Sammanfattning av Superettans elfte omgång

Den elfte omgången av Superettan sågs av 10750 (sju omgångar spelade) personer. Hemmalagen gjorde 12-mål, och det gjordes sammanlagt 28-mål. Det blev bara en hemmasegrar och fem bortasegrar i den elfte omgången. Observera att matchen mellan Väsby och Assyriska finns inte med i uträkningen.

Här hittar ni sammanfattning av alla matcher som spelats i Superettans elfte omgång.

LJUNGSKILE –NORRKÖPING 2-2
Norrköping fick en drömstart i mötet med Ljungskile. Redan i den 8:e minuten tog Norrköping ledningen, när Marcin Burkhardt helt fri lobbade in ledningsmålet. IFK hade bra kontroll på matchen under första 20-minuterna, och Daniel Bamberg var närmast att utöka gästernas ledning, men sköt utanför. Efter en halvtimme spel så kvitterade hemmalaget. Johan Patriksson snurrade upp Peter Racu i Norrköpings högerförsvar och slog en hård passning till Åkervall som kom störtande och slog in bollen vid den bortre stolpen. Norrköpings spelare ville ha det till offside, men domaren valde att godkänna målet. Efter kvitteringsmålet tog hemmalaget över spelet, och jagade ett ledningsmål. Hemmalaget skapade ett par bra chanser, men lyckades inte göra fler mål i den första halvleken. Istället tog Norrköping ledningen i matchen i den 45: minuten. Efter en hörna hamnade bollen hos Anders Whass som tryckte in tvåan för IFK. I den andra halvleken jagade hemmalaget en kvittering. Laget hade dock svårt att skapa klara målchanser. Med åtta minuter kvar av matchen lyckades man ändå kvittera. Etchu Tabe fick bollen efter en frispark. Tabe sköt från distans, och bollen tog på en Norrköpings spelare innan den letade sig i mål. Det blev även slutresultatet i matchen.

VASALUND –SIRIUS 3-4
Vasalund och Sirius bjöd på målkalas på Skytteholms IP. Hemmalaget började matchen bäst, och redan i den första minuten fick Vasalund en straff. Richard Richardsson i Sirius-målet räddade straffen. Fem minuter senare tog hemmalaget ledningen i matchen, och det efter mål av Kennedy Igboananike. I den 24:e minuten kvitterade bortalaget. Efter en frispark nickade Johan Pettersson bollen till Shpetim Hasani som fick två chanser innan han satte dit kvitteringen. Med fyra minuter kvar av halvleken tog Sirius ledningen i matchen. Eric Jernberg slog en frispark och i röran framför målet lyckades Daniel Fernberg peta in bollen i mål. Direkt efter avspark hade Sirius ett jätte läge att öka på till 3-1, men Shpetim Hasani sköt utanför. I halvlekens sista spark kvitterade istället hemmalaget. Kennedy Igboananike spelade fram Muhammed Rajad som satte dit kvitteringen. Båda lagen spelade bra offensivt, men båda lagen glömde att fotboll innehåller även försvarsspel. Det offensiva spelet fortsatte även i den andra halvleken, och defensiven lyste med sin frånvaro. I den 57:e minuten spelades sig Petter Österberg och Johan Pettersson fram till ett läge, där den förstnämnde gjorde 2-3 till bortalaget. Efter det tog Sirius över matchen och skapade ett par riktigt bra chanser, men skärpan i avsluten saknades. I den 75:e minuten kvitterade hemmalaget. Özgür Yasar spelade fram Kennedy Igboananike som fick en drömträff från 16-17 meter. Bollen gick rakt upp i krysset bakom an chanslös Richard Richardsson. Det blev dock Sirius som gjorde matchens sista må. Pierre Gallo hittade fram till Johan Pettersson som avgjorde matchen. Det var Sirius första seger i årets serie.

ÅTVIDABERG –QVIDING 4-0
Åtvidaberg tog en övertygande seger på hemmaplan mot Qviding. Hemmalaget dominerade stort i den första halvleken, och ledningsmålet kom i den 20:e minuten. Christoffer Karlsson hittade Jesper Arvidsson på vänsterkanten. Arvidsson slog ett bra inlägg till Haris Radetinac, som fintade bort en försvarare och satte bollen i bortre burgaveln. Qvidings ända målchans i den första havleken kom i den 18:e minuten då Julio Mosele som sköt från distans. Henrik Gustavsson i hemmamålet tvingades till en kvalificerad räddning. Efter målet fortsatte hemmalaget att trumma på, och laget var på jakt efter fler mål. Tio minuter efter 1-0-målet kom även 2-0. Åtvidaberg satte bra press på Qviding på mitten, som tvingades spela bollen tillbaka till backlinjen. En försvarare nickade bollen mot det egna målet. Viktor Prodell högg som en kobra, och tog bollen före målvakten. Han sköt sedan bollen via stolpen och in i mål.

