Final i Guldskölden 2012: Jesper Hussfelt

Final i Guldskölden 2012: Jesper Hussfelt

Omröstningen i Guldskölden 2012 är inne i finalskedet. Nu presenterar vi finalisterna närmare.

Hej Jesper Hussfelt. Du är finalist i Guldskölden, i kategorierna ”Årets bästa sportkommentator” och ”Årets bästa TV-ankare/programledare” – en klassisk sportfråga, hur känns det?
– Det känns jättekul för oss som jobbar med programmet Club Calcio, framför allt. Jag är ju bara en del, egentligen, av det programmet. Att jag är med som bästa TV-ankare tror jag är för att många tycker att programmet är bra.
– Det är ju en gammal roll för mig. Jag har ju varit med som programledare tidigare när jag var yngre. På Canal+ jobbade jag mycket som programledare, men jag ville ta upp det igen. Det känns som att det går åt rätt håll för varje dag. Det är någonting som jag verkligen vill fortsätta jobba med.
 
Besökarna på SvenskaFans.com har röstat fram dig till finalen – hur tycker du själv det senaste året har varit för egen del? Har det varit några höjdpunkter?
– Att göra Club Calcio har ju varit kul hela säsongen, men det är mest när man reser iväg som det blir så där elektriskt. Att göra livematcher på San Siro och att göra hela studion därifrån, som vi har gjort några gånger, har varit riktigt ball alltså. Den livekänslan att sitta där högst upp på hela pressläktaren och ha 80 000 i ryggen och sedan göra programmet precis innan avspark…
 
Hur jobbar du för att förbättra dig i din roll som sportjournalist?
– Jag tror att jag i alla fall blir mer ödmjuk för varje år, och mer tacksam för att jag får jobba med det här. Sedan tar jag mycket intryck från de som är bäst, och försöker jobba med dem vad gäller de gäster jag har i mitt program, exempelvis. Tar man intryck av de som kan mycket och är bäst tror jag man kan lära sig mycket av dem.
 
Många journalister jobbar hårt med att synas i sociala medier, t.ex. genom att blogga och/eller twittra. Andra gör det inte. Vad är din strategi här?
– Jag har ingen strategi, det är det som är grejen. Jag bloggar när jag känner för det, och det har blivit alldeles för lite. Jag måste lägga om bloggstrategin, för egentligen ska man väl hinna med dagligen och jag blir stressad av att blogga varje dag. Jag tycker inte jag kan bidra med något varje dag heller.
– När det gäller Twitter så är det min personliga twitter. Det är klart den ska kombineras med min yrkesroll, men det är framför allt inte yrkesmänniskan som twittrar, utan det är mest jag som tycker det är kul att skriva lite ibland.
 
Till sist, ännu en klassisk fråga, vad önskar du dig mest just nu?
– Att det här vädret fortsätter över hela EM så att vi kan ladda i solen inför våra sändningar som kommer att gå mellan 23 och 24 varje kväll i vårt kvällsmagasin, så att alla våra gäster är knallbruna och glada när de kommer till studion. 

» Klicka här för att rösta i Guldskölden 2012

Niclas Vibergniclas.viberg@svenskafans.com@NiclasViberg2012-05-25 13:05:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans