Arne Hegerfors har lämnat oss

Arne Hegerfors har lämnat oss

En av Sveriges allra främsta kommentatorer genom tiderna - Arne Hegerfors - har idag lämnat oss. Han blev 81 år.

Arne Hegerfors var en trygg ledsagare genom flera av våra allra största sporthändelser, ofta med glimten i ögat och aldrig långt ifrån en humoristisk kommentar. Bördig från Majorna i Göteborg och med en lovande fotbollskarriär som gick i stöpet började han att jobba med sport på Göteborgs Handels- och sjöfartstidning redan i tjugoårsåldern. Han plockades upp av Lars -Gunnar Björklund när Sverige Televison drog igång en sportredaktion i Göteborg. Sedan 1969 jobbade Arne som sportkommentator i Stockholm.

Han lämnade TV-sporten 1997 och blev lite av en galjonsfigur för de nya betalkanalerna, tills dess att han slutade på grund av hälsoskäl 2012.

Otaliga är de stora ögonblick som Arne Hegerfors kommenterat. Han erkände själv att han ofta hade lite tur med att hamna rätt. I många år var han radarpartner med Anders "Ankan" Parmström som legendariska hockeykommentatorer. Han hann även med att kommentera en hel del Tipsextra-matcher, men framförallt de stora sporthändelserna på världsscenen. Inte minst guidade han oss igenom VM 1994 - en magisk sommar då Sverige tog brons.

Det är en av de riktigt stora sportkommentatorerna som lämnat oss. Vila i frid Arne.  

 

Svenskafans.com2024-01-29 16:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans