Ny seger för Maif mot Häcken!
Mjällbyspelarna jublar över ännu en seger - denna gång mot Häcken med 3-1.

Trots ett tufft spelschema för Mjällby och en lång match mot MFF senast, såg hemmalaget starkt ut och vann rättvist mot Häcken.

Jacbo Bergström har imponerat stort i sin debutsäsong i allsvenskan, men idag vilades han från start och istället kom Mamadu Moro in från start. Moro som hittils avgjort mot HIF, kämpat och slitit men ännu inte fått ut sin fulla potential. Men idag lossnade äntligen för honom och han gjorde två matchavgörande mål i dagens match. Max Watson fick starta dagens match istället Erik Björkander, i övrigt en relativt väntad startelva. Löken hade matchens första riktigt heta chans när han stormade fram in i Häckens straffområde via en fin kontring och skottet han avlossade var hårt, men ganska mitt på målvakten och gav en hörna. I samband med hörnan fick Jesper Gustavsson på ett bra skott efter en vunnen andra-boll. En kille som börjar växla upp rejält nu är David Batanero - en perfekt slagen högerhörna från honom- hittade Besard Sabovics panna och 1-0 för Mjällby. Fin hörna och en distinkt och välplacerad nick. Sabovic hade en stund senare en lös nick mitt på målvakten strax före paus på Joel Nilssons fina förarbete på högerkanten. Inte många målchanser i första, men som vanligt var Maif stabila bakåt och Häcken skapade inte mycket. Irandust är en mycket skicklig fotbollspelare och det visade han flera gånger, även om det inte mynnade ut i särskilt många konkreta målchanser. Matchen avgjordes ganska snabbt i början på andra halvlek när Moro-show startade. Minut 46 och 52 stod på klockan när säsongens mål nr 2 och 3 levererades för hans del. Först missade Gustav Berggren rejält i undanrensningen och Moro lyckades utnyttja detta och sätta 2-0-målet. Trean kom efter inlägg från vänsterkanten, där Moro bröstade ned bollen till Löken som satsade på skott, som blockerades, men inte bättre än att Moro kunde skjuta och sätta 3-0 fint i målvaktens högra hörn. Reduceringen kom från Häcken via ett självmål från Agardius. Ett skott från Leo Bengtsson räddades av Marko Johansson, eller rättare sagt så kunde han inte hålla bollen och via lite felstudsar så gick den via Agardius i mål. Häcken tog över bollinnehavet alltmer, men målchanserna uteblev. Batanero hade en fin frispark och ett högerskott tätt utanför. Häcken lyckades inte förvalta sitt spelövertag och hemmalaget vann med 3-1 och detta fullt rättvist. Försvarsarbetet över hela planen var återigen nyckeln till segern och denna gång kom målen och även en del målchanser i övrigt. I en haltande och jämn tabell är nu Mjällby uppe på andra plats. Närmast väntar nykomlingsmöte borta mot Varberg. Vem ska Lantz starta med på topp då? Han har två heta anfallare att satsa på -Jacob Bergström och Mamadu Moro!