en bra mittback liksom innemittfältare för att bli bättre. Vem ska göra målen? Hammarby, kaos är väl det bästa att beskriva den klubben just nu. Bråk med spelare som inte vill skriva nytt kontrakt, tränare hoppar av precis innan säsongen, rotationen i truppen har varit enorm och det är aldrig bra att byta ut för många spelare. Nya tränare och det tar tid att få ihop allt. 

Halmstad, tråkigt lag, tråkig arena. Men de har en hel del intressanta spelare, frågetecken dock för om de äldre kan vara skadefria. Djuric måste komma igång igen. Duktig tränare men han kan inte trolla. Örebro, har dålig koll på dem måste jag erkänna. Har en del intressanta nyförvärva och har spelat i allsvenskan under många år innan. Tror det betyder mycket och kan mycket väl överraska tror jag på många lag. Kul att de är tillbaka. 

Trelleborg släppte in väldigt lite mål förra året. Ser man på truppen imponerar inte namnen och jag tror defensiven är nyckeln om man ska kunna stanna kvar i allsvenskan. Tur för Trelleborg att endast ett lag trillar ur i år. Känns tunna framåt. Gefle, känns inte bättre än förra året. Tror de allsvenska lagen börjar kunna Gefle nu och kommer inte överraskas av deras spel. Spelar en väldigt tråkig fotboll och jag tycker att man måste bjuda till lite om man ska vinna matcher. Dock en duktig tränare i Olsson som uträttat underverk innan. 

GAIS, tappat Keene och Kari. Deras två bäste spelare tillsammans med Ekunde förra året anser jag. Har inga inte värvat något som imponerar på mig och jag tror Roland Nilsson måste ut och värva under sommaren. Brommapojkarna, Hade en dålig defensiv i superettan och det har inte värvat backar som ska täppa till. Nyförvaren imponerar inte och de som man värvat är spelare som tidigare inte platsat i allsvenska lag. Har en hel del intressanta talanger men jag tror inte det räcker. Solklar jumbo i mina ögon. 

Sebastian Jonsson, HIF E-zine, är mannen bakom svaren. Tack!

SvenskaFans.cominfo@svenskafans.com2007-04-06 08:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans