Lagbanner
Silly Season 07/08: Oremo kvar i Gefle

Silly Season 07/08: Oremo kvar i Gefle

Silly Season är här och som vanligt bevakar Himlen är ljusblå vad som händer på Gefles spelarfront. Under den här rubriken kan du läsa om nyheterna och de senaste ryktena kring GIF-truppen. Vilka kommer? Vilka går? Vilka består? Häng med!

Senaste uppdatering(/ar) markeras i rött.
Om du har något spännande och mer eller mindre trovärdigt rykte att delge Silly-redaktionen - tveka då inte, utan släng iväg ett mejl hit.

Nyförvärv: 

Amadou Jawo, mittfältare, Vallentuna

23-åringen, som blev utsedd till Division 2 Norra Svealands bäste mittfältare i år, har gjort sammanlagt fem provträningar med GIF. En explosiv och intressant spelare.
Uppdaterat: 071103. 

Jawos två svängar till Norrland och totalt fem träningar med truppen räckte. Nu är han, som det verkar, i stort sett klar för Gefle. Det är bara en övergångssumma som ska fastställas. 
- Han har ju gällande kontrakt med Vallentuna. Deras sportsligt ansvarige är utomlands just nu, men så fort han kommer hem ska vi ta en diskussion om villkoren, säger Pelle Olsson till Gävle Nyhetsbyrå.
Uppdaterat: 071106

Har skrivit på ett treårskontrakt med Gefle.
Uppdaterat: 071123.
[Läs mer]

Hasse Berggren, anfallare
34-årige Hasse Berggren är tillbaka i Gefle IF efter tio år i andra klubbar, närmast i BK Häcken. GIF och Berggren har kommit överens om ett ettårskontrakt som är prestationsbaserat på grund av spelarens skadebekymmer.
Uppdaterat: 071103.
[Läs mer]

Yussif Chibsah, mittfältare
Ghananen har skrivit på för två år. 23-åringen lämnade israeliska Hapoel Nazareth i maj och kom till Gefle som Bosman.
Uppdaterat: 071103. 
[Läs mer] 

Har anlänt till Gävle och kört sina första pass med truppen sedan provträningarna i mitten av september.
Uppdaterat: 071108.

Förluster: 

Joel Stillmark, anfallare
17-årige Joel Stillmark kom från Hudiksvalls ABK inför förra säsongen och har spelat med junior- och utvecklingslaget. Nu bryter han kontraktet och återvänder till Hudiksvall.
Uppdaterat: 071121.

Daniel Ytterbom, anfallare
Hamnade i frysboxen när konkurrensen hårdnade. Nu lägger han skorna på hyllan efter en lång och trogen tjänst i klubben. Tack för allt, ”Yttis”!
Uppdaterat: 071103. 

Ytterbom fortsätter med fotbollen på en låg nivå. Han är klar för Sjötulls BK, nykomling i division 4. Himlen är ljusblå önskar lycka till!
Uppdaterat: 071127.

Petter Österberg, mittfältare
Petter Österberg gjorde sju matcher från start och lika många inhopp den gångna säsongen, men erbjuds ingen fortsättning i klubben. Det är ännu inte klart vilken som blir hans nästa klubbadress. Möjligen går han tillbaka till sin gamla klubb Sirius.
Uppdaterat: 071103. 

Klar för IK Sirius.
Uppdaterat: 071219.

Rykten, ut:

Johan Oremo, anfallare
Stjärnskottet Johan Oremo uppvaktas från alla håll och kanter. Bland svenska klubbar har IFK Göteborg, Elfsborg, Malmö FF, Djurgården och Helsingborg nämnts. Lägg därtill ett antal utländska klubbar. Men Oremo är absolut inte främmande för en fortsättning i Gefle och klubben har satt en hög prislapp på anfallaren som har två år kvar på sitt kontrakt.
Uppdaterat: 071103. 

Fotbollskanalen.se och Gävle Nyhetsbyrå skriver att tre klubbar just nu är hetast i jakten på Oremo. Dessa är Hammarby, som ska ha lämnat ett bud på fem miljoner som GIF nobbade, Helsingborg som ska ha erbjudit mer än fem miljoner och Djurgården som snart ska inkomma med ett bud (tidigare har det sagts att Stockholmsklubben är beredd att lägga 10 miljoner för anfallaren). IFK Göteborgs intresse har däremot svalnat. Gefles ordförande Leif Lindstrand upprepar att klubben har för avsikt att behålla Johan Oremo och ger svar på tal till agenten Gunnar Grynner som tidigare anklagat GIF för att hålla Oremo tillbaka.
- Agenten har sina intressen i det här, han vill ha en affär så att han kan tjäna pengar. Han har inte medverkat till Johans kontrakt med GIF och har ingen som helst del i hans framgångar, säger Lindstrand till Gävle Nyhetsbyrå.

Huvudpersonen har en ny U21-landskamp runt hörnet, den sjunde i ordningen. 21 november väntar bortamatch mot Turkiet.
Uppdaterat: 071108.

Johan Oremo dementerar kvällstidningsuppgifterna om att han skulle ha bestämt sig för att spela i Djurgården. För Gävle Nyhetsbyrå berättar han att han pratat med DIF:s sportchef Bosse Andersson, men att de skulle vara överens om en övergång är taget ur luften.
Uppdaterat: 071202.

En liten Oremo-uppdatering, kanske mest för syns skull. Inget revolutionerande har ju hänt. Gävle Nyhetsbyrå uppger att Gefle och Djurgården är överens om en övergångssumma, men ännu har inte Oremo och hans agent Gunnar Grynner kommit överens med DIF. De har tackat nej till Djurgårdens första bud och skickat tillbaka ett förslag. Men sedan dess har det varit tyst. Oremo säger till Gävle Nyhetsbyrå att han inte har någon tidsgräns och att han därför inte har bråttom att bestämma sig. 
Uppdaterat: 071219.

Det har inte hänt så mycket i förhandlingarna med Djurgården, och nu uppger Sportbladet att Gefle givit Helsingborg tillåtelse att förhandla med Johan Oremo. HIF ska ha lagt ett bud på anfallaren i storleken 8-10 miljoner kronor, och Oremo ska även ha besökt Skåneklubben nyligen.  
- Det är förvånande att vår exklusiva rätt att förhandla med spelaren har brutits när vi väntar på svar från honom, säger Djurgårdens ordförande Bosse Lundquist till Sportbladet.
Uppdaterat: 071221.

Djurgården är nu ute ur leken. Till Gävle Nyhetsbyrå säger Oremo själv att spel i DIF 2008 inte längre är aktuellt, då det fanns en del i Stockholmsklubbens bud som inte kändes rätt. Anfallaren och hans agent skickade ett motbud men fick inget svar. I stället står det för närvarande mellan Gefle och Helsingborg. Enligt uppgifter till Gävle Nyhetsbyrå ligger det bud som HIF lämnat på runt tolv miljoner kronor.
Uppdaterat: 071223.

Johan Oremo har nu även nobbat Helsingborg och resten av fotbollssverige. Det bekräftades under fredagen av Gefles tränare Pelle Olsson.
- Johan Oremo har tackat nej till de två klubbar som varit aktuella och just nu finns inget annat intresse. Han stannar i Gefle, säger han till Fotbollskanalen.se.
Uppdaterat: 080104.
[Läs mer]

Martin Sundström, målvakt
Har varit utlånad till Sandvikens IF de senaste två säsongerna, men lämnar nu SIF som inte vill satsa vidare på en lånad målvakt. Sundströms kontrakt med Gefle går ut sista november. Han har sagt att han inte stannar i himmelsblått för att vara tredjemålvakt, i sådana fall får GIF hitta en bra klubb som han kan lånas ut till.
Uppdaterat: 071103.

Rykten, in: 

Eldin Kozica, försvarare, Djurgården
Kozica är 22 år gammal och kom till Djurgården från Väsby 2006. Men han har ännu inte fått någon chans i Allsvenskan. I går lämnade Eldin Kozica Gävle efter två dagars provträning och han kan vara ett tänkbart nyförvärv, särskilt om Anders Wikström skulle tacka för sig. 
- Han såg bra ut, bra teknik och passningsspel. Men samtidigt är det svårt att värdera när det är våra absolut sista träningar inför semestern och alla kanske inte är så heta av naturliga skäl, säger Pelle Olsson till Gävle Nyhetsbyrå.
Uppdaterat: 071129.

Blaise Lelo Mbele, anfallare, Club Sportif Sfaxien (Tunisien)
Provtränade med Gefle under Sydafrikalägret förra vintern och finns fortfarande på intresselistan. Tvingas GIF hitta en ersättare för Johan Oremo är Mbele ett alternativ. 
Uppdaterat: 071123.

Jakob Orlov, anfallare, Skövde AIK
21-åringen har varit och provtränat med Gefle under hösten.
Uppdaterat: 071121.

Oskar Berglund, målvakt, Helsingborg
23-årig andremålvakt i HIF med U21-meriter. Stod två matcher den gångna säsongen och säger sig vara beredd att flytta för att få mer speltid. Nämns i spekulationerna kring ersättare för "Hugo", men är inte det hetaste namnet. 
Uppdaterat: 071115. 

Tomas Wallgren, anfallare, Trönö IK
Blev inbjuden att träna med GIF-truppen den här veckan. Precis som Johan Oremo kommer Tomas Wallgren, 23, från Hälsingland där han öst in mål för Trönö IK i division 4. Likheterna finns alltså, men att ett till guldkorn skulle vaskas fram så nära in på Oremos succé låter faktiskt för bra för att vara sant. Tomas Wallgren kan dock vara en intressant framtidsvärvning.
Uppdaterat: 071115.

Kristoffer Björklund, målvakt, Brommapojkarna
Nämns som möjlig ersättare för "Hugo" om denne skulle försvinna.
Uppdaterat: 071106.

Avskrivna rykten:

Andreas Eriksson, mittfältare, Sirius
Avskriven.
Uppdaterat: 071123.

Sebastian Sallanto, mittfältare, Syrianska IF Kerburan
Avskriven.
Uppdaterat: 071123.

Jonatan Lundevall, mittfältare, IK Brage
Provtränade med GIF inför förra årets säsong, men klubben tackade då nej - av kostnadsskäl faktiskt. Han stannade då i Brage, men nu nämns han i spekulationerna igen. Även Enköping har visat intresse. Lundevall har varit där och gjort en lyckad testmatch. 
Uppdaterat: 071106.

Avskriven.
Uppdaterat: 071123.

------------------------------------------------------------------------

Spelare med utgående kontrakt:
Martin Sundström

Spelare som förnyat sina kontrakt: 
Mattias Hugosson (två år) [Läs mer]
Anders Wikström (två år) [Läs mer]
Mathias Woxlin (ett år) [Läs mer]

Johan Claesson (ett år)
Daniel Bernhardsson (två år)
Johannes Ericsson (två år)
Peter Bergqvist (ett år)
Andreas Revahl
Thomas Hedlund (ett plus ett år)

Himlen är ljusblå2008-01-04 17:45:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans