Inför Superettan: Syrianska FC
Ett av flera tunga nyförvärv för Syrianska!

Inför Superettan: Syrianska FC

Det råder fotbollsfeber i Södertälje. Båda stadens lag storsatsar. David Challma från Syrianskas redaktion berättar här om läget i sitt lag samt förväntningar inför säsongen.

1.
2.
-------------------------------------
3.
-------------------------------------
4. Syrianska FC
5. GIF Sundsvall
6. IFK Norrköping
7. Landskrona
8. Jönköping Södra
9. Ljungskile
10. Ängelholm
11. Falkenbergs FF
12. Öster IF
------------------------------------
13. Degerfors IF
14. Väsby United
------------------------------------
15. Brage
16. Trollhättan 

Syrianska föreningen bildades 1977 i Södertälje. Man startade ett fotbollslag, Suryoyo som får börja sin resa mot eliten i division sju. 1986 byter man namn till Syrianska FC. Idag, med en nybyggt fotbollsanläggning i Södertälje och två lag i superettan i Staden är fotbollsintresset enormt högt och Syrianska har gjort tunga värvningar inför säsongen. 

Vilken målsättning finns för laget inför säsongen 2010?
- Jag tror på en topp-3 placering. Syrianska FC har värvat väldigt smart med både rutinerade spelare iPeter Ijeh, Abgar Barsom och Martin Vunk och yngre framtidslöften såsom Anders Bååth, Obi Etie, Dwayne Miller. 

Beskriv försäsongen?
- I skrivande stund har Syrianska FC hunnit spela sex träningsmatcher: SFC- Väsby United 2-4, Örebro SK- SFC 0-1, AIK- SFC 2-0, SFC- Åtvidabergs FF 1-0, SFC- Sleipner 1-1, SFC- Väsby 1-0
Som ni ser är det blandade resultat. Det som sett bra ut är mittfältet, som skött sig fint och det som egentligen saknats har varit en anfallare. Dinko Felic och Semir Mete har varit skadade. Istället fick SFC ställa upp med Peshraw Azizi (omskolad till anfallare). Man har märkt att SFC saknat tyngd framåt. Men som många säkert vet har Peter Ijeh anlänt (efter ÅFF-matchen) och han kommer nog lyfta laget med sin rutin, även fast han inte lirat i någon träningsmatch än. 

När det gäller Silly Season så ser det ut så här för Syrianska:
Spelare ut:
Vladimir Voskoboinikov (anfallare).
Michael Mensah (anfallare).
Imad Zatara (yttermittfältare).
Simon Nurme (målvakt).
Ronny Sentongo (mittfältare). 

Spelare in:
Obi Etie (yttermittfältare).
Tönis Vanna (back).
Martin Vunk (mittfältare).
Anders Bååth (mittfältare).
Peter Ijeh (anfallare).
Abgar Barsom (mittfältare).
Dwayne Miller (målvakt).
Yussuf Saleh (mittfältare, lån). 

Vilka är lagets styrkor?
- Laget har många individuellt skickliga spelare som kan avgöra matcher på egen hand. Sen tycker jag att SFC är väldigt snabba på att ställa om från försvar till anfall. 

Finns det några svagheter?
- En del spelare väger för lätt i närkamper och nickdueller. Sen tycker jag att SFC har svårt att spela på resultat. Det blir nervöst under slutminuterna när laget backar hem och skall behålla en uddamålsledning. 

Vilket lag blir årets överraskning i Superettan?
- Jag tror att årets överraskning (om man nu skall kalla det överraskning) blir IFK Norrköping. De hade otur med skador förra säsongen och resultaten speglade inte verkligheten. Tror dock att de kommer att bli livsfarliga i år. 

Vilka tre nyckelspelare tar du ut ur den egna truppen?
1. Peter Ijeh. Mannen som skall göra målen.
2.Abgar Barsom. Hans rutin och vinnarmentalitet kommer lyfta hela laget.
3.Denis Velic. Jag har alltid sagt och kommer alltid att säga det: utan Denis på plan tappar SFC oerhört mycket framåt. Hans passningsspel betyder väldigt mycket för laget.

Vilken annan spelare i Superettan skulle du gärna se i ditt eget lag?
- Ari Skulason (GIF Sundsvall). En snabb och teknisk spelare som skulle passa i SFC. 

Är det något mer du vill lyfta fram så här i slutet på intervjun?
- Det mesta är nog sagt, jag kommer inte på något speciellt. Vill dock avslutningsvis önska alla lag lycka till inför starten av superettan 2010. Det blir nog en väldigt jämn och intressant serie i år. 


Fotnot: Alla redaktionerna har givits chansen att tippa tabellen i årets Superettan. Baserat på redaktionernas tips har vi räknat samman en sluttabell. Presentationen av lagen sker bakifrån sett ur den tippade tabellen.

svenskafans.com 2010-04-08 12:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans