Uppgifter: De två är huvudkandidater till förbundskaptensjobbet

Uppgifter: De två är huvudkandidater till förbundskaptensjobbet

Svenska Fotbollförbundets jakt på en ny förbundskapten fortsätter. Nu har man två slutkandidater, enligt Aftonbladet. Det handlar om Jon Dahl Tomasson och Jens Gustafsson.

Det var i november som Janne Andersson gjorde sin sista landskamp som förbundskapten för det svenska landslaget. Sedan dess har flera namn, av olika medier, bollats upp som tänkbara ersättare.

Nu skriver Aftonbladet att Svenska Fotbollförbundet har två slutkandidater; Jon Dahl Tomasson och Jens Gustafsson.

Redan i januari uppgav Fotbollskanalen att SvFF hade varit i kontakt med den förstnämnde. Sajten menar nu på att den förre Malmö FF-coachen är intresserad av jobbet. Enligt Aftonbladet kommer en av de nämnda tränarna att erbjudas ett kontrakt inom kort.

Gustafsson basar i dag över polska Pogon Szczecin och Tomasson är tränare för Championshipklubben Blackburn. Brittiska medier har nyligen dock uppgett att den senare är på väg att lämna sin post på grund av missnöje. 

Andra namn som tidigare varit uppe för diskussion gällande uppdraget som Sveriges förbundskapten är Jimmy Thelin (Elfsborg), Per-Mathias Högmo (Urawa Red Diamonds), Graham Potter och Olof Mellberg (BP) tillsammans med Tony Gustavsson (Australien).

Aftonbladet uppger också att Niels Fredriksen, som tidigare varit i Bröndby och i danska U21-landslaget, har varit aktuell för Sverige.

Vad tror ni om de nämnda namnen? Diskutera nedan, men håll god ton!

SvenskaFans.com2024-02-08 09:41:00

Fler artiklar om SvenskaFans