KFF - HIF 0-1

Försvarens match då Helsingborg vann över Kalmar med 1-0.

Dagens match spelades på för tidpunkten utmärkta Loverslunds IP. Publik uppskattningsvis 500 personer. Bra väder, men med en stark byig vind i planens längdriktning som påverkade spelet en hel del.

Första halvlek delades broderligt när det gällde speldominans, KFF dominerade de första 25 minuterna. Dede blev frispelad i 23:e minuten men kom inte förbi HIF:s målvakt utan ramlade därefter över densamme.

Strax därefter tog HIF hand om spelet men skapade inga större chanser. I 43:e minuten får dock Mattias Lindström en boll som han från fem meters håll kan sätta in vid Wastås högra stolpe, 0-1. En boll som försvaret borde kunnat rensa bort.

Även i andra halvlek är det jämnt vad det gäller spelövertag. KFF har dock de bästa chanserna. Dede har en bicycleta som hade gått in om inte HIF:s målvakt hunnit boxa ut den i sista stund. Svante Samuelsson var även nära att nicka en hörna i mål.

Sammantaget var dock detta försvarens match, det var helt enkelt lättare att slå bort en boll än att få en passning eller skott att hamna på det ställe man tänkt sig med dagens väderförutsättningar.

Godkänd insats av KFF, matchen kunden lika väl ha slutat oavgjort.

Bästa spelare Svante, Bagarn och Kaldner.