Silly Season 2007/2008: LSK lånar mittfältare (5/3)
Michal Kubala, här i tacklingstagen mot Qviding. Är klar för LSK.

Silly Season 2007/2008: LSK lånar mittfältare (5/3)

Vi har en lång vinter framför oss då spelare kommer att lämna klubben, och nya spelare som kommer in. LSK FANS kommer bevaka detta grundligt, då Ljungskile SK kommer behöva förstärka sin trupp för att klara sig kvar i Allsvenskan 2008. Vilka spelare kommer in, och vilka lämnar?

De som är klara kan ses i truppen allra längst ner. Artikeln kommer uppdateras löpande.

DET SENASTE PÅ SILLY SEASON-FRONTEN 
(Uppdateringar i röd text)

2008-03-05: David Wilson meddelar till Radio Väst att LSK lånar den 27-årige mittfältaren. Michal Kubala som var på provspel i LSK under förra veckan. Kubala tillhör Slovan Bratislava som spelar i den slovakiska högstaligan. 

2008-02-27: Radio Väst meddelar att LSK kommer testa slovaken Michal Kubala. 
-  Det är en defensiv mittfältare med ungefär samma spelstil som Anders Augustsson och Aleksandar Kitic, säger Wilson till Radio Väst.

Kubala är 27 år gammal och tillhör Slovan Bratislava som spelar i den Slovakiska Högstaligan. Tidigare har han spelat i Artmedia, där han gjorde några framträdanden i Uefa-cupen. Kubala kommer träna med Ljungskile under veckan.

2008-02-17: David Wilson meddelar till Radio Väst att den engelske mittfältaren Kris Gate inte längre är aktuell,

2008-02-13: Enligt Radio Väst kommer den engelske mittfältaren Kris Gate provspela med LSK. Han är född 1985 och kommer från Newcastle, han har gjort tre säsonger i Newcastle United. Dock enbart i reservlaget där han var lagkapten. Nuvarande klubb är Gateshead. Dock så kan det bli svårt med en övergång då LSK inte har råd med fler värvningar förtillfället.

2008-02-13: Svenska Fotbollsförbundet har enligt radiosportens hemsida haft sitt möte och beslutat att spelare som representerat två klubbar under den utländska höst-vår säsongen, skall kunna få presentera en tredje klubb i den svenska vår-höst säsongen som halvt täcker den utländska. Detta öppnar alla dörrar som stängdes tillfälligt för Colin Burns, och David Wilson har redan gjort klart att han vill ha Burns. Räkna med att klubben presenterar ännu ett nyförvärv under dagen alltså...

2008-02-08: Det är nu klart att Colin Burns ska spela i LSK. Dock är det fortfarande oklart NÄR han ska få spela. Läs mer HÄR.

- Det är naturligtvis otroligt tråkigt för Colin och givetvis tråkigt för oss också. Men vi är positiva till att det löser sig, det är vi alltid, säger Jonas Algotsson.


2008-02-07: Det har varit på gång ett bra tag och nu meddelar  
FCT:s officiella hemsida att Per Eriksson återvänder till FCT som han lämnade inför förra säsongen. LSK Fans önskar Per lycka till!

2008-02-06: fotbollskanalen.se uppger att Colin Burns övergång kan stoppas på grund av Uefas regler som säger att en spelare inte får representera fler klubbar än två på ett år. En kvot som Burns ansens uppfylla då han flyttade till en finsk division 2 klubb förra året. Om Burns stoppas så kommer han inte vara tillgänglig för spel förräns efter EM-uppehållet.

2008-02-05: Enligt Radio Väst så har målvakten Colin Burns blivit erbjuden ett kontrakt. Burns provspelade i matchen mot Sparta Sarpsborg i lördags och gjorde tydligen ett såpass bra intryck på Wilson att han erbjöd Burns ett kontrakt och Burns kommer meddela sitt beslut idag.
-  Jag vill ha honom i laget, säger David Wilson till Sveriges Radio Väst.


2008-02-01: Enligt Radio Väst så har mittbacken Markus Senften skrivit på för LSK. Senften spelade i LSK 2005, men har de två senaste säsongerna spelat i Kristianstad. I och med denna värning så har LSK fyllt de två vakanta mittbacksplatserna.
EDIT: LSK:s assisterande tränare Janne Olsson har bekräftat övergången!

2008-01-28: Idag blev det klart med en ny mittback, det är makedoniern Damir Vitas som har skrivit på för två år.

2008-01-27: I en intervju med Radio Väst meddelade Wilson att Atiba Charles inte kommer att erbjudas kontrakt. Intervjun hittar du
här. (Dock så skall du inte lita på texten om Atiba där det står att han kan vara påväg in)

2008-01-26: Under gårdagskvällen meddelade lsk.se att innermittfältaren Aleksandar Kitic har förlängt sitt kontrakt till 2009.

2008-01-23: David Wilson säger idag att Colin Burns kommer nästa vecka igen för att provspela med LSK. Amerikanen kan därmed mycket väl fylla upp den sista målvaktsplatsen i truppen.
Atiba Charles, VM-spelaren från Trinidad & Tobago kan mycket väl vara på g då han har tränat med truppen i över en vecka nu, och ser helt okej ut enligt Wilson. Hans namnskylt har redan dykt upp i omklädningsrummet...



Hasse Hagberg får nu lite färre strängar på sin lyra...

2008-01-19: I dagens Bohusläning står att läsa att Hasse Hagberg nu har avslutat sitt långvariga arbete med LSK. Under flera titlar har han huserat i klubben (sportchef, pressansvarig, spelarförhandlare, fotbollsansvarig...), men aldrig riktigt kunnat definiera vad han varit. Det beror givetvis på att han många gånger haft flera roller samtidigt, och dragit ett oerhört tungt lass för klubbens räkning. LSK FANS tackar Hasse för hans 24-åriga insats i Ljungskile SK, och önskar honom lite lugn och ro nu när det är definitivt.


2008-01-17: lsk.se meddelar idag att Robert "Lillen" Johansson har fölängt sitt kontrakt med ett år. Det nya kontraktet går ut i november 2009.

Dessutom har Daniel Berg gjort klart med en ny klubb. Det blev till slut Oddevold som lyckades knyta til sig vänstermittfältaren/vänsterbacken.

2008-01-14: Försvararen Atiba Charles kommer att komma på provspel under veckan. Atiba Charles kan spela både defensiv mittfältare och som mittback, och har 23 landskamper på meritlistan plus VM 2006.

2008-01-11: Anfallaren Etchu Tabe (med rötterna i Kamerun) har skrivit på ett två-årskontakt med LSK. Tabe gjorde stor succé under provspelsveckan i december och nu har LSK lyckats kontraktera honom. Du kan läsa mer
här

Dessutom så berättar Wilson till hemsidan att värvandet av offensiva spelare är klart och att nu skall det in en målavkt, två mittbackar och en defensiv mittfältare innan truppen är spikad.

2008-01-10: Det har funnits oklarhet kring saken, men Hasse Hagberg meddelar nu att Jörgen Wålemark har skrivit på ett kontrakt och således är helt klar för spel sedan c:a två veckor tillbaka.

2008-01-10: Hasse Hagberg låter också meddela att Tomi Sarelma (FC Lathi) och Ylli Shabani (LB07 (f.d. Bunkeflo IF)) inte längre är aktuella för LSK. Båda två har varit här och provspelat för LSK.


2008-01-09: Bohusläningen meddelar idag att mittfältaren Per Eriksson är på väg bort ifrån LSK.
- Vi har sagt till honom att det är okej att han söker sig någon annanstans eftersom det inte går att kombinera hans studier med en satsning på allsvenskan.
Kommenterar Hasse Hagberg.
En klubb som är väldigt intresserad är Oddevold dock så har de inte fört några diskussioner med Per än. 

Ljungskile har även en ny provspelare på plats. Ghananen Robert Lemptey, han skulle egentligen varit med på provspelsveckan i december men blev försenad av någon anledning.

Dessutom så har anfallaren Gustaf Andersson beslutat sig för att lägga av med fotbollen.


2008-01-07: Jocke Jensen blev idag klar för Superettan-laget från Göteborg, Qviding. Källa: Qviding.se

2008-01-07: Idag drar LSK igång försäsongsträningen inför den allsvenska säsongen. Och på plats kommer det vara två nya provspelare, en norsk mittfältare som har spelat i tippeligan och en portugisisk mittback som har spelat i den portugisiska högstaligan. Dessutom så kommer Fredrik Larsson från Skara och Simon Chekroun från ÖIS få en ny chans att visa upp sig.

2007-12-31: Bohusläningen skriver idag om en amerikansk målvakt som har varit här på provspel under hösten. Kan bli något. Dessutom förs diskussioner med Etchu Tabe, den läkarstuderande 21-åringen från Kamerun, men som studerar och har bott i USA sedan en längre tid tillbaka. Det säger Hasse Hagberg till fotbollskanalen.

2007-12-30: Emil Erlandsson får inget nytt kontrakt. Detta meddelade Hasse Hagberg idag. Således saknar truppen en av tre tänkta målvakter. Vem som fyller luckan återstår att se...

2007-12-30: Hasse meddelar även att LSK inte har för avsikt att ge Joakim Jensen ett bättre kontraktserbjudande än det första som han tackade nej till. Det innebär att klubben nu enbart tittar åt andra håll vad gäller mittbackar...

2007-12-30: Erik Lund kan enligt Hasse överhuvudtaget inte lånas eller värvas förrän till sommaren, men då kan han vara intressant. Vi beklagar om vi antytt något annat längre ner i spalten.

2007-12-20: Jörgen spelar för LSK även 2008 enligt en artikel i Göteborgs-Posten. Denna ganska väntade nyhet gör att LSK nu har fem anfallare i truppen.

2007-12-20: Hasse Hagberg kan bekräfta att de portugisiska bröderna Dani och Claudio Lourenzo inte längre är aktuella för LSK. Bröderna Lourenzo hörde till de bättre provspelarna under provspelsveckan och visade upp goda tekniska kunskaper. Dock var man fysiskt sett inte riktigt vad klubben var ute efter.

2007-12-15: Jon Lundblad har idag blivit klar för LSK. Därmed är han det fjärde nyförvärvet.

2007-12-13: Anfallaren Jon Lundblad har varit Ljungskile under de två senaste dagarna för att träna och titta på klubben och samhället. Med sig hem till Örebro har han ett kontraktsförslag som han skall fundera över.
- Han är väldigt intressant, annars hade vi inte erbjudit honom ett kontrakt.  
Kommenterar David Wilson till Radio Väst 

En annan spelare som har imponerat under testveckan är den amerikanske anfallaren Etchu Tabe. Han har fått ett bra intryck av LSK och tränaren David Wilson.
- Tränaren är bra, inte bara för att han tagit laget till Allsvenskan utan också för att han kan engelska, det underlättar för utländska spelare, säger Tabe till Radio Väst.



2007-12-12 (13:00): Daniel Åkervall har nu skrivit på för LSK. Läs mer här. Välkommen Daniel!

2007-12-12: Vulkanernas hemsida / Degerfors SvenskaFans-sida meddelar att mittfältaren Daniel Åkervall kommer att skriva på "för en annan klubb" idag, och således är väl DIF att betrakta som ute ur bilden. Åkervall citeras på följande sätt: "Jag pratade precis med Andreas Andersson och berättade att jag säger nej till Degerfors. Jag har haft jättetrevligt när jag varit i Degerfors och pratat med Andreas, men till slut valde jag en annan klubb". Artikeln gör också klart att Åkervall tackat nej även till nyblivna SuperEtta-laget Assyriska. Således finns det givetvis en hel del som talar för LSK. Åkervall har också sett bra ut under provträningsveckans inledning.


2007-12-08: fotbollskanalen.se uppger idag att två portugisiska börderna skall vara aktuella för LSK. De har tillhört Benficas juniorlag men inte fått något kontrakt där. De två har även spelat i det portugisiska U18-landslaget:  Enligt fotbollskanalen så kommer de två anlända till Ljungskile på måndag, antagligen då för att vara med under provspelsveckan. Hasse Hagberg vill inte kommentera några namn till fotbollskanalen.

Dessutom uppger Hasse Hagberg till samma hemsida att det kommer vara hela 18 spelare som skall provspela under nästkommande vecka.


2007-12-05: Jörgen Wålemark intervjuas i ett kommande FAN-TV inslag. Där bringar han bl.a. klarhet i varför han inte skrivit på något kontrakt. Missa inte detta!

2007-12-04: Örebros anfallare Jon Lundblad har inte erbjudits något nytt kontrakt enligt fotbolldirekt.com och kopplas i samma artikel samman med Ljungskile. Lundblad bekräftar att han varit i kontakt med LSK, och att det kan vara aktuellt med en flytt hit.

2007-12-01 (11:00) : Hasse Hagberg bekräftar att Nicklas Svensson inte längre är aktuell för den allsvenska truppen. LSK FANS önskar Nicklas lycka till i framtiden och tackar för insatserna under åren 2004-2007.

2007-12-01 (09:00) : Enligt Radio Väst lämnar Nicklas Svensson nu LSK i och med att han tackar nej till LSK:s kontraktsförslag. Redaktionen ställer sig dock lite frågande, då detta kan vara en feltolkning av vad som sagts och skrivits under det senaste dygnet. Frågan återstår alltså om det är helt klart att Nicklas lämnar...

2007-12-01: LSK har gjort klart med en ny målvakt från den finska klubben FC Lahti. Det är polacken Michal Slawuta som enligt uppgift är en utav den finska ligans bästa målvakter. Blev dessutom utsedd till Lahtis bästa spelare i år. Flera allsvenska lag sägs ha varit ute efter honom. Han är 30 år.

2007-11-25: Hasse Hagberg kan meddela att mittfältaren/anfallaren Owen Price inte är aktuell för den allsvenska LSK-truppen som håller på att formas. Det innebär att den forne Sundsvallsspelaren lämnar oss efter en halv säsong (nästan), då han kom till truppen inför hösten. LSK FANS önskar Owen lycka till i framtiden.

2007-11-22: Idag uppger nwt.se och kanon.se att LSK är intresserade av den serbiske mittbacken Djordre Mrdjanin som under hösten gjorde stor succé hos Degefors. Djordre kom till DIF under sommaren, handplockad av Milenko Vukcevic och mittbacken lär ha varit en av de bidragande orsakerna till att Degerfors gjorde en stark slutspurt av serien.

Djordre står under kontrakt med Hajduk Kula. Enligt NWT så skall LSK träffa Djordre under helgen. Han beskrivs som en "reslig, nickskicklig och placeringssäker mittback.

2007-11-21: Darko Matijevic skrev idag på för Division 1-klubben FC Trollhättan. Således blev hans tid i LSK hela sju år lång. Darko var helt ordinarie i Division 2 (01-04), medan han i SuperEttan (05-07) har haft mer konkurrens om sin position som mittback, men ändå spelat relativt mycket. Ett mått på hans långa tid i klubben är att han spelat tillsammans med legendariske Micke Olsson i backlinjen (2001), och samtidigt att han ju som bekant även spelat med Snygg-Ricky, som kom inför 2006. Några andra namn han spelat med: Markus Senften, Drutten och givetvis Gedda. LSK bedömde nu att Darko inte skulle klara steget till Allsvenskan, med avseende på det tempo som gäller där, men LSK FANS är säkra på att han kommer att bli en nyckelspelare i FCT, där han återser Robert Pettersson och L-O Mattsson.

2007-11-21: Enligt
fotbollskanalen o Fotbolldirekt, ska LSK ha kontaktat Djurgårdens mittback Dennis Boskailo. Så här säger han till Bbl:
- Vi ska få se och höra vad de vill och de ska få höra vad jag vill. Ljungskile har bjudit dit mig och min agent för samtal.

2007-11-21: Daniel Berg får inte förlängt kontrakt med LSK. Detta meddelar Hasse Hagberg till Bohusläningen. Daniel kom till LSK från Åsebro inför comebacken i Superettan 2005 och blev efter en trög inledning en tongivande spelare under säsongen. Under säsongen 2006 åkte Daniel på en jobbig skada, men valde ändå att fortsätta i LSK. Han hann med att spela 51 seriematcher för LSK, göra ett mål och fem stycken assisterande passningar.

LSK FANS tackar Daniel för insatserna i den gröna tröjan och lycka till i framtiden!

Utöver detta så säger Hasse Hagberg till Bohusläningen att han har pratat med Helsingborgs Gustaf Andersson och att de skall höras av till helgen.
- Han är en dom vi kan tänka oss
Säger Hasse till Bohusläningen.


2007-11-18: Ikväll blev det klart att vår mittfältare Anders Augustsson förlänger med ytterligare ett år. Hans jobbsituation har varit en av anledningarna till att det har dragit ut på tiden om en överenskommelse, men nu är alltså allting klart. David Wilson kommenterar det hela så här:
- Det känns mycket bra att Anders väljer att fortsätta hos oss. Han är en av dom spelarna som varit med sen "nystarten" 2003 och han har absolut kapacitet att bidra med i allsvenskan.

Källa: lsk.se

2007-11-16: Niklas Lövgren som senast spelat i Skärhamn, kommer ansluta till LSKs trupp inför nästa år. Han har skrivit på för ett år, och kommer att vara en utav de fem offensiva spelare som Wilson vill ha.
Lsk.se

2007-11-15: Dagens upplaga Bohusläningen meddelar att Daniel Berg kan vara påväg till Oddevold. 
- Ljungskile kommer i första hand men jag har inte hört  något från dem. Det är kul att Oddevold tänker på mig
Kommenterar Berg till Bohusläningen.


2007-11-13: Enligt corren.se är LSK på jakt efter Sylvias mittfältare Marcus Hansson. Men det är även Häcken och Åtvidaberg som har kommit med konkreta kontraktsförslag. Det återstår att se vad som händer, då Hansson själv säger att han kommer ta ett beslut inom de närmaste veckorna.
Även
fotbolldirekt.com rapporterade om detta ryktet igår.

2007-11-10: Mattias Bulun (mf) som kom från Assyriska inför den gångna säsongen, får inte förnyat kontrakt med LSK enligt dagens nummer av Bohusläningen. Bulun har inte varit ordinarie, men gjort en hel del inhopp under året. Bulun kommer ursprungligen (precis som Dorde Uzelac och Martin Smedberg) från Gunnilses starka ungdomssektion...

2007-11-09: LSK kanske är på väg att värva från Leinars gamla klubb. För Motalaspelaren Niklas Högberg är aktuell för Ljungskile, men just nu är han på provspel i Degefors. Och även Sirius har visat sitt intresse. I Karlskoga-Kuriren beskriver sig själv med orden: "Jag är en forwardstyp som skolats om till yttermittfältare och väl är ganska kraftfull i mitt spel"

På tal om Degerfors så har deras Andreas Drugge kopplats ihop med Ljungskile och nu är det intresset bekräftat. Dock så står Andreas under kontrakt och risken är mycket stor att han LSK inte har råd att lösa honom från det kontraktet. 
Källa:
Värmlands Folkblad

2007-11-08: Mathias Gravem (fwd) och Jon Stockhaus (b) lämnar båda för Qviding FIF som tog sig tillbaka direkt till SuperEttan. Gravem spelade i Qviding under andra hälften av 2006 och återvänder alltså åter igen till en klubb han spelat för tidigare. Han spelade 1997 & 2007 för LSK.

Jon Stockhaus har ett förflutet i BK Häcken och Torslanda IK, och kom till LSK inför 2005. Spelade alltså här under tre raka år, 2005-2007, men är nu alltså tillbaka i Göteborgsfotbollen...

LSK-FANS tackar Mathias och Jon för sina insatser i den gröna tröjan, och önskar dem lycka till i Qviding!

2007-11-06: Enligt bloggen baraben.com så är IFK Göteborgs anfallare Mathias Ranéige klar för en utlåning till LSK och att hans lagkamrat Andrés Vásquez är aktuell för en utlåning. Osäkert är dock hur trovärdigt detta rykte är.

Dessutom så dementerar Hasse Hagberg i dagens Bohusläning att några kontakter har tagits med Joakim Jensen, Gustaf Andersson och Erik Lund
 

2007-11-02:
Richard Jansson kommer fortsätta vara snyggast på plan för LSK, då han idag förlängde sitt kontrakt med två år. 
Källa:
lsk.se

2007-11-01 David Leinar skrev ikväll på ett nytt kontrakt med LSK. Så här säger han till Bohusläningen:

"Beslutet var dock inte enkelt. I onsdags meddelade danska Viborg sitt intresse.
28-åringen övervägde att bli proffs i SAS-ligan.
- Viborgs intresse var lockande. Skulle de hört av sig en dag tidigare hade jag nog flyttat, men Ljungskile gick med på mina krav innan Viborg ringde. Det hade varit ett svek mot LSK om jag ångrat mig, säger han och fortsätter:
- Ljungskile har visat att dom verkligen vill att jag ska stanna. Därför känns mitt beslut helt rätt.
David Leinars kontrakt sträcker sig över två år. Fast efter ett år har han en övergångsklausul. Därmed kan en förening köpa loss mittbacken efter nästa säsong.
- Jag vill ha ett realistiskt pris på mig för att inte skrämma iväg andra klubbar, säger han. "



2007-10-31. David Wilson förlänger med LSK. Det har spekulerats om att Wilson skulle ta över tränarsysslan i GAIS. Men så blev det som bekant inte.

-  Det har varit en spännande resa så här långt. Det är mycket som händer i klubben just nu och det ser verkligen positivt ut med ny konstgräsplan och förhoppningsvis ett nytt klubbhus. Jag har under åren jobbat med spelare som verkligen gett allt för klubben och det här känns som rätt beslut att ta. 
.Kommenterar han till
lsk.se

2007-10-30. Bohusläningen rapporterar att den serbiska duon Elvis Kharimanovic och Goran Marinkovic som anlände till LSK i somras inte får förlängda kontrakt. Vad det gäller den tredje sommarvärningen Owen Price så har inte LSK bestämt sig än angående ett kontraktsförslag.

KLARA NYFÖRVÄRV

Michal Kubala, mittfältare (Slovan Bratislava)
Slokav som kommer lånas av LSK fram till den 30:e juni.

Colin Burns, målvakt (Kokkolan Pallo-Veikot)
Amerikansk målvakt som ansluter till LSK efter provspel i flera omgångar.

Markus Senften, mittback (Kristianstad)
Återvänder till LSK efter två säsonger i Kristianstad.


Damir Vitas, mittback (Medimurje Cakovec)
Makedonier som kommer från laget Medimurje som spelar i kroatiska högstaligan

Etchu Tabe, anfallare (Georgia State University)
Den kratfulle anfallare imponerade under provpspelsveckan i december och skrev idag (11/1) under ett två-årskontrakt 

Jon Lundblad, anfallare (Örebro)
Jon var i Ljungskile under provspelsveckan två dagar och ville få en känsla för klubben och kika på träningsmöjligheterna. Han fick med sig ett kontraktsförslag hem som han idag (15/12) har tackat ja till.

Daniel Åkervall, mittfältare (Sylvia)
Efter två dagars provspel var LSK såpass nöjda att Åkervall erbjöds kontrakt som han accepterade. Daniel gjorde 10 mål på 24 matcher för Sylvia i årets superetta.

 
Michal Slawuta, målvakt (FC Lahti)
Michal som kommer senast från den finska klubben FC Lahti, har skrivit på för LSK då Nicklas tackat nej till ett kontraktsförslag. Därmed fick LSK kontraktera en ny och bra målvakt snabbt för att vara på den säkra sidan. Michal är 30 år och enligt uppgift en utav den finska ligans bästa målvakter.


Niklas Lövgren, mittfältare/anfallare (Skärhamn)
Niklas har precis skrivit på ett år för LSK. Läs mer om honom
här.


RYKTEN - SPELARE PÅ VÄG IN?

Fredrik Larsson, mittfältare (Skara)
23-åring som spelar i Skara FC

Erik Lund, mittfältare (Aston Villa)
Erik som också har spelat i LSK förut (är en egen produkt) har kontrakt till sommaren 2008. Sen finns möjligheten att han kan lånas ut till LSK för spel i Allsvenskan, men det blir isåfall först till sommaren 2008. Han har i dagsläget fått spela ett antal B-lags matcher i Birmingham-laget.


RYKTEN - SPELARE PÅ VÄG UT?

-

AVSKRIVNA RYKTEN OM SPELARE PÅ VÄG IN

Kris Gate, mittfältare, (Gateshead)
Defensiv mittfältare som skall provträna med LSK under vecka sju. Får inget kontrakt.

Djordje Mrdjanin, mittback (Degerfors/Hadjuk Kula)
Gjorde succé hos Degerfors under hösten. Nu skall LSK vara intresserade av Djordjes tjänster. Med tanke på att mittbacksuppsättningen är klar så är Djordje inte längre aktuell. 

Robert Lemptey, mittfältare/anfallare (?)
Ghanan som skall provspela under vecka två. Fick inget kontrakt

Tiago Jonas Roudrigez mittback (Falkirk)
Skall provspela under vecka två. Har spelat i portugisiska högstaligan. Fick inget kontrakt

Simon Chekroun, mittfältare (ÖIS)
Provspelade under provspelsveckan i december. Får nu en ny chans att övertyga Wilson. Fick inget kontrakt,

Dennis Boskailo, mittback (Djurgården/Sylvia)
Boskailo kändes som ett osannolikt tillskott efter att Vitas och Senften anslöt. Nu har han dessutom lånats ut till Falkenbergs FF och kan därför räknas bort totalt.

Den norske mittfältaren
Är inte aktuell för LSK längre.

Atiba Charles, mittback/mittfältare (W Connecticon)
Kommer från Trinidad & Tobago, skall provspela under ca en veckas i mitten av januari.
080127: Wilson meddelar att Atiba inte kommer erbjudas kontrakt.


Tomi Sarelma, mittfältare (FC Lahti)
Provspelade. Men är inte längre aktuell för LSK.

Ylli Shabani, mittfältare (LB 07 (f.d. Bunkeflo))
Provspelade. Men är inte längre aktuell för LSK.

Gustaf Andersson, anfallare i Helsingborg
Har beslutat sig för att lägga skorna på hyllan.
 

Dani Lourenzo, back i portugisiska andradivisionen
Provspelade. Men är inte längre aktuell för LSK.

Claudio Lourenzo, mittfältare i portugisiska andradivisionen
Provspelade. Men är inte längre aktuell för LSK.


Björn Anklev, mittfältare i Halmstad
Hamnade i Örgryte

Marcus Hansson, mittfältare i Sylvia
Skrev på nytt kontrakt med Sylvia

Niklas Högberg, anfallare/mittfältare i Motala
Status idag: Inte aktuell för LSK. Har dessutom skrivit på för Motala.

Andrés Vásquez, mittfältare i IFK Göteborg
Hamnade i FC Zürich

Mathias Ranégie, anfallare i IFK Göteborg
Status idag: Inte aktuell för LSK

Andreas Drugge, mittfältare/anfallare i Degerfors
Hamnade i Trelleborg

Joakim Jensen, mittback i Hammarby
Tackade nej till LSK:s kontraktsförslag, och kommer inte att få något nytt.
080107: Är nu helt klar för Qviding.


AVSKRIVNA RYKTEN OM SPELARE PÅ VÄG UT

David Leinar, försvarare 
Leinar kopplades ihop med IFK Norrköping, IFK Göteborg, Djurgården, Halmstad, Viborg och flera norska Division 1-klubbar innan han skrev på för LSK (1/11) .

David Wilson, tränare
Wilson kopplades ihop med GAIS innan han skrev på för LSK  (31/10) .


KLARA FÖRLUSTER

Per Eriksson, mittfältare.
08-02-07:
Per lämnar LSK och återvänder till FC Trollhättan.

Emil Erlandsson, målvakt.
07-12-30:
Emil, som kom till klubben inför -07 får inget nytt kontrakt. Han spelade ett antal matcher i SuperEttan när Nicklas Svensson vad skadad under våren/sommaren.

Nicklas Svensson, målvakt.
07-12-01:
Nicklas Svensson tackade enligt LSK nej till sitt kontraktsförslag, och i samband med värvningen av den polske målvakten Michal Slawuta bekräftade Hasse Hagberg att Nicklas inte längre ingår i LSK:s planer.

Owen Price, mittfältare/anfallare.
07-11-25: Owen, (med ett förflutet i GIF Sundsvall) som kom in under säsongen får inget fortsatt kontrakt med LSK.


Darko Matijevic, mittback.
07-11-21:
Darko fick inget nytt kontraktsförslag av LSK och har istället skrivit på för lokalkonkurrenten i Division 1 Södra, FC Trollhättan.

Daniel Berg, försvarare/mittfältare
07-11-21: Daniel hann med tre säsonger i LSK men får inget nytt kontrakt. Oddevold blev ny klubbadress.

Mattias Bulun, mittfältare.
07-11-10:
Mittfältaren med förflutet i Assyriska (2006) och framför allt Gunnilse ( -2005) får inte förnyat kontrakt efter sitt första år i LSK.
071121: Skrev under gårdagen på för Qviding

Mathias Gravem, anfallare.
07-11-08: Gravem var trött på pendlandet mellan Göteborg och Ljungskile, vilket förmodligen påverkade hans val att inte försöka i Allsvenskan igen. Istället går han nu till SuperEtta-nykomlingen Qviding FIF, där han spenderade hösten 2006.

Jon Stockhaus, försvarare.
07-11-08:
Även Stockhaus lämnar LSK för Qviding FIF, och fortsatt spel i SuperEttan. Han fick bra med speltid i våras, men var mest på avbytarbänken under höstsäsongen.

Elvis Kharimanovic, försvarare/mittfältare.
Serbiskt sommarförvärv som inte får förlängt kontrakt.

Goran Marinkovic, mittfältare.
Ännu ett serbiskt sommarförvärv som inte får förlängt kontakt


FÖRLÄNGDA KONTRAKT

Aleksandar Kitic
Har förlängt till 2009. (26/1)

Robert "Lillen" Johansson
Har förlängt till 2009. (17/1)

Andreas "Kärna" Kristoffersson, anfallare. 
En av årets bästa målskyttar (14 baljor) valde att förlänga med LSK ytterligare två år den 12/10.

David Wilson, tränare.
Förlänger med LSK ytterligare minst ett år.

David Leinar, mittback.
Förlänger med två år, fast med en övergångsklausul efter ett år.

Richard "Snygg-Ricky" Jansson, back.
Har skrivit på nytt kontrakt till 2009.

Anders Augustsson, innermittfältare.
Har förlängt med ytterligare ett år.


TRUPPEN (just nu)

*** LSK ämnar bygga en trupp på 19 MAN, exklusive de tre Tipselit-spelarna ***

Målvakter

PHILIP WARNÖ (* Tipselit)
MICHAL SLAWUTA (2008) (* NY)
COLIN BURNS (200?) (* NY)

Försvarare
ROBERT JOHANSSON (2009)
EDWIN PHIRI (2008)
DAVID LEINAR (2009)
RICHARD JANSSON (2009)
DAMIR VITAS (2009) (*NY)
MARKUS SENFTEN (2008) (*NY)

Mittfältare
MARTIN SMEDBERG (utnyttjar sitt optionsår, 2008)
ALEKSANDAR KITIC (2009)
ANDERS AUGUSTSSON (2008)
MATTIAS CARLSSON (* Tipselit)
CEDOMIR ZARKOVIC (2009)
DANIEL ÅKERVALL (2009) (* NY)
MICHAL KUBALA
( Lån till den 30 juni) (*NY)

Anfallare
ETCHU TABE (2009) (* NY)
ANDREAS KRISTOFFERSSON (2009)
NIKLAS LÖVGREN (2008) (* NY) 
JON LUNDBLAD (2009) (* NY)
JÖRGEN WÅLEMARK (2008)
JACOB FLINGMARK (* Tipselit)

Tränare
Tränare: DAVID WILSON (2008)
Ass. Tränare: JANNE OLSSON (2008)
Målvaktstränare: STEFAN DAHLIN (2008)

Redaktionenglimman@lskfans.se2008-03-05 14:00:00
Author

Fler artiklar om Ljungskile

Nu är det allvar