Innan halvleken var över hann hemmalaget med att göra två mål till. I den 44:e minuten hittade Haris Radetinac fram till Bruno. Bruno sköt sedan från en dålig vinkel. Bollen gick på en spelare och in i mål. Åtvidabergs publiken hann knappt jubla klart, innan det var dags igen. Bruno spelade in bollen i straffområdet. Qviding-försvaret lyckades inte rensa bort bollen, som kom till Kristian Bergström. Bergström satte en bredsida till och 4-0 var ett faktum.

I den andra halvleken så kontrollerade hemmalaget händelserna. Qviding hade lite mer boll än i den första, men skapade knappt någon målchans i den andra halvleken. Åtvid i sin var rakare i sitt spel även under den andra halvleken, och skapade ett par bra chanser. Närmast mål i den andra halvleken var Kristian Bergström, men hans fina skott räddades av målvakten. Hemmalaget vann matchen helt rättvist, efter mycket bra spel i den första halvleken.

LANDSKRONA –FALKENBERG 1-3
Falkenberg tog sin tredje raka seger, när man på bortaplan besegrade Landskrona. Hemmalaget skapade två bra chanser i inledningen av matchen, och närmast mål var Pär Cederqvist i den 14:e minuten. Cederqvists frispark träffade stolpen. Det dock bortalaget som efter en halvtimme spel tog ledningen i matchen. Efter en hörna fick Stefan Rodevåg på en kanonträff som var otagbart för BoIS-målvakten. Bara minuten senare var Kristoffer Fagercrantz nära att öka på Falkenbergs ledning, men han missade öppet mål. Bortalaget skapade en del chanser i inledningen av den andra halvleken, men nästa mål kom i den 63:e minuten. Ricardo Penella svarade för en fin framspelning till Rodevåg, som chippade bollen i mål. Med tjugo minuter kvar av matchen reducerade hemmalaget genom Morten Nielsen, som fick en drömträff från distans. Med sju minuter kvar av matchen punkterade Björn Carlsson matchen när han lobbade bollen i mål. Stefan Rodevåg stod för en fin framspelning. Falkenbergs seger var rättvist då laget skapade dem flesta målchanserna i matchen.

TRÖLLHÄTTAN –ÄNGELHOLM 1-2
Den första halvleken bjöd på underhållande fotboll där båda lagen ville anfalla. Ängelholm tog ledningen i den 8:e minuten då Jonas Lindh skruvade en hörna direkt i mål. Med två minuter kvar av den första halvleken ökade Mattias Adelstam bortalagets ledning på straff. Direkt på avspark gick hemmalaget till anfall, och Andreas Wiklund nickade in reduceringen. Trots flera bra chanser blev det inga fler mål i den här matchen.

SYRIANSKA –SUNDSVALL 1-2
Den första halvleken bjöd på mycket kamp, och få klara målchanser. Hemmalaget hade svårt att komma till avslut, mot ett välorganiserat bortaförsvar. I den 13:e minuten tog bortalaget ledningen i matchen. Ett inlägg hamnade hos Jonas Wallerstedt och helt fri placerade in 0-1. I halvtid bytte Syrianska in Semir Mete, och i den 50:e minuten satte han kvitteringen för hemmalaget. Gästerna replik dröjde dock bara någon minut. En hörna hamnade hos Christian Söderberg som tryckte in bollen i mål. Hemmalaget jagade en kvittering, men Sundsvall spelade bra i försvaret och höll undan.

J-SÖDRA –MJÄLLBY 0-3
J-Södra åkte på sin tredje raka förlust på hemmaplan. Serieledande Mjällby tog ledningen i den 23:e minuten. Efter en hörna blev det rörigt framför Södras mål. Mitt i röran höll sig Christian Söderberg framme och slog in ettan. Efter det spelade hemmalaget bra, och hade flera bra kvitteringslägen. Närmast mål för hemmalaget var Ricardo Santos, men hans klack mot mål räddades av MAIF-försvaret. Två minuter in i den andra halvleken ökade bortalaget på sin ledning. Christian Söderberg passade fram Marcus Ekenberg som med ett distinkt avslut överlistade målvakten. Efter det så orkade inte hemmalaget resa sig. Mjällby kontrollerade matchen bra, och i den 78:e minuten nickade Ekenberg in slutresultatet 1-3 för MAIF.