Final i Guldskölden 2012: Ola Wenström

Final i Guldskölden 2012: Ola Wenström

Omröstningen i Guldskölden 2012 är inne i finalskedet. Nu presenterar vi finalisterna närmare.

Hej Ola Wenström. Du är finalist i Guldskölden, i kategorin ”Årets bästa TV-ankare/programledare” – en klassisk sportfråga, hur känns det?
– Det känns skoj att svara på den frågan istället för att alltid ställa den, även om jag inte gör det så ofta ändå. Men det känns hedrande och bra, och som ett slags kvitto. Det är många som tittar och tycker, och det är väl allas önskan att gå hem hos fansen. Det känns jätteroligt.
 
Besökarna på SvenskaFans.com har röstat fram dig till finalen – hur tycker du själv det senaste året har varit för egen del? Har det varit några höjdpunkter?
– Det är ju ungefär som att intervjua en målskytt och de säger att det inte spelar någon roll vem som gör målen, för det är hela laget och så vidare – och i det här fallet är det verkligen så. Jag är ju bara det yttersta ansiktet utåt för en otroligt fungerande redaktion. Som helhet, som kanal, och som fotbollsredaktion har vi tagit ett stort steg där. Det tycker jag att jag har gjort också. Jag har blivit ännu mer insatt, bekväm och förhoppningsvis lärt mig och finslipat några detaljer ytterligare. Förhoppningsvis märks det också.
– Det ha ju varit en säsong som har varit helt totalmaxad på alla våra fronter. Hösten i Champions League var mer spännande än man någonsin kunde tro egentligen, med många öppna platser hela vägen. I Premier League hade vi stormatcherna i höstas, med 8-2 och 1-6 och allt sådant där. Och sedan upplösningen i både Champions League och Premier League – att få jobba med det här så intensivt och så avgörs det ändå i sista, sista sekunden. Det är ju helt overkligt bra. Det går inte att skriva eller hoppas på.
 
Hur jobbar du för att förbättra dig i din roll som sportjournalist?
– Genom att ständigt kräva av mig själv att vara så insatt och så kunnig som det bara går. Det är något som jag inte kan låta bli, jag är så galet intresserad av både sporten och innehållet i sig och önskan att göra bra TV av det. Att få möjligheten att göra det driver en framåt.
 
Många journalister jobbar hårt med att synas i sociala medier, t.ex. genom att blogga och/eller twittra. Andra gör det inte. Vad är din strategi här?
– Jag twittrar, jag började i höstas mest för att prova på det. Jag är nog inte särskilt driven när det gäller sociala medier egentligen, eftersom jag inte har någon uttalad strategi. Jag kanske skulle vara mer taktisk eller strategisk och ta exakt rätt beslut och bygga citat, att bygga varumärke. Men det har jag struntat i, utan försöker bara vara mig själv i alla sammanhang.
– Det gäller även i TV-rutan och förhoppningsvis ger det lite resultat också, att folk gillar det i grunden. Jag tror att den ärligheten vara längst, även om det kan ta tid ibland. Däremot tycker jag det är vansinnigt kul med twitter, och den möjligheten att få lite kontakt med de som tittar, men jag skulle nog kunna vara smartare och bättre där egentligen.
 
Till sist, ännu en klassisk fråga, vad önskar du dig mest just nu?
– En fortsatt het sommar, kalla öl och en jäkla massa röster, tack! 

» Klicka här för att rösta i Guldskölden 2012

Niclas Vibergniclas.viberg@svenskafans.com@NiclasViberg2012-05-26 13:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans