-

Inför IFK Värnamo - Assyriska FF

Assyriska åker ner till Smålands skogar för att möta nykomlingarna IFK Värnamo på Finnvedsvallen.

Motståndarna
IFK Värnamo vann Division 1 Södra förra säsongen och avancerade därmed till Superettan. Laget ligger för närvarande på 14:e plats men borde i min mening stabilt ligga i mitten. IFK Värnamo har ett väldigt ungt lag där de flesta spelare är fostrade i klubben sedan barnsben vilket torde ha gett spelarna en fördel i förutsägbarhet.

IFK Värnamo kommer senast ifrån en 0-2 förlust hemma mot Falkenberg. Två tidiga mål av Falkenberg blev för hårt för IFK att hämta upp. Dock gjorde man en relativt bra insats, men mycket bättre än så kan laget. Det märkte man på publiken som gick hem allt som matchen gick. De spelare Assyriska bör ha koll på är Viktor Claesson med hela 6 mål och 3 assist som mittfältare. Andra spelare så som Gheorghe Andronic, Loret Sadiku samt Jonathan Ring är också nyckelspelare. Högerbacken från Elfsborg, Beriar Faraj är en offensiv sådan som gärna hänger med i anfallen så som vår egna Kyle Konwea.

Senaste matchen
Assyriska åker ner till Småland med en bitter förlust hemma mot tabelljumbon Qviding med 0-1 i bagaget. På grund av ineffektivitet i våra lägen lyckades vi aldrig hämta upp underläget på hemmplan, så som vi är vana vid.
Något intressant är dock att vår egna produkt Gabriel Awrohum verkar ha beslagtagit vänsterbacken. Talangen kämpar och spelar som att han spelat konstant i flera år, detta trots hans tidigare skadebekymmer vilket resulterade i att Awrohum inte spelade på ett bra tag. En annan intressant sak är att Jansson funnit sin plats som en given mittback och vilket jobb han gör! Det i sin tur kan mycket väl bidra till att Thorsten nu får spela anfallare istället . Det som bekymrar dock är att Makdessi fortfarande inte ges chansen fullt ut. Killen är värd en startplats i mina ögon.

Eloge till samtliga våra spelare dock och nu hoppas vi på fullpott mot Värnamo på Lördag.

Trolig startelva:

Berglund

Kyle Jansson Mbye Awrohum

Laitinen Andi Nahir Batan

Thorsten Ishak

Sharrukin2011-06-29 20:39:08
Author

Fler artiklar om Assyriska FF

Krönika: Vägen tillbaka…
Spelschemat spikat - första derbyt i maj
Styrelsen är äntligen tillsatt!