Thorstensson visar vägen!

Thorstensson visar vägen!

Titeln kanske inte är helt rättvis, då det var flera spelare som kämpade och krigade i lördags. Men man kan inte annat än beundra Mikael Thorstensson som aldrig viker ner sig och har en energi och ett hjärta som smittar av sig på resten av laget.

I en tid då Assyriska saknat en ledare på plan, har Thorstensson börjat axla den rollen de senaste matcherna och visat vägen för andra som har lätt för att hänga med huvudet i motgång.

Det är uppenbart att Norling gjorde fel som ”omskolade” Thorstensson till mittback. Ironiskt nog får vi kanske tacka våra skadebekymmer på anfallsfronten, som gjorde att Marklund tvingades till positionsbytet. Samspelet med Mikael Ishak blir bättre för varje match, och denna anfallsduo kan bli livsfarlig i slutändan.

Målskyttet har äntligen lossnat för Ishak, och med det kommer också självförtroendet som är så viktigt för en 18-åring som haft enorma förväntningar att leva upp till denna säsong. Skönt också att Ishak snabbt återfann respekten för Walker efter den omogna handlingen när han blev utbytt mot Degerfors.

Patrick Walker är tuff i sitt ledarskap och tydlig med hur han vill att laget ska spela. Han markerade också direkt från början att det inte finns några heliga kor i laget, genom att peta Nahir Besara från sin givna roll i mitten. Mot Brage var dock Nahir tillbaka från start och spelade också bättre än på länge. Assyriska spelar nu rakare än tidigare, och vi ser en attityd och aggressivitet på plan som ibland saknats. Irländaren har onekligen satt en ”brittisk” prägel på Assyriska.

Mot Brage valdes Andi Tompuu till matchens lirare, och Stefan Batan var nog minst lika bra. Dessa två herrar är oerhört viktiga för det lagbygge som Walker försöker bygga upp, och det är därför ett stort avbräck att Stefan är avstängd mot BP nu på fredag.

Antal insamlade poäng på Grimsta har varit lätträknade under åren, och ska vi komma hem med tre poäng så gäller det att få ordning på försvaret. Backlinjen är långt ifrån sammansvetsad, så det gäller för alla spelare att anamma den gamla klyschan att kriga för varandra och vara resoluta i defensiven. Det går inte att slappna av och tappa fokus ens med en 3-0-ledning och kvarten kvar att spela.

Brommapojkarna besegrade oss ganska oförtjänt i våras, men har även dom haft en tung period med en vinst på de senaste sju matcherna. Assyriska känns på rätt väg nu och vi blickar framåt med försiktig optimism och hoppas på en bra uppslutning på fredag!
 

Redaktionen vill också passa på att önska Erido Poli lycka till i Assyriska BK, och hoppas på spel i division 1 nästa år för våra bröder i Göteborg.

Nemrud B2011-08-22 12:21:47

Fler artiklar om Assyriska FF

Krönika: Vägen tillbaka…
Spelschemat spikat - första derbyt i maj
Styrelsen är äntligen tillsatt!